Wednesday, 10 September 2014

Mealshakes Shaklee Tidak Diperlukan Oleh Anak Kecil!

Mealshakes Multivitamin Tidak Sesuai untuk Kanak-Kanak

Mealshakes Shaklee adalah multivitamin yang sangat popular untuk kanak-kanak. Tetapi majoriti pakar pemakanan mengatakan kanak-kanak tidak memerlukan vitamin tambahan untuk tumbesaran yang sihat dan IQ yang cerdas. Adakah selama ini kita telah memberikan sesuatu yang badan anak kita langsung tak perlukan?


VITAMIN UNTUK KANAK-KANAK


Terlebih vitaminkah anak kita? Cuak la plak kan? Sekiranya anak anda telah mendapat karbohidrat, protein, lemak, vitamin dan mineral yang cukup dalam diet harian mereka, maka mereka tidak memerlukan sebarang vitamin tambahan lagi. Persoalannya sekarang, adakah kita telah memberikan segala keperluan vitamin ini kepada anak-anak kita dalam diet harian mereka?

Susu Ibu Lengkap dengan Segala Khasiat & Nutrien 

Sekiranya anak anda telah mendapat hak utamanya daripada susu ibu, maka mereka tidak memerlukan sebarang vitamin tambahan lagi. Ini kerana susu ibu adalah nutrisi paling lengkap untuk si kecil kita. Terlalu banyak kebaikan susu ibu yang tidak dapat dinafikan oleh sesiapa pun. Dari segi khasiatnya, nutriennya dan hubungan antara anak dan ibu, sangat istimewa.


breastmilk


Susu ibu telah lengkap dengan keperluan badan bayi. Ia berubah khasiatnya mengikut umur anak yang disusukan. Anak lebih kuat antibodi dan jarang sakit. Maka di situasi ini anak kecil kita memang tidak perlukan sebarang vitamin tambahan.

Mengapa Kanak-kanak Perlukan Mealshakes Shaklee?

Anak yang kerap demam dan sakit biasanya berpunca daripada antibodi yang lemah. Apabila antibodi lemah, badan kurang upaya untuk melawan bakteria dan virus di sekitarnya. Tambahan pula bagi anak-anak yang dihantar ke taska dan pusat penjagaan, dengan pelbagai latar belakang kehidupan yang ada mereka lebih senang berjangkit sekiranya ada salah seorang yang tidak sihat.


anak picky eater


Kanak-kanak pramatang juga biasanya mempunyai antibodi yang lebih lemah berbanding kanak-kanak yang dilahirkan  cukup bulan. Mereka sangat senang untuk jatuh sakit. Pengalaman saya sendiri mempunyai anak pramatang memang membuktikan mereka memerlukan penjagaan dan perhatian yang lebih khusus serta pemakanan yang perlu dipantau.

Dalam satu artikel yang ditulis oleh Dr Zubaidi dalam blognya, vitamin yang disarankan kepada kanak-kanak adalah vitamin B12, zat besi (iron), zink, kalsium dan lemak omega 3. Kandungan ini ternyata memang terdapat di dalam Mealshakes Shaklee. What an ideal multivitamin right? Anak-anak yang lemah antibodinya, selalu tidak sihat, sembelit dan sebagainya adalah disarankan untuk mengambil vitamin tambahan ini.


    Promosi Mealshakes shaklee


Manfaat dan Kelebihan Mealshakes Shaklee

  • Mengandungi nutrisi lengkap dengan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu
  • Membekal nutrisi kepada sel badan ~ ia kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.
  • Anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
  • Mengembalikan seri wajah
  • Kaya dengan serat larut yang membantu melawaskan sistem pencernaan. Sangat digalakkan untuk kanak-kanak yang kerap sembelit.
  • Membantu menambah selera anak yang picky eater


Bulan September Bulan Promosi Mealshakes!

Anda cukup bertuah! Buat julung-julung kalinya Shaklee Malaysia telah menawarkan promosi Beli 3 Percuma 1 untuk Mealshakes kegemaran kanak-kanak dan dewasa ini! Harga yang sangat berbaloi-baloi sama ada untuk keluarga anda atau anda boleh kongsi dengan kawan-kawan.

mealshakes promotion******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari