Friday, 21 February 2014

Cegah Denggi dengan Shaklee

Kebelakangan ni banyak sangat kes demam denggi dilaporkan. Sampai doktor dan nurse pun dah kena standby je tak kira masa. Sian diorang kan? Dahla jadual hari biasa pun padat, bertambah-tambah pula dengan kes demam denggi ni.

Tengah hari tadi sepupu datang rumah, juga dikhuatiri demam denggi dan kena repeat ambik darah kat klinik. Lesu je badannya. Kalau diikutkan nasihat doktor, demam denggi ni takde ubat. Mereka hanya akan bekalkan panadol dan pesakit dinasihatkan supaya minum air dalam kuantiti yang banyak iaitu sekurang-kurangnya 8 gelas sehari dan sebanyak-banyak 16 gelas sehari.

Yang paling ditakuti apabila demam denggi ni ialah demam denggi berdarah. Teringat adik saya pernah disyaki demam denggi berdarah dan ditempatkan di ICU. Cukup merisaukan dan membimbangkan.

http://jazilahilyas.blogspot.com/

Antara yang paling popular untuk diamalkan oleh pesakit demam denggi adalah sup ketam dan air 100 plus. Seperti yang saya kongsikan di atas, pesakit demam denggi perlu minum air dalam kuantiti yang banyak supaya badan mereka tidak terhidrat.

http://jazilahilyas.blogspot.com/Daripada dok minum air 100 plus yang confirm tinggi kandungan gulanya ditambah plak dengan status air bergas, saya amat sarankan pesakit denggi atau orang yang demam untuk minum Performance Drink Shaklee.

Performance Drink Shaklee amat bagus dalam mencegah penyahhidratan dan mengurangkan kehausan. Ia juga meningkatkan daya ketahanan badan dan membekalkan tenaga serta daya ketahanan fizikal. Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam badan.

Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda dan memberikan tenaga serta memelihara circulation bendalir dalam badan. Rasanya yang masam-masam buah oren sangat sesuai untuk pesakit demam denggi yang berkemungkinan besar hilang selera makan dan minum.

http://jazilahilyas.blogspot.com/Semasa demam denggi, badan pesakit akan menjadi sangat lemah. Jadi amat penting bagi mereka untuk mengukuhkan sistem imun badan mereka. Interferon di dalam Nutriferon Shaklee terbukti mampu merangsang dan mempertingkatkan sistem imun badan secara keseluruhan dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi badan berfungsi untuk membunuh virus. 

Ia juga mengimbangi badan daripada alergi kepada persekitaran dan pencemaran udara, melindungi badan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza dengan berkesan.

Selain itu ia juga meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress dan kelesuan.

http://jazilahilyas.blogspot.com/Nutriferon sangat baik sekiranya diambil bersama dengan Sustained Release Vitamin C Shaklee. Bagi demam denggi, Vitamin C sangat baik kerana ia berfungsi membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik dan membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman. Ia juga mengukuhkan sistem imun dan menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simpton flu dan selsema. 

Ia juga boleh memperbaiki simpton pendarahan, lebam kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, serta ruam yang mungkin timbul daripada demam denggi tersebut.

Sekiranya anda atau keluarga anda sudah bebas daripada segala simpton demam denggi ini, kesemua 3 suplemen yang dicadangkan ini masih boleh diambil kerana ia secara asasnya sangat penting kepada sistem imunisasi badan kita.
***********************************************************************************
Berminat untuk mengetahui tentang produk Shaklee dan keistimewaan jadi ahli dan distributornya? Meh contact saya seperti nombor di bawah. Kita bersinar bersama-sama. Kita bina empayar Shaklee kita bersama-sama. *_____*

Sms/Whatsapp : 011-16111619
Jazilah Ilyas
Your Trusted SID
1070931


Share:

1 comment:

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari