Tuesday, 15 April 2014

Minyak Ikan Terbaik Rahsia Anak Cerdas


Terdapat pelbagai jenama minyak ikan di pasaran tetapi sejauh mana kualiti yang dibekalkan dalam setiap kandungannya? Adakah minyak ikan yang anda makan adalah daripada HATI minyak ikan atau daripada keseluruhan ikan? Adakah minyak ikan yang anda dan anak-anak makan mengandungi EPA&DHA yang secukupnya? Untuk mencari minyak ikan yang terbaik, kita harus membandingkan kandungan EPA & DHA. Kandungan yang paling tinggi dalam setiap hidangan adalah yang terbaik dan jelas Omega Guard Shaklee menyediakan kandungan EPA & DHA tertinggi dalam setiap hidangannya.

vitamin minyak ikan


KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun.  Ia BUKAN daripada hati minyak ikan dan adalah 3 kali lebih tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semualajadi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA.


Manfaat utama Omega Guard
minyak ikan
  • Membekalkan asid lemak penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Omega 3 daripada asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA & DHA secara berkesan. Omega 3 boleh membantu mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yag menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok. DHA & EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan menggalakkan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori. DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutama pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu juga mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkam keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migrain
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Omega Guard Shaklee mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.
  • Menentang kanser; kajian telah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencegah kanser payudara, paru-paru, prostat dan kolon. Ia juga boleh membantu meningkatkan esterogastritis,merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  • Paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan jadi ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.
  • Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************

Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari