Saturday, 1 February 2014

Hanya PadaNya Kita Berserah

Lumrah manusia biasa apabila tertekan akan mula berkeluh kesah. Semua kerja rasa malas nak buat. Nak berbual pun xde mood. Muka pun serius je. Perasaan jadi sedih, frustrated dan sebagainya.

Cuba kita arah otak kita untuk tenang. Otak akan menerima arahan tuannya tanpa banyak soal. Apabila minda kita mengarahkan otak supaya senyum, automatik bibir kita akan tersenyum. Haa cuba senyum, kan manis dipandang tu.

Apabila kita rasa kita telah buat semua yang sepatutnya tetapi masih tidak tercapai segala target, bersangka baiklah pada Allah. Mungkin sekarang bukan masanya lagi dan isyaAllah ditangguhkan dulu kejayaan kita kerana Dia mahu memberi ganjaran yang jauh lebih besar pada masa akan datang.

InsyAllah janji Allah itu pasti bagi hambaNya yang sabar dan istiqamah. Bersabar itu tiada sempadan, maka sabarlah selagi kita mampu dan serahkan segalanya padaNya.

Salam penutup tirai Januari 2014
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari