Thursday, 20 February 2014

Shaklee Hanya Kayakan Upline Je?

Sebelum saya join Shaklee, ada sorang hamba Allah ni bagitau yang kalau nak bisnes Shaklee, kena cari downline ramai-ramai. Katanya bisnes ni takkan berjaya kalau buat sorang-sorang, kalau xde downline bawah kita. Pastu MLM ni biasanya upline je yang kaya, yang bawah-bawah ni takkan mampu dapat yang sebanyak orang-orang atas tu.

http://jazilahilyas.blogspot.com/

Benarkah? Benarkah? Benarkah? Ramai je yang akan iakan kenyataan ini kan? Sebab banyak MLM yang konsepnya sibuk cari downline je, bukan fokus pada jual produk. Dapat downline je terus dapat komisen. Abis Shaklee tak bagi komisen ke bila dapat downline? Nehi, Nay, Takde. Serius? Biar betul ni. Yup, memang takde. ZERO. Komisen bukan berdasarkan bilangan dowline ye.

Level pertama dalam Shaklee adalah Distributor biasa, takde pangkat pape. Bila dah cecah je UV (point) yang Shaklee syaratkan, kita akan dapat title baru, Supervisor. Nak jadi Supervisor takde syarat pun kena ada downline, yang penting cukup UV.

http://jazilahilyas.blogspot.com/
Shaklee amalkan konsep kerjasama yang kukuh
Lepas naik Supervisor, nak plak naik Senior Supervisor. Masa ni memang kita akan perlukan downline, tapi bukan downline kosong ye. Part ni yang best. Syarat nak naik Senior Supervisor ni, kita kena ada downline yang naik jadi Supervisor jugak, maksudnya naik sama-sama. Kalau kita je yang cemerlang, tapi anak downline tak pecah lagi rank dia ke Supervisor, maka mak upline pun takleh naik Senior Supervisor tau.

Wahh..camtu Shaklee jaga distributor dia? Yess, takde kata upline je yang kaya, yang berjaya. Downline tak cemerlang, upline pun tak cemerlang jadinya. So sangat la adil, Sebab tu upline dalam Shaklee ni sangat berdedikasi, train dowline, coaching downline tapi of course la pada anak yang nak bisnes. Kalau kita dok train anak downline yang takde rasa nak bisnes, atau aci cukup je tak berbaloi gak kan? 

Pastu boleh ke kita dapat sama cam upline kita dapat? Boleh aje, malahan lebih daripada downline kita pun boleh. Dalam sejarah shaklee, ramai je downline yang lagi tinggi pendapatannya daripada upline. Bagaimana? Haa, watla sales banyak-banyak, lagi banyak daripada upline, lagi tinggi la pangkat daripada upline. Eh, dalam Shaklee ni downline boleh langkau upline ye? YES, boleh sangat-sangat, sape usaha lebih, dia dapat lebih. Adil kan?

http://jazilahilyas.blogspot.com/
So, nak berjaya dalam Shaklee ni insyaAllah tak susah. Fokus dan ikut arahan. Duplicate semua yang upline terdahulu buat, insyaAllah kita pun akan berjaya seperti mereka. Tetapi harus juga diingat, Shaklee bukan tempat orang yang nak senang berjaya, hari ni register bulan depan dah expect dapat ratus ribu. Bersabar, dan banyakkan belajar, insyaAllah kejayaan pasti jadi milik kita.

Berminat untuk mengetahui tentang produk Shaklee dan keistimewaan jadi ahli dan distributornya? Meh contact saya seperti nombor di bawah. Kita bersinar bersama-sama. Kita bina empayar Shaklee kita bersama-sama. *_____*

***********************************************************************************

Sms/Whatsapp : 011-16111619
Jazilah Ilyas
Your Trusted SID
1070931
 
COD sekitar Kota Bharu, Pengkalan Chepa, PCB dan kawasan berhampiran. Kos penghantaran berdasarkan lokasi.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari