Thursday, 19 February 2015

Testimoni Set Hamil Shaklee Untuk Ibu Hamil dengan Cervical Cerlage

Hamil sehingga 40 minggu mungkin perkara normal bagi ramai ibu. Tetapi tahukah ibu, ada ramai juga ibu di luar sana yang sentiasa berisiko untuk melahirkan anak pramatang?

Apabila seorang ibu pernah melahirkan anak pramatang, risiko untuk kelahiran pramatang yang seterusnya adalah tinggi. 


Pengambilan vitamin asas, protein dan mineral banyak membantu ibu hamil untuk kekal sihat dan cergas justeru kandungannya juga lebih kuat.


Ini adalah testimoni saya sendiri yang didiagnose cervical incompetence selepas kelahiran anak pramatang serta keguguran anak kedua. Dan ini membuktikan pengambilan vitamin yang konsisten membantu sepanjang kehamilan saya. Ibu kekal cergas dan rasa sangat sihat.

Berhabis untuk kesihatan ibu dan anak dalam kandungan tiada ruginya kan? Sekiranya anda pernah berpengalaman melahirkan anak pramatang, saya percaya anda akan sangat menghargai setiap saat minggu sepanjang kandungan anda.


Sepatutnya kalau mengikut nasihat doktor dengan kondisi cervical cerclage ini saya memang tidak disarankan buat kerja-kerja lasak. Banyakkan bedrest. Tetapi mana mungkin boleh duduk diam dengan 2 lagi anak yang tengah malasak.


Kita kena juga buang stigma ibu hamil ni lembik je. Tidak dinafikan kita perlu banyak rehat, tetapi kadang kala ada masa-masanya ia seperti sedikit mustahil.


Akak cantik dalam video ini membuktikan wanita hamil tak semestinya kena lembik-lembik. Kena tidur je sepanjang hari. Dia siap boleh panjat Candi Borobudur lagi. Haaa..acu try tengok ^_^

Teruja kan tengok tahap keaktifan kakak cantik ni? Untuk kekal cergas begini kita sangat perlu menjaga PEMAKANAN kita. Perlu pastikan nutrisi lengkap diambil bagi menampung mana-mana lompong yang mungkin sengaja atau tidak yang telah kita tinggalkan.


Nak kekal cergas seperti saya dan akak ni? Nak cergas walau dalam kondisi cervical cerclage? Perlu uruskan hal-hal rumahtangga walau masih hamil memboyot? Hubungi saya untuk membantu anda kekal sihat dan cergas semasa hamil.


Hotline saya;
011-1611 1619
Jazilah Ilyas
SID Pro Malaysia
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari