Saturday, 10 May 2014

Selamat Tinggal Set Slimming Shaklee

Huh!! Takkan kusentuh dah Set Slimming Shaklee ni sekarang. Baru berhenti 2 minggu dah ada kesan lain yang melanda. Nangis-nangis ku dibuatnya

Mula-mula okay je.. Period pun lancar (dengan tambahan beberapa suplemen lain), baju-baju lama dah boleh pakai tapi baru je nak test kalau berhenti jadi cane, dapat plak kesan camni! Memang kena ucap selamat tinggal la jawabnya Set Slimming Shaklee ni sekarang!


Jangan panik ye kawan-kawan. Selama hampir 2 minggu saya terpaksa berhenti mengambil Alfalfa Complex, Herb Lax, Omega Guard, Lecithin dan Cinch Shake  kerana saya turut mengamalkan Set Kesuburan. Ada cara makan tertentu untuk Set Kesuburan ini yang perlu diikuti yang mana pemberhentian Set Slimming adalah salah satu daripada prosesnya.

Rupa-rupanya selepas konsisten Set Slimming Shaklee almost 5 bulan, saya mengandung!! Alhamdulillah alhamdulillah. Maka secara rasminya saya terpaksa stop makan Set Slimming Shaklee ni, hanya ESP yang boleh dan wajib diteruskan.

Dan ohh..Omega Guard juga boleh diambil untuk membekalkan EPA & DHA kepada otak bayi dan ibu juga. Bagi yang terbaik awal-awal pada anak kan bagus?

Kenapa perlu ucap selamat tinggal pada Set Slimming Shaklee apabila mengandung? Memang no chance nak diteruskan la ye? Sabar ibu dan mama semua ye. Di dalam Set Slimming Shaklee ni ada suplemen yang berfungsi untuk membakar lemak dan detoks, tetapi dalam tempoh kehamilan kita sepatutnya menambah berat badan (tetapi secara sihat). Mustahil hukum yang bertentangan boleh diamalkan sekali kan?

Jadi bersabarlah. Selepas tempoh kehamilan ni, kita guna balik Set Slimming Shaklee ini untuk membantu penurunan berat badan yang lebih berkesan. Dan jangan sesekali risau, produk Shaklee dijamin SELAMAT, BERKESAN & MESRA ALAM.

Sekarang saya perlu beralih kepada Set Suplemen Hamil pula. Alhamdulillah, alhamdulillah. Sekiranya anda juga masih mencari-cari suplemen untuk kesuburan dan kehamilan, boleh hubungi saya untuk mendapatkan consultation terbaik. An experienced person is the best you can asked for, kan?

***********************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

Thursday, 8 May 2014

Berat Badan Naik Mendadak Selepas Berhenti Makan Set Slimming Shaklee!!

" Lepas je berhenti makan Set Kurus Shaklee,badan saya naik balik cam dipam-pam pula. Menipu sungguh la Set Slimming Shaklee ni. Pengalaman ejen memang takleh pakai sebab mesti nak backup produk dia je Sebelum makan Set Slimming ni 65kg, sekarang dah berhenti makan naik 70kg pulak!!!"


kurus dan gemuk


Betul ke once dah dapat penurunan yang kita inginkan, bila dah berhenti makan Set Slimming Shaklee ni badan naik semula? Betul ke betul ke? Atau salah?

Secara teorinya pada kebanyakan diet, kita akan kehilangan lemak dan otot. Apabila kehilangan otot, kita akan hilang keupayaan untuk membakar lemak dan merendahkan kadar metabolisma badan.

Otot = Metabolisma

Apabila kita tidak meneruskan lagi diet tersebut, kalori kita tidak akan terbakar lagi seperti sebelum itu. Sebaliknya berat badan kita akan bertambah dan kitaran ini akan berulang setiap kali kita meneruskan diet begini. Ia dinamakan kesan YO-YO.

Atas sebab ini, saya sangat suka menggalakkan pelanggan saya mengambil Set Lengkap Shaklee, bukan semata-mata mengamalkan Alfalfa Complex atau Herb Lax dan Lecithin atau Omega Guard. Walaupun pengambilan 2 atau 4 suplemen ini tidak akan meningkatkan kembali berat badan kita (kecuali kalau kita memang jenis makan tanpa henti), sangat elok sekiranya dalam mencair dan membuang segala lemak yang berlebihan pada masa yang sama kita dapat bina otot dan tidak biarkan otot-otot ini menggeleber.




Jadi suplemen terbaik untuk membina otot dan mengelakkan otot badan menggeleber adalah ESP dan Cinch Shake Mix. Dengan rasa yang menyelerakan, selera makan terkawal dan otot terbina dengan baik. Kenapa harus lepaskan peluang ini kan?



***********************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

Tuesday, 6 May 2014

Mudahnya Apabila Anak Menyusu Susu Ibu

biar betul bukak baju?!!!

Bila kita nak keluar jalan-jalan, berapa banyak beg yang perlu kita bawa apabila kita sudah ada baby? Tambah-tambah kalau baby menyusu susu formula. Banyak nak kena prepare kan? Dengan botolnya, susunya, termosnya, air kosongnya. Kenapa kita tak breastfeed je? Sangat la mudah apabila anak menyusu susu ibu ni, setuju kan?

Apa yang senangnya? Apa yang mudahnya? Kenapa plak tak jadi mudah apabila kita haya perlu  selak je baju tu, tak payah buat pape terus dapat hasil. Sihat dan menjimatkan pulak tu. Sape yang tak nak kan? Tapi make sure la kita pakai tudung yang bersesuaian atau cover untuk menyusu okay :)

Siapa yang boleh menafikan bahawa susu yang paling senang nak disediakan, tak perlu bancuh, tak perlu botol, tak perlu panaskan adalah susu ibu?. Selak baju je anak dah dapat hasilnya, kan bagus tu?


kebaikan susu ibu


Ibu yang memyusukan anak secara langsung (direct breastfeeding) ni sangat senang nak keluar jalan-jalan. Tak perlu nak bawak termos, bekas susu, botol susu, air kosong. Anak merengek lapar je, cari tempat yang selesa sikit, guna shawl atau apa sahaja yang boleh cover then anak dah boleh dapat upahnya.

Jadi sebagai ibu, janganlah disiakan peluang keemasan yang Allah bagi ni. Kalau yang ada masalah susu merudum kerana kepenatan atau keletihan, cari penyelesaian untuk kepenatan itu. Yang penting kita mahu.

Kalau rasa faktor kepenatan dan keletihan yang membantutkan pengeluaran susu ibu, saya sangat cadangkan multivitamin Vitalea dan B Complex daripada Shaklee. Dan opps, ESP yang yummy juga sangat membantu ibu yang sentiasa kepenatan. Cubalah ya

***********************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

Sunday, 4 May 2014

Penapis Air Shaklee Boleh Gerak Sana Sini

Tengah cuaca panas camni kadang rasa dahaga sangat. Tengok kiri kanan tak ada air yang dah dimasak. Terdesak dengan kedahagaan, kita terus ambil gelas dan tadah air dari paip air rumah. Oppps!! Bersih ke air ni?!!!

Kualiti air sebelum dan selepas ditapis dengan Water Pitcher Shaklee

Bolehkan air paip dari rumah @ pejabat menjadi bersih dan boleh diminum begitu sahaja tanpa ada sebarang keraguan? Kang ada bakteria dalam air yang kita tak nampak. Nak masak air kena sejukkan dulu, lecehnya la hai.

APA YANG ADA DI DALAM AIR KITA?

Bahan kimia yang memudaratkan kesihatan kita sebenarnya boleh hadir dalam air minuman keluarga. Logam berat, pencemaran industri, racun perosak dan bahan cemar berbahaya ini boleh memasuki bekalan air kita dan berpotensi untuk mewujudkan cabaran kesihatan jangka panjang.

Dok survey penapis air kat pasaran tapi tak beli-beli lagi. Kenapa? Besar sangat penapis air tu? Tak muat nak letak kat dapur rumah kita yang cantik molek? Kalau ada penapis air yang boleh dibawa ke sana sini nak tak? Ehhhhh cam tak logik plak kan? Penapis air gedabak besar tu mana blh angkut sesuka hati. Berat la!!

MEMPERKENALKAN GET CLEAN WATER

shaklee kota bharu
Set Lengkap Water Pitcher Shaklee
Get Clean Water adalah revolusi baru penapisan sistem water-filtration pitcher disahkan oleh Persatuan Kualiti Air untuk mengurangkan sehingga berpuluh-puluh bahan pencemar yang boleh hadir di dalam air dan mungkin berbahaya kepada kesihatan kita. Multipatented Get Clean Water menggunakan blok pepejal karbon yang diperbuat daripada arang tempurung kelapa untuk menapis dan membersihkan air kita.

Setiap penapis air boleh menapis 80 gelen air yang boleh dilihat secara terus daripada atas penutup penapis air ini. Sangat senang, user friendly, selamat, mesra alam dan satu pilihan yang sangat bijak.

penapis air shaklee
Meter air yang boleh dilihat secara jelas

Yang bestnya Water Pitcher a.k.a penapis air Shaklee ni boleh bawa ke sana sini. Sebab bentuknya yang kecil dan ringan, boleh diangkut ke mana-mana. So penapis air saya kejapnya di dapur, kejap kat ruang tamu, malamnya ada dalam bilik. Senang..hehehehhe

Harganya pula sangat mampu milik. Cuma RM460 dengan tapisan lebih 200 gelen. Sangat jimat dan berbaloi-baloi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari