Tuesday, 15 April 2014

Vitamin Susu Ibu Shaklee Tak Berkesan

"Dah makan Alfafa dan ESP tapi susu tak banyak pun. Sama je. Tipu la Shaklee ni". 

http://jazilahilyas.blogspot.com/
"Tak ada kesan pun makan milk booster ni, sama je". "Takde beza langsung".

Korang pernah tak jadi camni? Dah makan minum segala milk booster tapi bekalan susu dok tang tu jugak. Pernah? Ada pengalaman?

Ramai ibu bapa yang salah faham mengenai konsep vitamin dan suplemen yang berfungsi membanyak dan merangsang susu ibu. Apa yang salah? Ramai beranggapan apabila makan dan minum supplement dan vitamin, susu akan mencurah-curah keluar. Senang sangat anggapan ni. Jadi salah la ye? Pastu apa guna makan dan minum segala suplemen dan vitamin kalau supply susu untuk anak masih di tahap sama?

Dalam penyusuan terdapat satu rules iaitu Demand VS Supply atau Penawaran VS Permintaan. Haaa, dah macam rules dalam ekonomi kan? Tapi ya, inilah rules yang sangat penting dalam penyusuan susu ibu. Semakin banyak permintaan untuk susu, semakin banyak susu yang dihasilkan. Caranya? Susukan anak sekerapnya, atau pam sekerap yang boleh. Sekiranya kita hanya pam sekali atau 2 kali sehari, susu yang terhasil adalah sebanyak 'permintaan' tersebut. 

http://jazilahilyas.blogspot.com/
Vitamin susu ibu Shaklee akan sangat membantu apabila kita aplilkasikan Demand VS Supply ni. Vitamin dan suplemen ini akan sangat banyak membantu. Contohnya Alfafa Complex akan membantu merangsang susu ibu, dan ESP sangat sangat membantu dalam memberi tenaga dan memekatkan susu ibu. Jangan beranggapan apabila kita bengkak susu petanda susu kita banyak. Ia mungkin betul tapi tak semestinya tepat. Dan bengkak susu ini sangat menyakitkan. 

Jadi sekiranya anda sangat mengamalkan rules yang satu ini, dan susu masih kurang kami cadangkan anda mencuba Set Lengkap Vitamin Susu Ibu Shaklee yang telah banyak membantu para ibu di luar sana. 

http://jazilahilyas.blogspot.com/


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************

Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari