Monday, 2 April 2018

Legakan Gastrik Dengan Protein ESP




Sangat ramai pengguna Shaklee yang lega gastriknya selepas mengambil ESP dalam diet harian mereka. Kak Jaz sendiri pernah merasai keperitan gastrik yang teruk hingga terpaksa mengambil suntikan pain killer.

Alhamdulillah sejak 2013 dok minum ESP hampir setiap hari, tiada langsung serangan gastrik.

Sampai bila nak terseksa sakit gastrik ini? Legakan gastrik dengan protein ESP. Kita berusaha, insyaAllah dipermudahkannya.

Nak order ESP? Klik imej di bawah untuk belian terus di web Shaklee menggunakan kad debit @ kredit. Atau anda juga boleh terus wassap Kak Jaz untuk urusan pembelian.





Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

Beli 5 Canister ESP Dapat E-Voucher RM50

Bismillahirrahmanirrahim

Bulan April kali ini Shaklee Malaysia datangkan promo ESP Shaklee. Bukan beli 6 percuma 1 seperti kebiasaannya tetapi BELI 5 CANISTER ESP DAPAT E-VOUCHER RM50.


Untung sangat-sangat promo bulan ini tambah-tambah bagi orang yang nak kurangkan berat badan, nak lancarkan proses penyusuan anak, nak cantik mulus, nak kurangkan kolestrol. Senang cerita ESP ini untuk kita semua tau.

Semua orang pun wajib ambil ESP ini dalam diet harian. Nanti kita cerita panjang kebaikan dan manfaat ESP ini.

Harga 1 canister ESP ini hanyalah RM170.93 tidak termasuk kos penghantaran dan pengeposan. Secanister ini boleh bertahan sekitar sebulan ke sebulan setengah.

Klik imej protein bars ESP ini untuk belian terus di web Shaklee Malaysia menggunakan kad debit atau kredit anda.



Tetapi anda berminat nak dapatkan set promo ini kan? Jangan risau. Anda boleh jimat baanyak dengan menjadi ahli Shaklee dan terus beli set promo ini dengan klik link wassap Kak Jaz di bawah ini. Kak Jaz akan segera uruskan order anda.

http://jazilahilyas.wasap.my/

Kita jumpa di wassap ya.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

Tuesday, 6 March 2018

Kenapa Saya Obses Dengan ESP Soya Walaupun Banyak Kontroversi?

Bila orang selalu tanya bagaimana 'jaga diri' lepas pasang cerclage, I will straight away suggest ESP.



Obses? Yes I am!

Obses bila badan rasa lebih bertenaga lepas minum ESP
Obses bila sakit bawah abdomen bertahun hilang bila amalkan ESP
Obses bila boleh aktif beraktiviti walaupun dipasang cerclage - berbeza masa kandungan dengan cerclage tanpa ESP
Obses bila protein yang baik berikan rasa 'kemas' pada bahagian peranakan




Banyak sebab lagi napa obses sangat dengan ESP.

Dan Kak Jaz sangat percaya ESP yang kaya dengan protein terbaik non gmo ini membantu menguatkan serviks dan rahim.
Tak percaya?

Cuba cari maklumat apa yang kuatkan rahim dan serviks kita.
Pasti banyak jawapan yang ada ialah protein.

Kenapa protein?
Sebab protein adalah asas sel badan kita. Sel yang sihat dan kuat akan menjadi tunjang yang baik pada badan kita.

Dan protein tumbuhan way better than protein haiwan. Dan ESP adalah protein tumbuhan terbaik!

Tak perlu ragu-ragu untuk amalkan ESP yang terbukti sangat elok untuk kesihatan sel dan seluruh badan kita.


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Monday, 5 March 2018

3 Langkah Kesihatan Berkualiti

Makan suplemen tidak semestinya anda akan jadi sihat.

Kenyataan ini sangat betul dan tidak boleh disangkal. Suplemen adalah salah satu langkah untuk hidup sihat. Ia datang selepas beberapa langkah lain telah diambil.

1. Makan secara sihat

Langkah paling asas untuk mendapatkan kesihatan yang berkualiti ialah jaga makanan dan minuman kita. Kita adalah apa yang kita makan. Ikut nasihat suku suku separuh.

Suku karbo (nasi), suku protein (lauk pauk) dan separuh sayur-sayuran. Jika kita dapat amalkan cara pemakanan begini, insyaAllah langkah utama ke arah kesihatan berkualiti sudah kita capai.

Kurangkan minum minuman manis. Banyakkan minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Kuantiti air kosng yang dicadangkan adalah 1 liter air bagi setiap 25kg berat badan kita.



2. Bersenam dan capai berat yang sihat

Senaman adalah cara untuk kita sihat dan cergas. Jangan berikan alasan jadual kerja yang padat sebagai alasan untuk tidak bersenam. Paling mudah letakkan kereta sedikit jauh daripada pejabat/tempat kerja dan berjalan untuk sampai ke sana. 

Senaman yang baik ialah senaman yang mampu meningkatkan degupan jantung kita. Dengan kata lain senaman yang boleh buatkan kita tercungap seketika.

3. Suplemen secara bijak

Pengambilan suplemen sudah boleh dikatakan wajib pada zaman yang serba mencabar ketika ini. Kebanyakan sumber makanan kita sudah kekurangan nutrien akibat penggunaan racun kimia, storage dan cara memasak. Jadi kita perlu topup kekurangan nutrien dalam makanan ini dengan suplemen.

Tetapi AWAS! Anda perlu memilih suplemen dengan bijak. Bukan semua suplemen selamat dan tidak memudaratkan. Periksa label suplemen anda. Adakah ia berdaftar dan diluluskan oleh KKM?

Yang pasti, setiap satu suplemen Shaklee ada kelulusan KKM dan telah diuji secara klinikal sebagai SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM. Ujian klinikal ini dijalankan pada manusia dan bukan pada haiwan. 

Suplemen Shaklee tidak bersandar pada testimoni pengguna tetapi berdasarkan ujian dan data yang telah direkodkan. Setiap tahun lebih 100,000 ujian kualiti dijalankan untuk memastikan setiap produknya selamat digunakan oleh kita.

Jangan ambil mudah apa yang kita makan dan lakukan demi menjaga amanah tubuh badan yang telah diberikanNya.

Live a healthy life.

 Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Sunday, 4 March 2018

Stabilkan Hormon Pesakit Cyst

"Period saya dah datang balik. Terima kasih kak, power produk ni"

Allah.. Semalam Kak Jaz follow up seorang adik yang beli GLA bulan lepas.



Asalnya beliau cerita beliau disahkan ada cyst. Next appointment bulan May/Jun.

Period pun tak regular, dan beliau juga sangat nak rezeki anak.

Kak Jaz tanya pasal ubat dan doktor. Tiada sebarang ubat diberikan dan hanya tunggu appointment seterusnya.

Beliau faham GLA bukan ubat. Tetapi GLA membantu untuk regularkan hormon yang mana cyst juga boleh terjadi akibat kecelaruan hormon.

Alhamdulillah beliau dah rasa #shakleeeffect. Kita doakan yang terbaik untuk beliau.
Share:

Saturday, 3 March 2018

YOUTH Laku Keras Sehingga Kehabisan Stok!

Baru 3 hari YOUTH dibuka untuk jualan tetapi ia sudah KEHABISAN STOK! Sambutan yang cukup menggalakkan dan memberangsangkan daripada pencinta kulit sihat dan cantik.

Kenapa secepat ini ia SOLD OUT?

Kak Jaz berani katakan kerana KUALITI dan JAMINAN KEBERKESANAN yang telah dinyatakan oleh Shaklee. Dengan satu set lengkap, anda PASTI merasai perbezaan kulit anda.


Siapa yang nak tolak kalau ada produk yang boleh hilangkan lekuk jerawat begini kan? Tambahan lagi masalah lekuk jerawat ni antara masalah kulit yang sukar nak pulihkan.

Dah ada produk sebegini elok, haruslah rembat.

So dah kata kehabisan stok ni camana nak beli? Haa korang boleh lock order siap-siap. InsyaAllah batch kedua dijadualkan masuk minggu depan.

Jangan tunggu lagi. Kang gigit jari lagi.

Whatsapp Kak Jaz lekas ya

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

Friday, 2 March 2018

Keahlian Percuma Shaklee Mac 2018

PERCUMA! Ramai yang suka dengan sesuatu yang PERCUMA. Ia jadi lebih bermakna jika sesuatu yang PERCUMA itu memberi banyak manfaat.

Bulan Mac 2018 ini Shaklee Malaysia tawarkan KEAHLIAN PERCUMA untuk anda apabila anda beli Set Intensif YOUTH™.

Set Intensif YOUTH™

YOUTH™ adalah set penjagaan kulit terbaru daripada Shaklee Corporation yang telah dihasilkan sejak 8 tahun lalu. Ia baru dilancarkan setelah segala kajian klinikal yang menunjukkan keberkesanannya berjaya dibuktikan.

Apabila anda membeli set intensif YOUTH™ ini pada Mac 2018, anda akan terus mendapat keahlian PERCUMA Shaklee secara automatik.



Bukan itu sahaja! Malah anda bakal memperoleh Radiance C+E bernilai RM437.25 juga secara PERCUMA!

Pembelian yang sangat berbaloi ini wajib direbut oleh anda yang mementingkan kesihatan, kebersihan dan kecantikan kulit wajah dengan produk organik 100% dibuat dengan tumbuh-tumbuhan!

Whatsapp Kak Jaz segera untuk produk yang sangat berkualiti ini.

Youth™ is Hope

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Thursday, 1 March 2018

PERCUMA Radiance C+E Bernilai RM437.25 Untuk YOUTH™ Mac 2018

Beli Set Skincare YOUTH™ bulan Mac 2018 dan dapat Radiance C+E PERCUMA bernilai RM437.25. Phuh!! Berbaloi sangat ni.

RADIANCE C+E

Radiance C+E ini mengandungi 20% vitamin C dan E tulen yang telah dipatenkan. Seperti yang kita maklum penggunaan vitamin C dan E secara terus ke kulit akan memberikan impak yang lebih cepat dan efektif.

Disebabkan kosentrasi vitamin C dan E yang terdapat dalam Radiance C + E ini tinggi dan tulen, maka harganya adalah setara dengan kualiti seperti yang telah dinyatakan di atas. Tetapi sempena promosi YOUTH™ bulan Mac 2018 ini, Shaklee telah menawarkannya secara PERCUMA apabila anda membeli Set Intensive YOUTH™.

Hubungi Kak Jaz pada nombor tertera untuk membeli Set YOUTH™ ini sekarang.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931


Share:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari