Tuesday, 7 October 2014

Set Slimming Shaklee - Sebelum Mengandung Saiz L Semasa Mengandung Saiz M

Terima kasih Set Slimming Shaklee! Tahun lepas semasa masih menyusukan anak saiz baju adalah 'L', tahun ini dengan keadaan berbadan dua saiz baju adalah 'M'! Seronok apabila semasa shopping untuk baju raya tahun ni apabila senang je baju saiz M masuk ke badan.

Sebelum menggunakan Set Kurus Shaklee, badan bersaiz besar
October 2013 - badan bersaiz 'L' tanpa Set Slimming Shaklee

Set Kurus Shaklee membakar lemak dengan Lecithin dan Omega Guard
Mei 2014 - selepas menggunakan Set Slimming Shaklee (mengandung)


Set Slimming Shaklee Lengkap dengan 3 Proses


Terdapat 3 komponen dalam Set Slimming Shaklee iaitu BAKAR, BUANG dan BINA. Konsep ini penting kerana sesetengah suplemen untuk kuruskan badan hanya berfungsi untuk membuang, yang mana mengakibatkan badan kita lesu kerana perlu berulang-alik ke tandas sehingga boleh menyebabkan dehydrated.


Set Slimming Shaklee Membakar LemakLecithin dan Omega Guard adalah suplemen dalam Set Slimming Shaklee yang berfungsi membakar lemak. Lecithin berfungsi menguraikan lemak serta memecahkan kolestrol. Dengan bahasa mudah Lecithin membantu memecahkan lemak dan kolestrol dalam bentuk yang lebih kecil. Pengambilan Lecithin yang konsisten membantu mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang. 


Terdapat beberapa kajian yang menunjukkan Omega Guard sangat bagus dalam membakar lemak dan menghalang pembentukan lemak jahat. Lemak Omega 3 membantu badan membakar lemak dengan bertindak balas terhadap hormon Leptin. Kelebihan Omega Guard berbanding Lecithin adalah Omega Guard juga berfungsi mengawal rasa lapar dengan adanya hormon Leptin ini.

Jadinya yang mana perlu diambil untuk kurus? Lecithin atau Omega Guard? Sebenarnya ia bergantung kepada bajet dan target kita. Kalau bajet sedang-sedang anda boleh mengambil Lecithin. Kalau target anda untuk menguruskan berat badan dalam jangka masa yang lebih cepat, Omega Guard lebih disarankan. Dan yang terbaik adalah kombinasi Lecithin dan Omega Guard, gerenti kesannya memang kebabooom!


Set Slimming Shaklee Membuang Lebihan Yang Tidak Diperlukan Badan


Komponen kedua dalam Set Slimming Shaklee adalah buang dan detoks. Lemak dan kolestrol telah terurai maka ia perlu dikeluarkan dan toksin perlu didetoks daripada badan. Kandungan toksin yang tinggi dalam badan akan menghalang penyerapan vitamin dengan berkesan. Dua suplemen yang dicadangkan untuk detoks dalam Set Slimming Shaklee ini adalah Alfalfa Complex dan Herb Lax.

Alfalfa Complex membantu mengembalikan kenormalan badan dengan membuang toksin dan melancarkan penghadaman. Pengambilan maksimum 10 biji sehari akan membuatkan badan lebih bertenaga dan membantu melawan alahan seperti resdung dan bau badan. Mempunyai 2 saiz botol iaitu 330 biji dan 700 biji dengan harga yang cukup berpatutan.

Selain Alfalfa Complex, terdapat Herb Lax yang cukup terkenal untuk orang yang menghidap sembelit yang teruk. Pengambilan Herb Lax yang konsisten membantu mengempiskan perut dan membersihkan najis yang tersekat. 

Seperti juga komponen pembakaran lemak, pemilihan antara 2 suplemen detoks ini bergantung kepada bajet. Tetapi saya sangat suka menggalakkan pelanggan saya mengambil kedua-duanya kerana Alfalfa Complex boleh diambil setipa hari manakala Herb Lax perlu diambil secara berkala sahaja. 


Set Slimming Shaklee Membina Otot Supaya Tidak Menggeleber 


Anda pernah lihat dua orang yang berbeza secara fizikalnya, seorang nampak lebih kecil kecil dan seorang lagi lebih besar tetapi bila ditimbang mempunya berat yang sama? Tak perasan? Tak logik? Ramai antara kita yang nampak kecil tetapi mempunyai berat yang sama dengan orang yang besar fizikalnya. Kenapa? Inilah kesan LEMAK dan OTOT.

Pada awal pengambilan Set Slimming Shaklee, anda mungkin rasa kecewa selepas naik ke mesin penimbang dan mendapati berat anda hanya berkurang 1-2 kg sebulan atau langsung tiada perubahan! Tetapi....cuba anda perhatikan dan rasa kepejalan badan anda. Adakah lebih fit, baju lama sudah boleh dipakai kembali dan badan lebih ringan? Yezzza..Sudah pasti anda akan mengakui bahawa badan anda lebih ringan walaupun tiada yang berkurang di atas mesin penimbang. Kenapa?

Ini kerana proses mengurangkan lemak dan lebihan pada badan telah menjadikan otot lebih pejal! Set Slimming Shaklee menjadikan badan rasa lebih 'kemas', terutama dengan pengambilan Energizing Soy Protein a.k.a ESP dan Cinch Mix!Apa klas badan dah berkurang inci, kilogram dah makin turun tapi badan menggeleber sana sini! Kan? Bertindak sekarang untuk kesihatan anda!. Set Slimming Shaklee terbukti berkesan, selamat dan terjamin!

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari