Monday, 16 May 2016

Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik

Ramai sudah tahu minyak ikan sangat banyak manfaatnya. Antaranya ia bersifat anti radang yang membantu melawan jangkitan. Selain itu ia membantu meningkatkan imuniti badan. Antibodi badan akan semakin kuat dengan bantuan minyak ikan ini.
TETAPI ADAKAH SEMUA MINYAK IKAN SAMA?

Jawapannya tidak! Tuan puan perlu pastikan ia adalah MINYAK IKAN OMEGA 3 bukannya MINYAK HATI IKAN.

Berbeza kan? Bagaimana mahu memastikannya?

Periksa kandungan EPA dan DHA dalam minyak ikan yang digunakan.

Contoh : Minyak Ikan jenama A dikatakan membekalkan 500mg Omega 3 per kapsul.

EPA : 100g
DHA: 50g

Manfaat Omega 3 yang didapati daripada minyak ikan tersebut hanyalah 30% daripada satu kapsul. Selebihnya adalah berkemungkinan besar MINYAK HATI IKAN.

Periksa kandungan EPA & DHA
Periksa kandungan EPA & DHA
Periksa kandungan EPA & DHA

Imej di bawah adalah contoh gambaran berapa biji minyak ikan yang perlu diambil untuk mendapat khasiat Omega 3 berdasarkan kandungannya dalam satu kapsul
Semoga kita semua bertindak bijak dalam memilih suplemen terbaik untuk diri dan keluarga serta orang² yang kita sayangi. Baca label di setiap packaging sesuatu produk.

Saya mencadangkan tuan puan memilih minyak ikan Omega Guard daripada Shaklee. Ini kerana kandungan EPA & DHA perkapsul adalah melebihi 90%. Ia adalah minyak ikan tulen, bukan minyak hati ikan.


Minyak Ikan Terbaik


Sebotol Omega Guard Shaklee mengandungi 90 biji kapsul dengan harga RM136. Berminat untuk dapatkannya, sila hubungi saya melalui nombor di bawah/

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
SID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari