Sunday, 1 March 2015

Ibu Bekerja Panik Nak Tambah Susu Badan

Ramai ibu menghdapi masalah susu badan merudum sebaik sahaja kembali bekerja. Jadual kerja yang padat, tekanan kerja yang meningkat, badan yang penat menjadi sebab susu badan semakin berkurangan. Hasrat hati ingin menyusukan anak sehingga 2 tahun tetapi apakan daya bekalan makin berkurangan sedikit demi sedikit.


Lazimnya seorang ibu yang bertekad untuk menyusukan anak dengan susu badan akan melakukan apa sahaja untuk banyakkan susunya. Berasa terdesak, Puan Farah Wahida sanggup mengambil tindakan ini untuk banyakkan susu badannya.

Berbaloi tak apa yang diambil Puan Farah Wahida ini? Kepuasan menyusukan anak sangat tidak ternilai bagi seorang ibu, kan? Perlu kita ingat, antara sebab utama PEMBUNUH pengeluaran susu ibu ialah kepenatan dan tekanan.


Seperti yang dikongsikan dalam video di atas, pengambilan suplemen-suplemen seperti ESP, Vitalea, B Complex, Ostematrix, Alfalfa secara KONSISTEN telah membantu ibu muda ini dalam merealisasikan impiannya untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun.


Perlu diingatkan di sini, penghasilan susu ibu bergantung pada banyak faktor-faktor lain juga. Sekiranya ibu telah mengambil segala suplemen untuk mengekalkan kecergasan dan kesihatan badan tetapi susu badan tetap tidak bertambah maka ibu perlu memeriksa sama ada;

  • jadual mengepam dilakukan secara konsisten  atau tidak
  • pengambilan air kosong yang mencukupi

Pengeluaran susu ibu sangat berkait rapat dengan konsep PENAWARAN dan PERMINTAAN. Semakin kerap bayi menyusu/ibu mengepam, semakin banyak susu akan dihasilkan dan sebaliknya juga.


Saya berdoa ibu-ibu berjaya menyusukan anak kesayangan kita sehingga 2 tahun atau sekurang-kurangnya 6 bulan. Anak yang menyusu SUSU IBU sangat berbeza dengan anak yang menyusu SUSU FORMULA.


Ibu-ibu boleh menghubungi saya untuk pembelian SET PENYUSUAN SUSU IBU Shaklee dan seterusnya bergembira dengan pertambahan susu badan kelak. Selamat menyusu!! ^_^


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari