Tuesday, 18 February 2014

Beza Herb Lax dan Alfalfa Complex

Ramai yang keliru untuk memilih antara Alfalfa Complex dan Herblax sebagai ejen detoks mereka. Yang mana lebih elok? Yang mana kita patut ambil? Yang mana lebih efektif?


mana lagi elok alfalfa atau herblax


Secara asasnya Herb Lax Shaklee adalah julap lembut yang boleh digunakan SEKALI SEKALA. Herb Lax menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan. Ia sangat terkenal dalam Set Slimming Shaklee seperti mana Alfalfa Complex.
Saya sendiri menggunakan Herb Lax dan Alfalfa Complex. Memang saya ambil dua-dua. Tapi penggunaannya bukan serentak ya. Sekiranya saya bercadang untuk mengambil Herb Lax pada malam ini, saya hanya akan makan Alfalfa Complex pada sebelah siang sahaja.

beza herblax dan alfalfa

Antara manfaat utama Herb Lax Shaklee adalah;  • Bersihkan najis yang tersekat
  • Rangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut untuk najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • Bantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihan yang lembut
  • Mengempiskan perut
Jadi sekiranya badan rasa berat, berasid, berasa terlalu "penuh" dan selalu sembelit, kita boleh telan Herb Lax sebelum tidur. InsyaAllah keesokan harinya kita akan rasa sangat senang untuk membuang segala lebihan dalam badan.

Kita dicadangkan supaya mengambil Herb Lax sebanyak 4 biji sebelum tidur sebanyak 1 atau 2 kali seminggu. Ada juga SID yang mencadangkan pengambilan Herb Lax tiap-tiap hari, jadi bagaimana? Ini bergantung kepada keperluan badan, dan keselesaan kita. Kita tidak mahu sistem pencernaan terlalu bergantung dengan Herb Lax, biarkan ia bekerja secara semulajadi.


beza alfalfa dan herblax


Nota: Anda mungkin mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. Ini menandakan sistem penghadaman yang lemah jadi jarakkan dahulu selama satu atau dua hari. 

Sekarang dah tau pasal Herb Lax kan? Berminat nak dapatkan sebotol Herb Lax? Meh tengok dulu apa pula fungsi Alfalfa Complex;


Manfaat Alfalfa Complex Shaklee;  • Makanan beralkali yang boleh kembalikan kembalikan kenormalan badan yang berasid, hilangkan toksin dalam badan
  • Melawan alahan, hidung sensitif, kurap dan bau badan
  • Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser, gastrik, sembelit
  • Singkirkan lemak dan kolestrol.
  • Legakan keletihan


Secara mudah, Alfalfa Complex lebih "lembut" berbanding Herb Lax. So boleh ambil kedua-dua ejen detoks ini, tapi dengan cara yang betul. Hari-hari yang kita banyak makan seperti hujung minggu, ada kenduri kendara then kita ambil Herb Lax. Hari-hari biasa kita ambil Alfalfa Complex. Mudah kan?
******************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas


COD sekitar Kota Bharu, Pengkalan Chepa, PCB dan kawasan berhampiran. Kos penghantaran berdasarkan lokasi.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari