Sunday, 26 January 2014

Nak dapat bonus Shaklee

Saya adalah pengguna tegar Shaklee, dan saya percaya ramai di luar sana pun merupakan pengamal Shaklee baik suami, isteri, anak-anak dan ibu bapa juga. Pendek kata seisi keluarga la kan? Sebab Shaklee ni untuk semua, jadi semua pun boleh dapat manfaat kebaikan suplemennya.

Cuba tengok apa suplemen yang kita guna dalam sehari? Cam saya, saya minum ESP sebagai sarapan dan Vitamin C & Vitamin E sebagai vitamin wajib di pagi hari. Lepas tu ada Alfafa Complex, Omega Guard, Lecithin, Herblax dan Cinch untuk set slimming. (saya masih berusaha untuk mencapai berat ideal 50kg, huhuhh). Malam pula sebelum tido ada Ostematrix untuk kesihatan tulang. Banyak list vitamin dan suplemen saya kan? Ni tak masuk list anak dan bonda lagi.

Jadi kalau list suplemen saya panjang camni, amatlah berbaloi untuk saya jadi ahli shaklee kan? Meh kita kirakan point setiap suplemen ni;
  • ESP                  : 39uv
  • Vitamin C        : 23uv
  • Vitamin E        : 38uv
  • Alfafa (s)         : 13uv
  • Lecithin           : 11uv
  • Omega Guard :  35uv
  • Herblax           : 12uv
  • Cinch              : 37uv 
Ok, so total point daripada separuh suplemen yang saya ada ni pun dah mencecah 208uv. Ini dah lebih daripada cukup untuk melayakkan saya dapat 5% bonus daripada Shaklee. Sebabnya minimum requirement untuk dapat bonus ni ialah 150UV sebulan. Semakin tinggi UV kita, semakin tinggi percentage bonus yang boleh cecah 21%. Banyakkan? Kalau saya tak jadi ahli dan beli daripada SID, point ni dapat kat diorang jela. Walaupun nilai ringgit UV ni tak banyak sekitar RM32.++ je tetapi sekurangnya lepas juga satu plastik pampers anak kan?

Ini tak termasuk lagi suplemen untuk anak saya, dengan Mealshakes, Chewable Vitamin C, Omega Guard. Bonda pula dengan Vivix dan 2 3 suplemen lagi. Jadi daripada membeli dan tak dapat pape pulangan sedangkan kita boleh dapat pulangan tu, baiklah kita pilih yang dapat pulangan kan? Betul ke betul?

Jadi nasihat saya, jadilah pengguna yang bijak. Suplemen dan vitamin ini dah jadi satu aspek pemakanan yang penting dalam kehidupan kita sekarang memandangkan persekitaran kita yang makin tercemar dan kualiti makanan kita semakin menurun. Makanya dak confirm kita akan makan suplemen dan vitamin ni setiap hari kan?

So cane nak jadi ahli Shaklee ni? Cam rugi plak dah bertahun-tahun makan tapi dok beli ngan harga runcit dan tak dapat pape kan? haaa, sms@whatsapp je saya 011-16111619 utk jadi ahli. Dengan hanya RM75, secepat 5 minit dah boleh dapat ID dan dah boleh membeli dengan harga ahli dan dapat kumpul point secara automatik. Kena pulak kawan-kawan kita pun makan Shaklee, bolehla diorang order ngan kita plak kan? Dapatla sedikit sebanyak untung runcit plak.

Lepas dah jadi ahli, saya masukkan pula nanti dalam group FB yang super duper meletup dan whatsapp untuk consultation berterusan. Tak nak niaga pun takpe, yang penting kita dapat ilmu. Jadinya apa lagi kan? Jom DAFTAR SHAKLEE
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari