Saturday, 26 December 2015

Atasi Masalah Ibu Cepat Lupa Lepas Bersalin

Selalu tak ibu-ibu lupa tempat letak barang-barang tertentu? Kadang-kadang kita masuk ke bilik nak ambil barang, tapi tercegat pula berdiri sebab tak ingat apa yang nak diambil. Pernah tak? Haaaa ^_^.. Ada kan?
Keadaan ini jadi makin kronik bila lepas lahirkan anak. Cepat sangat lupanya. Selalu orang cakap sebab masa bersalin banyak urat kita putus. Tau tak ibu-ibu statement ini sebenarnya ada betul secara saintifik?

Dalam badan kita ada kolina yang sangat penting dalam menghantar maklumat ke otak. MALANGNYA tahap kolina dalam badan kita akan menurun semasa proses kita melahirkan anak.

Ibu yang bersalin secara c-sec terutamanya sangat memerlukan kolina kerana mereka lebih banyak kehilangan kolina dalam badan. Begitu juga dengan mereka yang pernah mengambil suntikan penahan sakit epidural.

Jadinya nak tak nak memang kita sebagai ibu-ibu kena topup kolina dalam badan. Cara paling mudah nak dapatkan kolina ialah melalui LECITHIN shaklee.
Dalam setiap kapsulnya mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48g inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh badan akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Antara fungsi penting lecithin ialah mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress. Ia juga menghalang alzheimer, insyaAllah.

Jadinya para ibu yang cantik menawan, cepat-cepat dapatkan lecithin untuk atasi masalah cepat lupa ni. Tak nak nanti anak pun kita lupa letak duduknya :)011-1611 1619 / 016-211 1619
JAZILAH ILYAS
SHAKLEE ID : 1070931


 
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari