Sunday, 29 December 2013

Menghilangkan keputihan dan resdung dengan ALFAFA

Saya tak pernah miss lagi ambil Alfafa since hari pertama saya cuba SHAKLEE. Memang best kerana sangat membantu untuk turunkan berat badan, hilangkan resdung, hilangkan keputihan, redakan sakit pinggang yang dah bertahun-tahun dan banyak lagi manfaatnya..

Hari ni Alfafa abis stok , maklumlah kat rumah ni 3 4 orang yang consume SHAKLEE ni jadi tersalah kira la plak stoknya..Hidung dah tersumbat gara-gara resdung..Jenguk balik plak dia mentang-mentang protection saya abis. Nak tak nak kena pegi branch esok ni.

Usaha saya untuk detox virus ni dgn telan DTX Complex, moga membantu kurangkan hidung yang tersumbat ni. Rasa pelik plak kena resdung ni lepas berbulan ia hilang. Menguji betul rasa ni

Jom kita tengok apa Alfafa ni sehinggakan ada yang repack Alfafa ni dan jual sket-sket sebagai ubat resdung. Eh ada tau!! Jangan tak tau. Kalau jalan-jalan tepi jalan dan nampak ada orang jual 'ubat resdung' kaler hijau, Alfafa la tu..




Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. 10 biji Alfafa sehari menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Manfaat-manfaat yang lain ialah:

  • Mencuci hati, darah dan usus - Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang yang berasid, menghilangkan toksin daripada badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot
  • Melawan alahan - memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan badan dan ulat air (athlete's foot)
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol - menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi
  • Hanya Alfafa yang mengandungi saponin, bertindak seperti span yang menyerap kolestrol
  • Melegakan keletihan dan mencegah serta melegakan sakit atritis


*********************************************************************************



Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari