Thursday, 3 July 2014

Ibu Hamil dan Puasa

Secara dasarnya puasa tidak memudaratkan kesihatan ibu hamil dan kandungannya. Malahan fadhilat puasa yang sangat besar harus direbut dan diambil sebanyaknya. Tetapi Islam adalah agama yang tidak menyusahkan umatnya, sentiasa ada kelonggaran (rukhsoh) sekiranya terdapat kemudaratan sama ada pada ibu atau kandungannya.

Terdapat pelbagai pendapat mengenai puasa dan hamil. Artikel ini menjawab kebanyakan persoalan dan kebimbangan para ibu. Yang sangat penting semasa bulan puasa ini kita perlu pastikan pengambilan air dan nutrien yang mencukupi untuk kedua-dua ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Puasa Shaklee
Set Berpuasa Shaklee

Ibu mengandung sangat memerlukan protein untuk ketahanan badan yang sihat. Protein melambatkan rasa lapar yang turut boleh mengakibatkan gastrik. ESP Shaklee adalah minuman berprotein yang cukup elok untuk ibu mengandung. (Elok untuk persediaan menyusu)

Mealshakes pula adalah pilihan untuk kekal kenyang dengan lebih lama. Yang paling penting adalah Performance Drink, minuman isotonik berperisa oren yang tidak bergas dan menyihatkan. Ia mengurangkan penyahhidratan atau kehilangan air di dalam badan. Ibu dicadangkan mengambil Performance Drink sewaktu bersahur dan berbuka puasa.

Selamat berpuasa ibu-ibu hamil!!

Untuk mendapatkan Set Puasa Shaklee, anda boleh terus klik link di bawah dan terus order!! Happy shopping guys


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;
iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari