Tuesday, 6 May 2014

Mudahnya Apabila Anak Menyusu Susu Ibu

biar betul bukak baju?!!!

Bila kita nak keluar jalan-jalan, berapa banyak beg yang perlu kita bawa apabila kita sudah ada baby? Tambah-tambah kalau baby menyusu susu formula. Banyak nak kena prepare kan? Dengan botolnya, susunya, termosnya, air kosongnya. Kenapa kita tak breastfeed je? Sangat la mudah apabila anak menyusu susu ibu ni, setuju kan?

Apa yang senangnya? Apa yang mudahnya? Kenapa plak tak jadi mudah apabila kita haya perlu  selak je baju tu, tak payah buat pape terus dapat hasil. Sihat dan menjimatkan pulak tu. Sape yang tak nak kan? Tapi make sure la kita pakai tudung yang bersesuaian atau cover untuk menyusu okay :)

Siapa yang boleh menafikan bahawa susu yang paling senang nak disediakan, tak perlu bancuh, tak perlu botol, tak perlu panaskan adalah susu ibu?. Selak baju je anak dah dapat hasilnya, kan bagus tu?


kebaikan susu ibu


Ibu yang memyusukan anak secara langsung (direct breastfeeding) ni sangat senang nak keluar jalan-jalan. Tak perlu nak bawak termos, bekas susu, botol susu, air kosong. Anak merengek lapar je, cari tempat yang selesa sikit, guna shawl atau apa sahaja yang boleh cover then anak dah boleh dapat upahnya.

Jadi sebagai ibu, janganlah disiakan peluang keemasan yang Allah bagi ni. Kalau yang ada masalah susu merudum kerana kepenatan atau keletihan, cari penyelesaian untuk kepenatan itu. Yang penting kita mahu.

Kalau rasa faktor kepenatan dan keletihan yang membantutkan pengeluaran susu ibu, saya sangat cadangkan multivitamin Vitalea dan B Complex daripada Shaklee. Dan opps, ESP yang yummy juga sangat membantu ibu yang sentiasa kepenatan. Cubalah ya

***********************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari