Wednesday, 9 July 2014

Pudarkan Parut di Wajah Dalam 7 Hari

Hari bersejarah dah dekat! Masalah parut di wajah dan kulit yang kusam tak berseri masih membelenggu. Baju raya semua dah sedia, tudung raya dah tip top tapi perasaan masih kurang gembira.

Jangan bimbang!! Shaklee sediakan jalan penyelesaian untuk anda! InsyaAllah dalam masa seminggu parut akan mulai memudar dan kulit akan lebih berseri-seri. Tak percaya? Mari cuba!

Serikan wajah dengan kulit berseri-seri tanpa parut dan kulit kusam dengan ESP dan Vitamin E Shaklee


Maskerkan Wajah dengan ESP!


Dalam masa seminggu, buat masker daripada ESP yang kontroversi tu. Buat setiap hari tanpa gagal. Tunggu sehingga kering baru cuci atau lebih best lagi tarik daripada muka perlahan-lahan. Black head pun boleh keluar.

Baca juga : Set Pencuci Muka Enfuselle untuk Kulit Berminyak

Nak pudarkan parut di wajah bukan senangkan? Jadinya perlu sangat konsisten. Pagi semasa sahur minum ESP, selain mengenyangkan ESP lebih memberi tenaga berbanding makan nasi. Ambil satu set Mighty 3 Gems, gerenti marvelous. Malam pula pastikan bermasker dengan ESP. Jangan terkejut selepas seminggu, anda akan dapat yang menakjubkan. Parut di wajah sudah mula memudar!


Rasai kulit gebu dan berseri dengan ESP Shaklee


Tambahan Vitamin E Shaklee pasti membuatkan anda lebih teruja. Tambahan lagi pada yang nak kahwin raya ni, pasti inginkan wajah berseri-seri. Selang-selikan ESP dan Vitamin E sebagai masker, anda dah takkan cari yang lain lagi. Lagi bombastic kalau campurkan kedua-dua ESP dan Vitamin E ini sebagai masker. Meletup!

Anda belum mempunyai ESP dan Vitamin E? Klik link di bawah untuk proses pembelian yang cepat dan senang. Nak gunakan kad kredit? Boleh, tiada masalah. Hanya klik link di bawah dan ikuti arahan ringkas yang diberikan.



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

Tuesday, 8 July 2014

Kawal Kadar Gula Dalam Darah Semasa Hamil

Bacaan sebelum minum air gula adalah 4mmoI/L (berpuasa) dan selepas 2 jam meningkat ke 10mmoI/L! Sekali lagi saya disahkan GDM untuk kandungan kali ini. Semasa kandungan pertama dulu, saya juga disahkan GDM, tetapi bebas untuk kandungan kedua (gugur) dan yang ketiga. (Cerita lanjut di sini) Jadinya bila kandungan kali ke-4 ni lagi sekali disahkan GDM, saya sangat risau. Menakutkan.


Makan tak berselera, alahan sangat kuat, bau masak-masak langsung takleh nak hidu tapi kandungan gula tinggi kemain. Mana tak gusar kan?Sahlah sebab hormon, kena betul-betul kontrol kali ini.

Bila buat BSP keputusan pun tak berapa elok. Pertama kali buat BSP pada 24/6/2014 bacaan 4.7mmoI/L (elok), 7.0mmoI/L dan 8.8mmoI/L.Malamnya tak sempat buat kerana kecemasan di kampung suami. Pada 1/7/2014 sekali lagi BSP dilakukan dan kali ini ia dalam bulan puasa. Sahur pagi tu saya tak makan apa-apa, hanya seteguk air kosong dan bacaannya 3.8mmoI/L (8.00 pagi), 3.7mmoI/L (4.45 petang) dan 7.4mmoI/L (9.30 malam). Keputusan malam hari mendukacitakan dan jururawat bertanya apa yang saya makan untuk berbuka dan ianya nasi dan sedikit kuih.

Cuak, tambah apabila diingatkan ada kemungkinan kena cucuk insulin kalau bacaan terus tinggi begini. Inisiatifnya saya beli sendiri glucostix dan jarum. 2 kali saya buat pemeriksaan sendiri dengan bacaan yang berbeza-beza.


SAHUR DENGAN ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) & MIGHTY 3 GEMS


4/7/2014, saya hanya bersahur dengan Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) yang memang sesuai untuk pengidap kencing manis kerana kandungan Indeks Glisemik yang rendah. Ditambah dengan Meal Shakes dan 3 biji kurma serta bergelas-gelas air kosong. Juga vitamin 3 serangkai untuk ibu hamil iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C. Bacaan hari tersebut mengujakan saya. 4.8mmoI/L (8.00 pagi), 3.9mmoI/L (4.45 petang) dan 6.9mmoI/L (9.30 malam). Bacaan malam agak tinggi tetapi masih selamat. Saya berbuka puasa dengan nasi, sedikit lauk dan air kosong sahaja. Menurut kawan doktor saya, bacaan itu adalah borderline. Makanya saya perlu sangat kontrol pemakanan daripada nasi putih.


gula dalam darah semasa mengandung


Sebelum tidur saya ambil 4 biji Ostematrix yang mengandungi magnesium yang diperlukan oleh pengidap kencing manis dan sebiji Omega Guard untuk membakar lebihan lemak dan membekalkan EPA&DHA kepada fetus.

7/7/2014 sekali lagi saya bersahur dengan menu yang sama. Bacaan pagi dan petang juga masih dalam kadar selamat tetapi malamnya saya cuba berbuka dengan nasi dan sedikit kuih dan bacaan terus naik ke 7.4mmoI/L. Berdasarkan ujian sendiri, maka saya tahu apa yang perlu saya kawal selepas ini.

Bersahur sudah mencukupi dengan Mighty 3 Gems (set lengkap di sini) dan kurma serta air kosong supaya kadar gula terkawal. Juga bekalan vitamin penting untuk menambah tenaga dan fetus dalam kandungan. Mungkin boleh makan sedikit nasi (belum bereksperimen dengan tambahan nasi). Berbuka puasa pula cukup dengan sedikit nasi dan ESP. InsyaAllah perlu konsisten untuk mengawal kadar gula kali ini jika tidak mahu diinduce pada minggu ke38 dan dipaksa bersalin!

kencing manis semasa hamil


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

Monday, 7 July 2014

Vitamin untuk Ibu Hamil

Ibu mana yang tak sayangkan kandungan dan anak kan? Tambah-tambah yang dah lama menunggu kelahiran cahaya mata. Ibu mesti mahu yang terbaik pada anaknya. Saat penjagaan harus bermula daripada dalam kandungan lagi.




Antara risiko yang bakal dialami oleh ibu hamil adalah kelahiran pramatang, kekurangan berat ketika lahir dan kecacatan. Oleh kerana itu ibu hamil sangat digalakkan untuk mengambil vitamin ketika hamil untuk mengurangkan segala risiko ini.

Selain untuk kesihatan anak dalam kandungan, pengambilan vitamin juga adalah untuk membantu ibu kekal sihat dan kuat. Apabila ibu mula loya, muntah dan tiada selera makan, nutrisi yang diperlukan badan mula terganggu dan berkurangan. Maka insyaAllah pengambilan vitamin yang betul akan menampung kekurangan nutrisi ini. Tetapi awas!! Pengambilan makanan berkhasiat dan seimbang adalah amalan paling utama.

Suplemen & vitamin penting bagi ibu mengandung :
  • Iro- untuk pembentukan sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan. *Makanan seperti ikan, daging merah dan hati mengurangkan penyerapan iron dalam tubuh, begitu juga kalsium seprti susu, keju dan produk tenusu lainnya. Ambil suplemen iron sejam sebelum atau 2 jam selepas jika makan makanan tersebut

  • Folic Acid - untuk perkembangan fizikal dan saraf bayi di awal kehamilan. Folic acid boleh diamalkan dari sebelum mengandung lagi.

  • Kalsium - untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi ibu. Ibu mengandung cenderung untuk sakit pinggang dan kejang kaki jika kekurangan kalsium. Ibu mengandung perlukan 1000mg kalsium sehari.

  • Omega 3 - penting untuk perkembangan otak, sistem saraf dan penglihatan yang baik. Ikan adalah sumber omega terbaik, terutamanya ikan salmon. 
Shaklee menyediakan vitamin lengkap untuk ibu hamil. Kombinasi vitamin semulajadi mampu milik yang harus dimiliki semua ibu-ibu untuk kekuatan dan kesihatan diri sendiri serta bekalan terbaik untuk anak dalam kandungan.

vitamin ibu hamil

Anda mahu mendapatkan Set Kehamilan Shaklee? Mahu menggunakan kad kredit atau kad debit anda? Sila klik link di bawah untuk belian terus dengan Shaklee.


Atau boleh hubungi saya untuk sebarang maklumat lanjut berkenaan suplemen Shaklee

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;
iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

Saturday, 5 July 2014

Vivix Shaklee Tonik Ajaib untuk Pesakit Kronik

"Ayah saya parkinson..tidur malam tak lena, jalan mmg kena berpimpin. Saya bagi ayah VIVIX tak sampai sebulan. Sekarang ayah dah boleh tidur malam dan amazingly DAH BOLEH DRIVE SENDIRI"



Bagaimana Vivix bertindak?

Vivix adalah suplemen yang menembusi dan memperbaiki DNA. DNA adalah bahan asas dalam pembentukan sel. Maka apabila DNA telah dibaiki, sistem badan kembali pulih seperti waktu muda dan kembali pada keadaan asal yang sihat dan elok.



vivix shaklee


Vivix ialah minuman berperisa anggur campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  







Vivix sangat disarankan untuk mereka yang menghidap penyakit-penyakit kronik seperti pesakit diabetes, darah tinggi, strok, gout dan sebagainya. Bagi mereka yang masih mencari-cari suplemen untuk kecantikan, Vivix adalah yang terbaik!


Bulan Julai 2014 adalah bulan promosi Vivix. Dengan belian 6 botol Vivix anda akan dapat 1 botol percuma yang bernilai RM475. 




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;
iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas








Share:

Thursday, 3 July 2014

Ibu Hamil dan Puasa

Secara dasarnya puasa tidak memudaratkan kesihatan ibu hamil dan kandungannya. Malahan fadhilat puasa yang sangat besar harus direbut dan diambil sebanyaknya. Tetapi Islam adalah agama yang tidak menyusahkan umatnya, sentiasa ada kelonggaran (rukhsoh) sekiranya terdapat kemudaratan sama ada pada ibu atau kandungannya.

Terdapat pelbagai pendapat mengenai puasa dan hamil. Artikel ini menjawab kebanyakan persoalan dan kebimbangan para ibu. Yang sangat penting semasa bulan puasa ini kita perlu pastikan pengambilan air dan nutrien yang mencukupi untuk kedua-dua ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Puasa Shaklee
Set Berpuasa Shaklee

Ibu mengandung sangat memerlukan protein untuk ketahanan badan yang sihat. Protein melambatkan rasa lapar yang turut boleh mengakibatkan gastrik. ESP Shaklee adalah minuman berprotein yang cukup elok untuk ibu mengandung. (Elok untuk persediaan menyusu)

Mealshakes pula adalah pilihan untuk kekal kenyang dengan lebih lama. Yang paling penting adalah Performance Drink, minuman isotonik berperisa oren yang tidak bergas dan menyihatkan. Ia mengurangkan penyahhidratan atau kehilangan air di dalam badan. Ibu dicadangkan mengambil Performance Drink sewaktu bersahur dan berbuka puasa.

Selamat berpuasa ibu-ibu hamil!!

Untuk mendapatkan Set Puasa Shaklee, anda boleh terus klik link di bawah dan terus order!! Happy shopping guys


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;
iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari