Monday, 17 February 2014

Cerita Kurus dengan Shaklee

Assalamualaikum wbt

Nak cerita pasal kurus lagi. Tak pernah bosan nak share pengalaman ini kerana saya tau masih ramai kawan-kawan di luar sana yang masih mengalami masalah berat badan yang berlebihan. "Awak dah lagi kurus dari hari kita kahwin", kata-kata suami yang buat saya sengih je.

Cerita saya, daripada berat badan yang cukup ideal daam 50kg camtu berat saya naik sejak kerja. Naik sikit-sikit tapi tak berhenti sampai cecah 65kg bila mengandungkan Aamily. Serba rasa tak kena hingga nak keluar jalan-jalan pun dah malas. Malas dan malu kot-kot jumpa kawan-kawan lama. Memang down sangat masa tu.

1st day daftar ahli Shaklee pertengahan Oktober 2013

Bila dah lahirkan Aamily, saya sangat berkobar-kobar nak fuly BF sebab masa Akram dulu memang takde peluang dan kesempatan tu. Jadi dengan BF ni saya sangat harap berat badan saya turun tapi impian tinggal impian. Saya sangat cepat lapar semasa tempoh penyusuan Aamily, jadinya walaupun fully BF berat tetap tak turun sebab makan pun tak pernah berhenti.

Macam-macam yang saya pernah cuba. Teh untuk kurus, krim dan gel segala bagai untuk kurus tapi tak jalan. Dok camtu la jugak tanpa ada perubahan. Mungkin jadi untuk orang lain tapi tak jalan untuk saya. Alhamdulillah selepas makan suplemen dan vitamin Shaklee berat badan saya kurang sedikit demi sedikit. Baju-baju yang lama dok tergantung dalam almari pun dah boleh pakai balik.

Lepas 2 bulan makan shaklee
Saya bermula dengan Alfafa Complex dan Omega Guard yang bagi saya sangat membantu kerana Omega Guard bnyak membantu saya mengawal selera makan yang tak pernah berhenti..huhu.. Dan alfafa juga sangat banyak membantu dalam melancarkan proses pencernaan saya hinggakan saya terlupa saya ada buasir sebelum ni..Memang sangat-sangat puas hati

Gambar latest dalam 2 minggu lepas dengan Aamily masa gi makan KFC
Sebab tu saya sangat berbesar hati nak cadangkan Set Slimming Shaklee kerana saya sangat yakin akan keberkesanannya. Ia selamat, halal dan insyaAllah tidak memudaratkan. Kunci utama adalah sabar dan banyakkan minum air kosong untuk penyerapan suplemen yang berkesan.

So pada anda yang nak kurus, nak saya tunjukkan cara makan dan apa sahaja yang berkaitan dengan Shaklee, meh contact saya. InsyaAllah saya akan ceritakan segala ilmu dan pengalaman saya untuk anda. Kita kurus dan sihat bersama-sama.


Sms/Whatsapp : 011-16111619
Jazilah Ilyas
Your Trusted SID
1070931
COD sekitar Kota Bharu, Pengkalan Chepa, PCB dan kawasan berhampiran. Kos penghantaran berdasarkan lokasi.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari