Tuesday, 11 February 2014

Omega Guard Shaklee Mengawal Selera Makan

Asid Lemak Omega-3 sangat terkenal sebagai pembakar lemak bagi mereka (saya) yang ingin
menguruskan badan mahupun yang ingin berdiet. Mari kita lihat bagaimana Omega 3 bertindak sebagai pembakar lemak.

1- Lemak Omega-3 membantu badan membakar lemak dengan bertindak balas dengan lebih baik kepada hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani
yang bermaksud nipis)

2- Leptin memberitahu badan (otak) untuk menyekat selera makan dan membuat kita kurang makan supaya kita boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan.

3- Leptin meningkatkan kadar metabolisme badan dengan meningkatkan output tiroid (tiroid
menyelaraskan metabolisme anda)

4- Leptin juga menyebabkan badan kita membakar lemak untuk tenaga. Jadi, sekiranya badan kita tidak memberikan tindak balas yang baik untuk Leptin maka kita akan mudah menjadi lapar dan badan akan menyimpan lebih banyak lemak daripada ditukarkan kepada bentuk tenaga.

CaraLain Omega-3 Lemak Membantu Anda Menurunkan Berat Badan

♥ Lemak omega-3 membantu anda mengawal rasa lapar anda dengan menstabilkan paras gula dalam
darah anda,
♥ Kajian yang dilakukan di Jepun & Republik Czech mencadangkan bahawa lemak Omega-3 menghalang pembentukan lemak jahat di dalam badan dan kajian-kajian yang sama mencadangkan lemak Omega-3 menggalakkan pembakaran lemak dengan lebih baik.

♥ Satu kajian di Australia menunjukkan bahawa apabila orang ramai yang mengambil lemak Omega-3 semasa program senaman, membakar lebih banyak lemak berbanding orang yang tidak mengambil lemak Omega-3 dan orang yang mengambil jenis lemak yang lain 

 Jadinya mana nak dapat Lemak Omega 3 ni? Haaa..ia terdapat dalam ikan salmon, flaxseedsflaxseeds, kacang, makanan tambahan Omega-3 dan terdapat 79 jenis makanan lagi yang mempunyai sumber lemak Omega-3. Mana nak cari ikan salmon? Mahal kot kalau ada ni.

Jeng jeng jeng, memperkenalkan Omega Guard Shaklee yang dibuat daripada keseluruhan ikan itu sendiri. kebanyakan minyak ikan di pasaran hanya diperbuat daripada hati minyak ikan jadi Omega Guard Shaklee adalah 3 kali lebih tumpat daripada minyak hati ikan. Kenapa kena pilih Omega Guard Shaklee? Tengok perbandingan di bawah;


*nota: Untuk memilih minyak ikan terbaik, tengok kandungan EPA & DHA dalam satu tablet. Semakin tinggi kandungan EPA & DHA, semakin baik minyak ikan tersebut.

Saya amat mencadangkan kombinasi Alfafa+Omega Guard+Lecithin untuk diamalkan dalam bagi anda yang ingin kurus. Kombinasi lengkap dalam mengawal selera makan, mengurai dan membakar lemak serta agen pengangkut lemak dan kolestrol sangat membantu kita untuk mendapat bentuk badan yang diingini. 

Apapun, untuk kurus, pengambilan Omega Guard mestilah disertakan dengan corak pemakanan yang sihat dan terkawal, senaman yang konsisten serta pengambilan air masak dan buah-buahan berserat yang banyak untuk kesan yang lebih optimum.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Omega Guard Shaklee minyak ikan terbaik dunia ni, anda boleh hubungi saya seperti di talian di bawah.

Sms/Whatsapp : 011-16111619
Jazilah Ilyas
Your Trusted SID
1070931
COD sekitar Kota Bharu, Pengkalan Chepa, PCB dan kawasan berhampiran. Kos penghantaran berdasarkan lokasi.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari