Monday, 7 July 2014

Vitamin untuk Ibu Hamil

Ibu mana yang tak sayangkan kandungan dan anak kan? Tambah-tambah yang dah lama menunggu kelahiran cahaya mata. Ibu mesti mahu yang terbaik pada anaknya. Saat penjagaan harus bermula daripada dalam kandungan lagi.
Antara risiko yang bakal dialami oleh ibu hamil adalah kelahiran pramatang, kekurangan berat ketika lahir dan kecacatan. Oleh kerana itu ibu hamil sangat digalakkan untuk mengambil vitamin ketika hamil untuk mengurangkan segala risiko ini.

Selain untuk kesihatan anak dalam kandungan, pengambilan vitamin juga adalah untuk membantu ibu kekal sihat dan kuat. Apabila ibu mula loya, muntah dan tiada selera makan, nutrisi yang diperlukan badan mula terganggu dan berkurangan. Maka insyaAllah pengambilan vitamin yang betul akan menampung kekurangan nutrisi ini. Tetapi awas!! Pengambilan makanan berkhasiat dan seimbang adalah amalan paling utama.

Suplemen & vitamin penting bagi ibu mengandung :
  • Iro- untuk pembentukan sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan. *Makanan seperti ikan, daging merah dan hati mengurangkan penyerapan iron dalam tubuh, begitu juga kalsium seprti susu, keju dan produk tenusu lainnya. Ambil suplemen iron sejam sebelum atau 2 jam selepas jika makan makanan tersebut

  • Folic Acid - untuk perkembangan fizikal dan saraf bayi di awal kehamilan. Folic acid boleh diamalkan dari sebelum mengandung lagi.

  • Kalsium - untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi ibu. Ibu mengandung cenderung untuk sakit pinggang dan kejang kaki jika kekurangan kalsium. Ibu mengandung perlukan 1000mg kalsium sehari.

  • Omega 3 - penting untuk perkembangan otak, sistem saraf dan penglihatan yang baik. Ikan adalah sumber omega terbaik, terutamanya ikan salmon. 
Shaklee menyediakan vitamin lengkap untuk ibu hamil. Kombinasi vitamin semulajadi mampu milik yang harus dimiliki semua ibu-ibu untuk kekuatan dan kesihatan diri sendiri serta bekalan terbaik untuk anak dalam kandungan.

vitamin ibu hamil

Anda mahu mendapatkan Set Kehamilan Shaklee? Mahu menggunakan kad kredit atau kad debit anda? Sila klik link di bawah untuk belian terus dengan Shaklee.


Atau boleh hubungi saya untuk sebarang maklumat lanjut berkenaan suplemen Shaklee

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;
iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari