Thursday, 3 April 2014

Pil Kalsium Terbaik - Ostematrix Shaklee

Sejauh mana kita memerlukan KALSIUM dalam diet harian kita? Dengan tuntutan aktiviti kehidupan yang sibuk, mampukah badan kita bertahan tanpa kalsium yang cukup? Tulang sebagai penggerak utama badan sangat memerlukan kalsium untuk kekal kuat dan sihat.

http://jazilahilyas.blogspot.com/

Banyak pil kalsium yang dijual di pasaran tetapi sejauh mana pil-pil ini memenuhi keperluan badan kita? Kanak-kanak dan remaja sangat memerlukan kalsium, dan secara amnya semua orang memerlukam kalsium. Lelaki dan wanita dewasa memerlukan sekitar 1000-1200 mg kalsium sehari, dan keperluan ini berubah apabila kita meningkat usia tua. 

Antara manfaat utama kalsium untuk badan kita ;
  • Menguatkan tulang - kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang yang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • Meringankan stress - kalsium mengimbangi tekanan darah, memelihara tekanan jantung, impuls saraf, penenang saraf dan menggalakkan tidur yang selesa. Ia juga membaiki depresi, sakit kepala, mood yang berubah dan pitam.
  • Memperbaiki masalah haid - kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian tubuh - kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ia juga menghalang obesiti pada waktu tua. Kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

BAGAIMANA MEMILIH PIL KALSIUM YANG BAIK

* Pilih yang ada Vitamin D dan magnesium. 
Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosfurus untuk meninggikan ketumpatan tulang,menguatkan kerangka dan memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari pada musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlukan Vitamin D.

* Magnesium
Ini adalah ion positif kedua terpenting dalam badan kita. Ianya menggalakkan fungsi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa daripada perut dan usus, menghalang endapan kalsium. 

* Elakkan produk yang dibuat daripada tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum.

* Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.


KENAPA PIL KALSIUM OSTEMATRIX SHAKLEE?

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, megnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, megnes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral.

Harga : RM61 - 120 biji

http://jazilahilyas.blogspot.com/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari