Saturday, 22 September 2018

Vitamin Untuk Orang Tua

Masalah utama yang sering dihadapi oleh orang tua kita ialah KELETIHAN dan SAKIT BADAN, LENGUH-LENGUH di pinggang dan lutut.

Situasi ini terjadi kerana faktor penuaan biologi. Namun kita boleh mengurangkan masalah ini dengan membekalkan nutrisi terbaik untuk orang tua kita.

Vivix sangat terkenal sebagai antioksidan berkualiti tinggi. Ia meningkatkan sistem imun badan kita dan bertindak hingga ke dasar sel.

Ia menjaga, memperbaiki dan meremajakan sel yang memberi kesan badan lebih sihat dan kuat walaupun usia semakin bertambah.



Seiring pertambahan usia, KALSIUM dalam tulang akan semakin berkurangan. Ia menjadi antara punca lenguh-lenguh dan sakit badan.

Ostematrix membekalkan kalsium yang diperlukan oleh badan kita. Ia turut dilengkapi dengan vitamin D untuk memastikan kalsium diserap secara optima. Magnesium pula membantu badan lebih relaks dan tenang.


Kombinasi 2 suplemen dan vitamin ini pasti membuatkan orang tua kita lebih gembira meniti hari-hari emas mereka.

Anda boleh menghubungi saya seperti nombor tertera di bawah untuk belian produk-produk Shaklee.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Seminggu Sakit Perut Sehingga di X-ray

Assalamualaikum 

Selamat berhujung minggu. Moga kita semua sihat dalam lindunganNya, insyaAllah.

2 minggu lepas anak lelaki Kak Jaz mengadu sakit perut. Kami ingatkan gastrik kerana berdasarkan tempat sakitnya. Jadi Kak Jaz berikan ESP dan Mealshakes seperti biasa. Alhamdulillah nampak lega.

Malam harinya nampak kembali sakit. Kami berikan pula Gaviscon untuk redakan sakitnya. Nampak agak OK jadi semua relaks kembali.

Selang dua tiga hari selepas itu dia mengadu sakit perut lagi. Semalaman tidur tak lena. Muntah berkali-kali. Tertidur sekejap bangun mengadu lagi sakit perut. Sepanjang malam Kak Jaz urut picit jaga dia.

Pagi selepas sembahyang Subuh nampak masih tak OK kami bawa dia ke hospital. Doktor kata gastrik dan berikan Magnesium Trisilicate dan Paracetamol sahaja. 

Dah habis ubat pun sakitnya masih tak reda. Kak Jaz dah agak pelik. Takkan la gastrik sampai seminggu lebih dan masih tak resolve walaupun dah makan ubat dengan teratur. Semuanya kami dah buat. Ubat, vitamin dan urutan. Tapi masih begitu juga. 

Kami berkira-kira untuk bawanya ke hospital lagi sekali. Pasti ada yang tak kena. Hati seorang mama mula meningkat kerisauannya.

On the way pulang daripada KL, kami terpaksa singgah di klinik di Raub kerana dia nampak sangat sakit. Doktor periksa dan suspect apendiks dan minta kami bawanya ke hospital. Katanya tak logik gastrik sampai seminggu begini.

Kami terus pecut balik Kota Bharu dan menghala ke HPRZII. Selepas diperiksa doktor meminta dilakukan X-ray dan hasilnya bukan apendiks. Lega seround.

Rupanya Constipation Colic.  Najis keras yang memenuhi ususnya. Doktor berikan Enema Glycerine, Lactulose dan Paracetamol.

ubat sembelit, constipation colic
Enema Glycerine

Balik ke rumah suami masukkan enema ke duburnya dan tak sampai seminit dia berak sebanyakanya. 

Allah...Lega rasa hati kami. Seminggu lebih dia kesakitan.

Bila Kak Jaz duduk berfikir keadaan dirinya seminggu sebelum itu, dia masih berak walaupun berkurang daripada kebiasaan. Tiada rungutan sembelit (dia pernah ada pengalaman sembelit teruk semasa kecil). Agak pelik bila difikirkan.

Oh ya, berkenaan masalah sembelit teruknya sebelum ini, ia resolve dengan Mealshakes. Kemungkinan besar kali ini badannya kekurangan cecair hingga najis jadi lebih keras berbanding biasa.

Tapi walau apa pun kami bersyukur sangat-sangat kerana dia dijauhkan daripada penyakit berbahaya seperti apendiks. Moga tiada lagi episod sakit begini di kemudian hari.

Jika anak anda sedang menghadapi masalah sembelit, boleh amalkan Mealshakes untuk lembutkan najis. Ia mengandungi fiber dan arabic gum (manna wa salwa) yang terbukti meningkatkan tahap kesihatan anak-anak.


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931








Share:

Saturday, 15 September 2018

Double Cleansing Dengan Toner Youth Shaklee

Mungkin ada kalangan kita yang ambil mudah mengenai kepentingan TONER dalam rutin pembersihan dan penjagaan kulit wajah. Toner bukan rutin biasa yang boleh kita ambil mudah. Pemilihan toner yang tepat boleh memberikan kesan yang sangat berbeza pada wajah kita.

Fungsi toner Youth Shaklee adalah MEMBERSIH, MENGHIDRAT dan MEMBERI NUTRISI kepada wajah. Manfaat 3 dalam 1 yang sukar untuk anda dapat pada toner jenama lain.

Selepas membersihkan wajah dengan Luminous Gel Oil Cleanser, kita tekap wajah dengan Perfecting Skin Toner. Proses penekapan ini sebenarnya adalah satu lagi proses pembersihan. Jadi kita telah melakukan double cleansing yang membantu wajah menjadi lebih bersih dan segar.

Sisa-sisa kotoran yang mungkin masih ada di wajah akan dibersihkan dengan lebih efektif. Kulit wajah akan menjadi lebih lembut dan cerah.

Perfecting Skin Toner Youth Shaklee juga mengandungi Exfoliating and Rejuvenating Green Algae Complex yang berfungsi menenang dan melegakan kulit wajah. Ia menjadikan wajah lebih segar dan rasa rata yang lebih ketara.

Jika anda sudah menggunakan Luminous Gel Oil Cleanser, anda wajib memadankannya dengan Perfecting Skin Toner ini untuk kesan yang cukup mengujakan.

Elakkan mencampur produk daripada jenama berbeza kerana ia boleh mengubah keseimbangan formula yang telah dicipta.


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931


Share:

TIBI - Penyakit Berjangkit Yang Boleh Membawa Maut

Tuberculosis atau penyakit TIBI adalah penyakit berbahaya yang boleh menjangkiti sesiapa sahaja. Ia sangat senang berjangkit kerana medium jangkitannya adalah air liur. Sekiranya seseorang pesakit TIBI batuk atau bersin maka individu berhampirannya sudah mempunyai risiko tersebut.

Pesakit TIBI perlu dikuarantin dan makan antibiotik selama 6 bulan. Kegagalan menghabiskan antibiotik ini mengikut tempoh yang ditetapkan boleh menjadikan kuman ini lebih kuat dan pesakit TIBI sukar dan lambat sembuh.

Untuk mencegah penyakit TIBI ini, kita wajib meningkatkan imuniti badan kita. Makan makanan berkhasiat dan beri badan kita vitamin dan mineral yang diperlukan.

Selain itu kita boleh mengamalkan VIVIX iaitu tonik antioksidan daripada Shaklee. Ia membantu meningkatkan sistem imuniti badan dan menguatkan sel serta membaiki sel-sel yang rosak akibat radikal bebas dan penuaan.

Sel yang kuat dan sihat akan menghasilkan organ dan badan yang kuat. Badan yang mempunyai imuniti badan yang kuat akan mampu menentang kuman yang berada di sekitar kita.

Tingkatkan imuniti badan anda hari ini dan dapatkan VIVIX segera!


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Saturday, 8 September 2018

Suplemen Untuk Tulang dan Sendi Yang Kuat

Kolegaen selalunya dikaitkan dengan kecantikan dan kulit. Tetapi ia sebenarnya mempunyai pelbagai fungsi lain.

🔵Tahukah anda KOLAGEN memainkan peranan dalam membantu tulang dan sendi kekal kuat? 

🔵Kombinasi KALSIUM dan KOLAGEN membantu tulang dan sendi menjadi lebih kuat dan fleksibel.

🔵Komponen utama tulang rawan ialah KOLAGEN. Tulang rawan ini membantu mengurangkan geseran antara tulang. 

🔵Bekalan KOLAGEN yang cukup membantu mengekalkan ketebalan tulang rawan dan mengelakkan kita sakit-sakit sendi.

suplemen untuk sendi


Kolagen bukan sekadar untuk wajah tetapi juga sangat penting untuk tulang dan sendi kita.

Hubungi saya untuk mendapatkan kolagen terbaik di pasaran.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931




Share:

Promosi Shaklee September 2018

Assalamualaikum wbt

Bulan September 2018 ini ramai yang risau dengan kenaikan harga barang-barang akibat pelaksaan SST. Tetapi produk Shaklee masih lagi KEKAL pada harga yang sama malahan terdapat 4 tawaran menarik untuk anda.

1. Ostematrix Beli 3 JIMAT 5%

Ostematrix sangat dikenali sebagai pil kalsium terbaik. Dilengkapi dengan magnesium dan Vitamin D, unsur-unsur ini membantu penyerapan kalsium yang optimum untuk seluruh badan kita.

Harga sebotol RM61.25. Untuk 3 botol hanya RM174.56.

2. Set Hamil (Prenatal Set) Percuma Beg 'Why I Love Shaklee'

Set ini lengkap dengan protein (ESP), zat besi (Vitalea), asid folik (B Complex), Vitamin C, kalsium (Ostematrix) dan omega 3 (Omega Guard).

3. Set Penjagaan Wajah Youth - PERCUMA 'Massage Device'

4. Shaklee Baby Beli 1 PERCUMA 1



Hubungi saya pada noimbor tertera di bawah untuk pembelian dan sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Tuesday, 28 August 2018

Parut Jerawat Semakin Pudar Dengan Youth

Kak Jaz bukan orang yang bernasib  baik untuk ada kulit wajah yang mulus flawless. Masalah paling utama ialah lekuk dan 'isi yang macam lebih' di wajah.


Nak define apa ya isi yang cam lebih tu? Tak sekata ke apa? Kak Jaz tak tau, zero knowledge.

Lekuk di kedua-dua belah pipi dan yang tak sekata sangat ketara di bahagian dagu. Sampai dah tahap biarlah ia begitu. Huhu

Sebelum ini Kak Jaz hanya pakai pencuci muka dan toner. Tak pernah minat nak pakai apa-apa kat muka. Leceh, rimas. Pendek kata macam-macam alasan.

Tetapi selepas study tentang Youth, tengok perubahan seorang demi seorang kawan-kawan jauh dan dekat Kak Jaz paksa diri untuk berubah. InsyaAllah ada harapan.

Hampir sebulan pakai rejim asas, Kak Jaz tambah serum dan radiance C+E. Perubahannya? Biarlah gambar berbicara.

Perjalanan masih panjang. Sekurang-kurangnya sehingga habis satu set Youth ni. Sekarang masih banyak isinya 😉.

Siapa yang patut guna Youth?

Semua orang! Sama ada yang kulit bermasalah seperti Kak Jaz, atau yang ingin maintain kulit yang sihat.

Kajian menunjukkan ia sesuai untuk semua jenis kulit. Tiada pengecualian.

Berbaloi beli Youth. Sangat berbaloi.

Youth bukan sekadar produk penjagaan kulit yang biasa-biasa. Ia datang dengan segala nutrisi yang kulit perlukan.

8 tahun kajian sebelum masuk pasaran. Diuji dengan Skin Age Index. Sangat teliti dan detail.

Untuk siapa?

Untuk kita. Kerana kita sememangnya berharga 💘


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Minum ESP Semasa Hamil Kulit Anak Sihat & Bersih



2 permata hati ini adalah baby Shaklee. Daripada sebelum hamilkan mereka, Kak Jaz dah kenal Shaklee.

ESP adalah suplemen yang Kak Jaz tak pernah tinggal sebelum hamil, sepanjang hamil, sepanjang pantang dan susukan mereka. Sampai sekarang ESP adalah antara suplemen utama Kak Jaz.

Apa yang Kak Jaz dapat bila konsisten ESP?

✔️ Badan lebih kuat semasa hamil walaupun cervical incompetence dan cervical cerclage
✔️ Tiada stretchmark baru, yang lama memudar
✔️ Berat badan semasa hamil terkawal
✔️ GDM terkawal dan bacaan BSP stabil
✔️ Kulit kedua-duanya sihat dan bersih
✔️ Susu badan tiptop dan meriah
✔️ Badan tak penat sangat walau berjaga malam susukan anak
✔️ Luka bersalin cepat sembuh
✔️ Cergas semasa dalam pantang

Banyak sangat kebaikan ESP yang Kak Jaz rasa sendiri. Jadi memang pelik kalau orang kata itu ini walhal mereka tak pernah amal pun.

ESP ialah soya non gmo, maksudnya tidak diubah genetiknya. Tulen, asli, takde kacuk-kacuk.

Sebekas 850g ESP diproses daripada 30kg kacang soya. Sangat halus dan berkualiti serbuknya. Ia dibasuh dengan air untuk mengelakkan kehilangan khasiatnya.

Jika anda penggemar soya, berubahlah kepada ESP Shaklee. Elakkan minuman soya yang mengandungi gula yang tinggi.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari