Sunday, 21 October 2018

Pantang Larang Semasa Detoks Parasit

Apa yang perlu dilakukan dan dielakkan apabila mahu melakukan detoks parasit? Adakah sukar?

Sebenarnya apa yang perlu dielakkan adalah rutin yang sepatutnya kita lakukan sepanjang masa. Cuma mungkin kita tidak biasa jadi kita berasa sedikit sukar.

Antara yang paling perlu dielakkan adalah GULA PUTIH. Semua orang tahu gula putih tidak elok untuk kesihatan. Jadi memang sewajarnya kita elakkan gula putih ini.


Jika cabaran yang satu ini berjaya diatasi insyaAllah sepanjang tempoh detoks parasit ini ia akan menjadi lebih lancar dan mudah.

Adakah anda mahu cuba untuk melakukan detoks parasit ini dan rasai perubahan badan, anda boleh whatsapp nombor tertera di bawah.


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

Detoks Parasit Pada Tengah Bulan Islam

Setiap bulan pasti ada hari-hari tertentu yang kita rasa serba tak kena. Jerawat naik sana sini. Mood swing. Emosi rasa tak stabil.

Perasan tak situasi ini biasanya terjadi sekitar kejadian bulan penuh atau tengah bulan Islam.

Dalam Islam kita disarankan supaya berpuasa pada hari ke 13,14 dan 15 bulan Islam (Hijriyyah). Adakah saranan ini hanya sekadar saranan tanpa sebab?

Tidak. Apa sahaja yang disarankan agama pasti ada hikmahnya.

Banyak bacaan menunjukkan pada tengah bulan Qomariyyah ini parasit (cacing) tengah galak membiak. Dan pada waktu inilah biasanya kita akan terasa sangat ingin makan dan minum sesuatu yang manis.

Adakah ia kebetulan?

Pastinya tidak.

Kami telah lama menganjurkan detoks parasit pada tengah bulan Qomariyyah ini. Dan kami dapati banyak perubahan positif yang diperoleh.

Rasa mahu makan dan minum yang manis-manis boleh dikawal, emosi juga jadi lebih stabil.

Dan jangan terkejut kerana ada yang keluar cacing semasa tempoh detoks parasit ini dijalankan.

Namun kesannya memang mengujakan. Badan rasa lebih sihat malahan berat badan pun boleh dikurangkan. Hanya beberapa hari sebulan dan alhamdulillah kami dapat rasa banyak kesan positif.

Jika anda juga berminat untuk melakukan detoks parasit, boleh whatsapp atau hubungi nombor yang tertera di bawah 😊


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

Sunday, 14 October 2018

Eye Bag Hilang Dalam Masa Seminggu



Eye bag cukup susah untuk dihilangkan. Sudahlah sukar dihilangkan, hari demi hari ia makin menebal dan bertambah.

Jenuh nak cover dengan make up. Rasa kurang yakin je bila berhadapan dengan orang. Yelah kan, kalau dah lebam bengkak camtu, mau tak malu bila orang tengok.

Tetapi sekarang anda tak perlu risau lagi. Dengan Youth Restoring Eye Treatment masalah eye bag ini mampu dikurangkan dalam masa seminggu.

Ya seminggu! Keyakinan anda pasti meningkat dan yang paling penting, mata rasa semakin sihat dan cantik.

Anda mahu hilangkan eye bag dan lebam bawah mata? Whatsapp saya segera untuk satu tiub Youth Restoring Eye Treatment ini.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

Penyelesaian Rambut Gugur Akibat Baby Menyembur Air Liur

Sana sini ada rambut. Di lantai bilik, ruang tamu, dapur dan paling banyak di tandas. Stress tengok gumpalan rambut di mana-mana.

Stress lagi bila rasa rambut makin lama makin nipis. Malahan ada sesetengah tempat dah rasa botak. Eh tak boleh jadi ni!

Ini mesti sebab baby dah mula menyembur. Takpelah, bila dah lepas fasa ni mesti rambut akan kembali OK.

Tapi betulkah baby menyembur punca rambut gugur dan mudah tercabut?

Pastinya ia hanya mitos dan tidak ada asas. Mungkin juga kebetulan pada waktu baby mula menyembur nutrien-nutrien penting dalam badan kita mula berkurangan dan ini menyebabkan keguguran rambut yang lebih ketara.

Zink dan protein adalah antara nutrien yang cukup penting untuk rambut. Zink menyokong folikel rambut yang lebih sihat dan menguatkan struktur rambut.

Zink juga membantu menpercepatkan pertumbuhan semula folikel rambut dan ini secara langsung membantu meningkatkan pertumbuhan rambut.

Protein pula sudah diketahui umum bertindak sebagai asas sel kita. Protein yang cukup membantu rambut menjadi lebih kuat dan sihat bersinar.

Katakan tidak pada rambut gugur! Dapatkan segera protein dan zink berkualiti tinggi hanya daripada Shaklee.



Whatsapp saya untuk mendapatkan protein dan zink anda hari ini.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931


Share:

Sunday, 7 October 2018

Tingkatkan Kualiti Sperma Ikhtiar Untuk Mendapat Zuriat

Kerap kali isteri disalahkan apabila ada pasangan yang lambat menimang cahaya mata. Namun benarkah situasi ini hanya perlu ditanggung oleh sang isteri?

Perlu diingat isteri adalah penyedia tapak tetapi benihnya datang daripada suami. Jika benih tidak banyak, lemah, tidak laju dan kurang kualiti, tapak yang baik juga mungkin tidak mampu mengeluarkan hasil yang diingini.

Terdapat beberapa nutrien yang sangat membantu sperma menjadi lebih banyak, lebih tajam, lebih kuat dan lebih produktif.

Sebagai contoh, keperluan zink pada testosteron lelaki lebih banyak daripada organ lain. Namun zink ini tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada makanan harian.







Untuk para suami yang ingin meningkatkan kualiti sperma, anda sangat disarankan untuk mengamalkan 4 suplemen ini. Insyaaallah badan akan lebih cergas, fit dan sihat secara luaran dan dalaman. 

Moga impian untuk mendapat zuriat akan dipermudahkan. Sama-sama berikhtiar kerana it always take two to tango 😊


Share:

Krim Mata Untuk Hilangkan Bulatan Hitam Eye Bag

Malunya apabila sekeliling mata ada lingkaran warna hitam. Dah macam mata panda. Rasa tak yakin je nak keluar rumah.

Situasi ini sangat biasa bagi mama yang ada anak-anak kecil, pelajar yang perlu bertungkus lumus belajar siapkan assignment pada malam hari dan orang yang susah nak tidur.

Tak syok kan? Tapi dah tak tahu bagaimana nak atasinya. Redha je la nampaknya.

Eh, jangan menyerah kalah. Kak Jaz sarankan awak cuba krim mata Youth Restoring Eye Treatment ni. Pasti berbaloi-baloi. Pasti puas hati.

Dilengkapi dengan massage tool di hujung krim mata ini, ia memudahkan anda untuk memakai krim ini dengan lebih elok.




Krim mata ini bebas daripada paraben dan gluten. Diperbuat 100% daripada tumbuhan dan telah diuji oleh pakar dermatologi.

Untuk pembelian krim mata ini dengan menggunakan kad debit/kredit anda boleh klik link Youth Restoring Eye Treatment ini atau boleh whatsapp Kak Jaz di http://jazilahilyas.wasap.my.

Bertindak sekarang untuk mata yang lebih menarik dan sihat. Katakan tidak pada lingkaran mata gelap.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

Saturday, 29 September 2018

Skincare Semulajadi Terbaik Untuk Muka Lekuk Berjerawat






Masalah kulit muka yang tidak sekata boleh sebabkan keyakinan diri kita merudum. Tanyalah sesiapa sahaja, pastinya kita mahukan kulit wajah yang sihat dan halus mulus.

Tapi bila kulit muka berlekuk camni, selalunya kita dah tak tahu nak buat apa. Makanya kita redha sahaja.

Jangan tarik break lagi. InsyaAllah dengan Youth Skincare, lekuk pada muka ini akan diratakan sedikit demi sedikit. 

Kita tengok testimoni kawan-kawan Kak Jaz ini. Mereka adalah pengguna Youth Skincare yang mempunyai kulit muka berlekuk. Selepas konsisten gunakan Youth Skincare, kilit muka yang berlekuk semakin rata dan sihat.









Cepat atau lambat perubahannya bergantung pada kulit muka kita. Pemakanan dan persekitaran juga sangat mempengaruhi. Tetapi 1 yang pasti, ia memang berkesan!

Jangan tunggu lagi untuk dapatkan kembali kulit muka yang sihat dan halus mulus serta bebas daripada lekuk-lekuk ini. Whatsapp Kak Jaz segera untuk pembelian.





Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

Nasi Ayam Istimewa Sempena Hari Lahir

29 September - hari yang sentiasa diingati oleh encik suami. Maklumlah birthday dia. Makanya apabila dia sentiasa ingat tarikh ini, puan isteri kena double triple ingat la kan 😂.

Sembang-sembang hari ni tanya dia nak makan apa? Laksa atau nasi ayam? For sure dia pilih nasi ayam since dia tak berapa gemar makan laksa.

Jadinya adik kami belikan ayam dan mula la klentang klentung di dapur masak untuknya. Seharian aih di dapur hari ni sanpaikan baby Awfa pun tak boleh berkepit dengan mama. Berkorban la hari ni ya baby 😝

Siap semua, gembira la si dia, anak-anak dan adik-adik makan nasi ayam. Kat rumah kami ni, kalau hidangannya nasi ayam semuanya makan bertambah-tambah. Puas hati masak bila tengok semua berselera begini.

Gembirakan si dia pada hari ulang tahunnya. Sampai saat ini masih dok fikir nak beli kek atau tak. Hahaha.

Gambar nasi ayam kali ini takde. Tak sempat nak ambil gambar semua dah serbu. Berhuhu jela Kak Jaz ni ha. Hihi

Tapi takpelah. yang penting semua happy dan kenyang, tukang masak pun dah extra gembira.


Share:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari