Sunday, 19 January 2014

Sakit makin teruk selepas ambil suplemen Shaklee


Pertama kali saya telan Omega Guard dan Alfafa, saya mengalami sakit kepala lebih kurang tiga hari. Yang membezakan daripada migrain yang selalu menyerang saya, sakit kepala kali ini hilang selepas tidur lebih kurang 2 ke 3 jam. Saya pelik, terfikir adakah vitamin dan suplemen yang saya makan ini tak sesuai untuk saya. Bila bertanya pada group Shaklee saya, mereka menyatakan ini adalah krisis pemulihan atau healing crisis.

Ramai daripada kita akan melalui satu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil suplemen. Simpton-simpton ini kelihatan seperti penyakit tetapi sebenarnya tidak. Ia adalah tindak balas badan kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh suplemen, krisis pemulihan terjadi.

Sewaktu dalam tempoh healing crisis ni, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah kita hadapi dulu akan say hi hi kembali. Biasanya ia terjadi beberapa hari tetapi badan yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.

Kenapa ini terjadi? Bukankah suplemen sepatutnya membantu bukan menyusahkan? Haa..ini kerana toksin yang telah tertimbun dalam badan kita utk tempoh masa yang lama sedang bereaksi dgn suplemen ini. Jadi jangan panik dan risau.

Pada waktu badan sedang detoks segala kimia ini, kita mungkin mengalami kepeningan, kelesuan, sakit kepala, cirit birit, kencing yang keruh, demam dan sebagainy bergantung kepada tahap toksid dalam badan kita.

Jadi apa perlu buat kalau keadaan ini berlaku? Minumlah air yang banyak, disarankan 1 liter untuk setiap 25kg berat kita. Teruskan mengambil suplemen ini dan jangan berhenti, anda boleh mengurangkan dos suplemen ini dan rehat secukupnya.

Contoh healing crisis ini adalah apabila kita pening, suplemen ini sedang mengawal selia anemia atau tekanan darah yang tak stabil. Sakit kepala dan rasa angin meniup dalam telinga menandakan kita mempunyai migrain.

Jadi berhubunglah dengan distributor anda, anda berhak meminta after sales service daripada mereka.

JAZILAH ILYAS 1070931
📲 011-16111619


Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari