Thursday, 8 May 2014

Berat Badan Naik Mendadak Selepas Berhenti Makan Set Slimming Shaklee!!

" Lepas je berhenti makan Set Kurus Shaklee,badan saya naik balik cam dipam-pam pula. Menipu sungguh la Set Slimming Shaklee ni. Pengalaman ejen memang takleh pakai sebab mesti nak backup produk dia je Sebelum makan Set Slimming ni 65kg, sekarang dah berhenti makan naik 70kg pulak!!!"


kurus dan gemuk


Betul ke once dah dapat penurunan yang kita inginkan, bila dah berhenti makan Set Slimming Shaklee ni badan naik semula? Betul ke betul ke? Atau salah?

Secara teorinya pada kebanyakan diet, kita akan kehilangan lemak dan otot. Apabila kehilangan otot, kita akan hilang keupayaan untuk membakar lemak dan merendahkan kadar metabolisma badan.

Otot = Metabolisma

Apabila kita tidak meneruskan lagi diet tersebut, kalori kita tidak akan terbakar lagi seperti sebelum itu. Sebaliknya berat badan kita akan bertambah dan kitaran ini akan berulang setiap kali kita meneruskan diet begini. Ia dinamakan kesan YO-YO.

Atas sebab ini, saya sangat suka menggalakkan pelanggan saya mengambil Set Lengkap Shaklee, bukan semata-mata mengamalkan Alfalfa Complex atau Herb Lax dan Lecithin atau Omega Guard. Walaupun pengambilan 2 atau 4 suplemen ini tidak akan meningkatkan kembali berat badan kita (kecuali kalau kita memang jenis makan tanpa henti), sangat elok sekiranya dalam mencair dan membuang segala lemak yang berlebihan pada masa yang sama kita dapat bina otot dan tidak biarkan otot-otot ini menggeleber.
Jadi suplemen terbaik untuk membina otot dan mengelakkan otot badan menggeleber adalah ESP dan Cinch Shake Mix. Dengan rasa yang menyelerakan, selera makan terkawal dan otot terbina dengan baik. Kenapa harus lepaskan peluang ini kan?***********************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari