Thursday, 21 May 2015

Tips Mengawal Anak Mengamuk

Anak perempuan saya sangat suka mengamuk. Amukannya memang boleh buat mama tarik nafas panjang-panjang nak menngamuk sama. Dek kerana biasa dah tengok dia mengamuk, kami ada beberapa tips untuk mengawal anak kecil ini daripada terus mengamuk.

First and foremost biasanya saya akan pujuk je dia dulu. Tanya kenapa dia mengamuk dan apa yang dia mahukan. Kebiasaan amukannya sebab bergaduh dengan si abang. Dan abang dah awal-awal melarikan diri risau dipukul adiknya.

Tapi biasalakan, kalau dah tengah mengamuk tu takde sangat la dia nak response kat mamanya ni kan. Sama ada dia teruskan amukannya tu atau dia buat tak tau je. Berangin anak daraku ini. Hehehe




Kalau jalan pujukan tidak berjaya, biasanya saya akan bagitau suami supaya buat tak tau je tapi intai-intai la dengan ekor mata apa dia buat lepas tu. Biasanya bila di rasa orang tak layan dia, makin lama dia akan makin elok semula. Tapi ambil masa jugak la.Penat agaknaya tunjuk perasaan tapi orang buat tak tau je :P

Tips paling ekstrem ialah mandikan dia. Haa, ini kalau dah segalanya tak jalan, nak-nak pula mengamuknya waktu Maghrib memang kena la. Atuknya pernah mandikan dia dulu bila si kecil ni seperti hilang kawalan bila mengamuk. Reda la jugak nampak amukannya itu. Api lawannya air, kan?

Tapi la kan, ada jugak la masanya mamanya surender dan jadi monster balik. In fact banyak kali pun. Kena berlatih banyakkan sabar, sabar dan sabar. Hehehehe




So camana kawan-kawan di luar sana mengawal anak mengamuk? Harap-harapnya perkongsian saya ini boleh membantu bila anak asyik mengamuk atau tantrum.
Share:

Friday, 8 May 2015

Jadi Ahli Shaklee dan Dapatkan Multivitamin Terbaik Dunia Secara Percuma!!

Bulan Mei hingga Oktober 2015 banyak tawaran yang super duper menarik ditawarkan oleh Shaklee. Kalau tak ambil peluang ini memang sangat-sangat rugi. Yang lagi menarik, kebanyakan tawaran ini adalah untuk anda yang belum jadi ahli Shaklee!!


Tawaran pertama adalah pemberian multivitamin terbaik dunia iaitu Vitalea secara percuma. Vitalea ini dah 100 tahun dalam pasaran tau jadi memang takde keraguan tentang kualitinya.




Syarat nak dapat Vitalea yang berharga RM88.75 ini secara percuma adalah dengan menjadi ahli Shaklee dan beli sebarang vitamin. Automatik anda akan layak dapat sebotol Vitalea secara percuma!!


Saya sangat sarankan ibu-ibu yang merancang untuk hamil, yang tengah hamil dan ibu yang bakal melahirkan untuk dapatkan Vitalea percuma ini. Terutamanya ibu-ibu yang ada bajet tertentu tetapi mahukan vitamin asas untuk kebaikan ibu dan bayi. Kenapa perlu Vitalea? Ia adalah vitamin yang berasaskan zat besi yang sangat vital untuk ibu-ibu.


Anda cuma perlu daftar sebagai ahli Shaklee dan beli 2 vitamin asas iaitu B Complex dan Vitamin C. Vitalea pula boleh didapati secara percuma. Sangat berbaloi kan? Sangat jimat. Sangat bermanfaat.


Penjimatan yang bakal anda perolehi memang banyak. Sekiranya anda membeli 3 vitamin asas ini tanpa menjadi ahli Shaklee, ini harga yang anda perlu bayar.

Vitalea         RM88.75
B Complex  RM53.75
Vitamin C    RM92.50
Pos             RM10.60
Total :        RM245.60


Tetapi sekiranya anda mendaftar sebagai ahli Shaklee dan membeli 2 vitamin asas ini beserta Vitalea percuma maka anda jimat hampir 20-30%.


Daftar ahli     RM69.00
B Complex   RM4*.**
Vitamin C     RM7*.**
Vitalea          PERCUMA
Pos              RM10.60
Total :         RM20*.**


Banyakkan penjimatannya? Yang bestnya lagi, bila-bila masa je anda boleh berbisnes dengan kami sekiranya anda berminat. Kalau untuk makan sendiri pun dah sangat jimat kan? Keahlian Shaklee ini untuk seumur hidup tanpa perlu diperbaharui. Rugi rugi rugi kalau tak ambil peluang ini!!


Anda boleh hubungi saya untuk pembelian dan pertanyaan tentang produk-produk shaklee. Hotline saya seperti di bawah ya




011-1611 1619
Jazilah Ilyas
Share:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari