Wednesday, 8 October 2014

Resepi ESP Shaklee yang Meletup Sedapnya!!

Nak cuba ESP tetapi risau tekak tak boleh terima rasa soya kosong? Jangan risau okayyy..ESP boleh dipelbagaikan resepinya tau.. takde masalah. Tapi dengan beberapa syarat utama ya :P

~ tidak dibancuh dengan air panas ~ No No air panas ya, sebab boleh merosakkan protein
~ tidak dicampur dengan bahan berasid ~ contohnya perahan limau


Saya lebih prefer ESP dengan air suam/air kosong semata-mata. Dicampur pula dengan Meal Shakes, itu dah cukup sedap :). Hehehe.. Tapi setiap daripada kita ada citarasa tersendiri kan? Meh kita tengok apa yang boleh dibuat dengan ESP ni..





RESEPI-RESEPI ESP 


  • ESP + Meal Shakes
  • ESP + Cinch Mix
  • ESP + Nestum + Oat
  • ESP + Oat
  • ESP + Susu Segar
  • ESP + Meal Shakes + Performance Drink (Mighty 3 Gems)

Senarai di atas adalah resepi yang senang, cepat dan mudah. Tak perlu nak blend atau kisar. Tetapi untuk lebih menarik dan memberi rasa kenyang yang lebih lama, anda juga boleh mencampurkan buah-buahan dalam bancuhan ESP ini. Cumanya kalau dengan buah-buahan ianya perlu diblend supaya teksturnya lebih halus :)

  • ESP + Kurma (dibuang biji)
  • ESP + Strawberi
  • ESP + Pisang
  • ESP + Kacang Walnut

Di sini juga disertakan resepi ESP yang lebih heavy dan marvellous! Boleh cuba pelbagaikan variasi rasa ESP ini okeh. Yang paling penting kita dapat menyerap kandungan protein yang sangat penting untuk badan. Happy trying frens ~





******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari