Thursday, 23 October 2014

Tegangkan Kulit Wajah dengan Serbuk Kolagen Shaklee

Apa perasaan kita sekiranya kita dipanggil kakak oleh seseorang yang kita rasa jauh lebih tua daripada kita? Mula la masa tu rasa nak membelek kulit wajah, tengok kedut-kedut yang mana ada hinggakan mereka rasa kita lebih tua daripada mereka. Rendah diri kan?


serbuk kolagen shaklee


Semakin usia kita meningkat, badan kita mula mengurangkan penghasilan kolagen, yang mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit wajah yang semakin kendur. TETAPI AWAS!! Umur bukanlah faktor tunggal yang menyebabkan kekurangan kolagen dalam badan kita.


tua vs muda


Faktor luaran yang sangat mempengaruhi kekurangan dan kerosakan kolagen adalah sinaran cahaya matahari, radikal bebas di udara, kekurangan air dan nutrisi, merokok dan lain-lain. Kita tentu sedar gadis-gadis di kampung biasanya nampak lebih anjal kulitnya berbanding mereka yang di bandar. Sebabnya? Kurang pencemaran dan radikal bebas.


shaklee collagen powderSERBUK KOLAGEN SHAKLEE ADALAH YANG TERBAIK


Kolagen Shaklee adalah suplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000 mg kolagen RSS (sisisk ikan merah) proprietari iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak daripada sisisk ikan merah. Wahhh!! Lepas ni boleh la beli ikan merah dan ambik sisiknya, blend dan jadikan kolagen. Tak gitu?

TIDAK BOLEH! Sisik ikan merah yang digunakan dalam pembuatan serbuk kolagen Shaklee diambil daripada ikan merah yang terdapat di lautan dalam, bukan semata-mata ikan merah di perairan kita. Ikan merah ini adalah ikan merah berkualiti tinggi yang tahan lasak, semestinya yang terbaik untuk para pengguna produk Shaklee.


shaklee collagen powder


Serbuk kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekul iaitu sekitar 1,000 dalton yang amat mudah diserap oleh badan dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Kebanyakan kolagen di pasaran mempunyai berat sebesar 300,000 dalton yang menjadikannya sukar disera oleh badan. Tetapi jangan tertipu sekiranya ada yang mendakwa kolagen mereka lebih kecil saiznya, kurang daripada 1,000 dalton. Logiknya semakin kecil molekulnya, semakin senang ia diserap oleh badan. Kan? Tetapi tidak! Terlalu kecil saiz molekul kolagen akan menjadikannya tidak stabil, dan termusnah sebelum sempat ia diserap oleh badan. 1,000 dalton adalah berat paling stabil untuk kolagen. 


SERBUK KOLAGEN SHAKLEE MENGANJALKAN KULIT DALAM 8 MINGGU


Berdasarkan bukti klinikal, penggunaan serbuk kolagen Shaklee secara konsisten untuk 8 minggu akan menunjukkan perubahan ketara sebanyak 71%! Dengan 7 ramuan terbaik untuk anda, ia memberikan kesan yang menakjubkan untuk keseluruhan badan, bukan sekadar kulit wajah.


manfaat shaklee collagen powder


YANG TERBAIK ADALAH UNTUK ANDA YANG DIJADIKAN TERBAIK!


shaklee collagen powdershaklee collagen powder*****************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari