Sunday, 29 December 2013

Nutrisi untuk anak-anak bijak

"Kita adalah apa yang kita makan". Pernah dengar ungkapan ini? Pernah tak kita terfikir sama ada kita dah beri anak-anak kita hak mereka yang sebenarnya? Kadang-kadang bila anak asyik demam kita dok pelik fikir sebabnya tanpa kita sedar kita sebenarnya yang bersalah.

Kita hantar anak ke taska, rumah pengasuh, tadika sebab kita nak bekerja. Di sana anak-anak kita pun bercampur dengan kawan-kawannya, kena plak satu hari tu ada kawannya yang demam, anak kita balik petang tu badan pun dah start panas. Kita salahkan anak kawan tu. Tapi pernah tak kita fikir sama ada kita dah sediakan perlindungan yang sewajarnya untuk anak kita atau tidak? Cuba kita ambil masa kejap dan fikir, "aku ni dah bagi semua perlindungan yang aku mampu pada anak aku ke tak?"

Kita mampu beli beg beratus harganya, kita simpan duit sebab nak beli baju yang cantik di mata kita, kita nak bergaya sehabisnya tapi kenapa kita cukup berkira nak keluarkan duit untuk nutrisi anak-anak kita? Kenapa kita lebih sanggup pergi jumpa doktor dan bagi anak kita segala ubat dan dadah sedangkan kita boleh cegah semua tu daripada awal?

Jadinya, sempena nak masuk tahun baru ni, sempena kita nak hantar anak masuk taska, tadika dan sekolah, apa kata kita juga bekalkan anak-anak kesayangan kita dengan set nutrisi yang diperlukan badan mereka?


Anak-anak kita hanya memerlukan sesudu kecil Meal Shakes sehari, hanya campurkan ke dalam minuman pagi mereka dan it's done. Anak pun akan dapat bekalan sarapan yang sihat untuk perut mereka bertahan sampai ke masa minum pagi.

Omega Guard pula cukup dengan sekadar sebiji sehari, insyaAllah anak lebih tajam mindanya, lebih fokus dan sihat.

Gabungan Omega Guard & Meal Shakes akan:
✔ Menguatkan fungsi imunisasi badan
✔ Meningkatkan tahap kepekaan
✔ Menggalakkan tumbesaran & perkembangan yang sihat
✔ Meningkatkan daya ingatan & keupayaan pembelajaran.
✔ Anak-anak kurang sembelit
✔ Meningkat selera makan anak
✔ Mengurangkan masalah kulit seperti ekzema
✔ Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf & fungsi mata.

~ Nak anak bijak? ~ Nak anak sihat? ~ Nak anak cerdas?

~ Kita tentukan apa yang masuk ke dalam badan anak kita. Nutrien yang mencukupi akan membantu sistem badan memberi tindakbalas yang lebih baik.


********************************************************************************** 


Berminat dengan produk SHAKLEE? Berminat untuk jadi ahli SHAKLEE dan nikmati segala manfaatnya?

PM/Whatsapp : 011-1611 1619 (jazilah 1070931)
FB : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas @ 
https://www.facebook.com/makananpelengkap




Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari