Tuesday, 3 May 2016

Set Ramadhan Shaklee Bantu Ibu Hamil dan Menyusukan Anak Kekal Cergas

Sebulan lagi nak masuk bulan puasa. Dan bulan seterusnya raya Aidifitri. Wah teruja la kan? Teruja nak puasa, dan teruja nak cantik-cantik bila raya nanti. Biasa la kan? Siapa yang tak nak cantik-cantik kan?


PUASA DAH HABIS BERGANTI KE BELUM?


Haa.. Dalam teruja nak sambut puasa baru, puasa yang lama dah berganti ke belum? Masalah ganti puasa ni selalunya dilalui oleh ibu-ibu yang hamil dan menyusukan anak. Terutama yang menyusukan anak la kan? Risau tu sentiasa ada. Risau susu untuk anak kurang, risau susu cair, risau susu kurang bernutrisi dan banyak lagi kerisauan geng-geng ibu ni. I feel you tau. Sebab saya pun ibu yang masih menyusukan anak. 😄😄

Dalam agama kita memang ada rukhsah untuk ibu hamil dan menyusukan anak. Cumanya sebelum kita ambil rukhsah tersebut (boleh tangguhkan puasa dan ganti kemudian), ADAKAH KITA SUDAH BERUSAHA UNTUK PENUHKAN PUASA KITA? Maksudnya usaha kita untuk elak badan terhidrat, susu cair dan sebagainya? Bila tangguh-tangguh, datang tahun hadapan hamil lagi. Maka tak boleh puasa lagi (atas sebab-sebab tertentu). Banyak mana dah hutang kita dengan Allah?


SET RAMADHAN SHAKLEE


Ini antara suplemen yang saya ambil di bulan puasa untuk pastikan badan kurang terhidrat (kurang air) dan bekalan susu anak tidak merudum. InsyaAllah dimudahkanNya. Yang bestnya, ada hari-hari tertentu yang saya rasa tak nak makan nasi, saya hanya bersahur dengan ESP, MealsShakes, Performance Drink dan 3-5 biji kurma dan Alhamdulillah susu untuk anak sentiasa cukup dan badan ibu juga cergas dan tidak penat melampau.Bila puasa ni, kita akan terdorong untuk makan banyak bila waktu berbuka..kan? Kami sarankan tambah Lecithin dalam set ini supaya lemak yang tak diperlukan akan dinyah keluar dengan lebih teratur. Pastinya kita nak tampil cantik di hari lebaran kan?

Bagi ibu hamil dan menyusu, saya sangat berbesar hati sekiranya dapat membantu kalian untuk kekal bertenaga walaupun semasa puasa. Boleh hubungi saya melalui nombor di bawah ya 😊


Terima kasih 😊


📲 011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Pengedar Shaklee Kota Bharu
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari