Wednesday, 28 September 2016

Kekal Cantik Jelita Dengan Shaklee



"19 tahun yang lalu umur 30an rasa cam 50an. Dah jadi pengamal shaklee umur 50an badan rasa ringan je macam 30an dan bebas dari sebarang penyakit setakat ni hatta penyakit keturunan.

Alhamdulillah...saya bersyukur kerana guna produk dengan kefahaman yang jelas menyebabkan saya jadi pengguna berdisiplin selama 19 tahun.
Sekadar berkongsi aging gracefully with Shaklee, sekiranya ini suatu yang baik dan memberi manfaat pada yang lain...pada saya amat bersyukur dipertemukan dengan Shaklee"- Khadijah Mohd Zin


Kita biarkan gambar berbicara. Menurut kakak cantik ni, yang paling penting adalah 6 suplemen asas dan ESP adalah yang paling utama. Keywordnya ialah ISTIQAMAH DAN DISIPLIN.


Bila ada kefahaman yang jelas tentang suplemen yang diambil, badan pun tak tertekan. ESP sangat penting kerana ia ada 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Protein merupakan asas pada sel badan kita. Bila sel kita cantik, insyaAllah badan juga akan sihat.


Wanita mana yang tak nak cantik dan sihat camni kan? Tapi awas! Jangan kerana kita nak cantik, kita korbankan keselamatan. Banyak produk kecantikan yang mengandungi bahan kimia berbahaya. Cantik segera tetapi merana kemudian hari.


Pilih dan guna Shaklee. Vitamin dan suplemen yang diuji secara klinikal. Menjalani ratusan ujian kualiti supaya pengguna seperti kita dapat yang terbaik, berkesan dan selamat.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Tuesday, 27 September 2016

Kesan Sampingan Minum Soya ESP Shaklee

Protein adalah asas kepada sel² kita. Nak tak nak kita kena makan makanan bersumberkan protein. Antara sumber protein terbaik pastinya ESP Shaklee.

Ada beza tak ngan soya lain?


SANGAT² BANYAK BEZA. Percaya? Wajib percaya. Sebab fakta ini kita dapat menerusi kajian klinikal tau. Bukan syok sendiri.


1. Ia adalah soya non GMO. Rata² dah sedar kita kena makan makanan daripada sumber non GMO untuk kesihatan. Sbb kalo makanan yg GMO ni, banyak unsur² lain yg dimasukkan tau. Tak selamat.


2. ESP Shaklee sangat semulajadi. Tak manis cam soya yg kita beli kat luar tu. Tidak sama sekali.



3. Ia adalah minuman yang rendah indeks glisemik. Maksudnya apa? Ia lepaskan gula ke dalam sistem darah dengan perlahan². Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amat penting untuk kesihatan jangka masa panjang. 


4. Ia lengkap dengan 9 asid amino perlu. Wajib ambil dalam diet harian ni tau. Asid amino perlu ni sangat diperlukan badan dan badan kita tak dapat hasilkannya.


5. ESP bagi tenaga lebih lama dalam badan. Takde la kita rasa letih melampau. Terutama ibu menyusu. Fully recommended!


Sebab tu Kak Jaz suka sangat dengan ESP ni. Eh bukan Kak Jaz je suka tau. Aamily kat rumah ni pun suka. Eh ramai lagi lah yang suka ESP ni.


Anda nak dapatkan protein berkualiti tinggi ni? Wassap je Kak Jaz okay ;)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 



011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Monday, 26 September 2016

Terjebak Dalam Bisnes Shaklee Tanpa Sengaja

Awal² masa nak join Shaklee dulu, orang yg 1st saya approach ialah bonda upline saya, Hani Zaha. Post beliau agak kerap lalu di NF saya memandangkan kami bersahabat di dalam group baby pramatang.


Tapi saya ni jenis agak susah juga nak percaya orang. Tambah² jakun sket bab online semua ni :p. So masa bonda dah explain camana² nak jadi ahli ni, saya skeptikal la jugak sket. Hehe


Saya join awal² bukan tujuan utama nak berniaga tau. Tapi sbb saya nak dapatkan harga ahli utk beli Mealshakes Ahmad Akram yang sembelit teruk. So long story cut short, saya jumpa dengan super upline saya Efie Muhamad di branch Shaklee Kota Bharu untuk urusan pendaftaran dan beli suplemen.






Masa tu saya tak tau pun Shaklee ni MLM. Sebabnya takde nampak pun leaders Shaklee beria dok cari orang. Yang mereka promote ialah suplemen dan vitamin. Jadi mereka menjual produk. Ada proses jual beli yang kukuh di situ.


Bila dah rasa bestnya suplemen ni, kesihatan anak² nampak sgt baik, improve significantly, saya tanya upline² saya camana nak serius berbisnes. Mereka ajar daripada A sampai Z. Kunci utamanya sharing, sharing dan sharing.


Dan sudah hampir 3 tahun kami sekeluarga jadi pengguna Shaklee. Akram dah tak sembelit, dah sgt jarang demam. Eczema Aamily gone. Aesha menyusu tanpa mamanya penat melampau. Papa pun kalau selsema atau demam dah pandai mintak Vitamin C.





So itulah permulaannya. Permulaan nak dapatkan harga ahli yang lebih jimat buka jalan untuk saya terus kekal dan istiqamah dalam bidang yang tak pernah saya fikir untuk berada di dalamnya.


Demi anak², ini semua terjadi :)


Nak dapat harga ahli, jadilah ahli. Jangan dok zalim kat orang lain. Senang kan? Cuma dengan RM68.90 anda dah boleh enjoy semua kelebihan ahli.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619 
Jazilah Ilyas 
ID : 1070931

;

Share:

Sunday, 25 September 2016

Kekalkan Cecair Dalam Badan Walau Ketika Cirit Birit

Minggu sebelum raya AidilAdha hari tu Kak Jaz dok ulang alik ke tandas gara² cirit birit. Yang paling kesian si Aesha yang kena direct effect sbb dia menyusu. Huhu. Tak tau apa yang tersilap makan. Air kacang merah tu kot?


Letih lembik semua ada. Pagi 9/9/2016 kami ke emergency department sebab mamanya pun dah letih sangat. Aesha pun nampak penat.


Tapi doktor kata semuanya masih terkawal. InsyaAllah. Dua² dapat ubat tahan muntah dan cirit birit. Balik je hospital terus bancuh Performance Drink supaya badan kekal terhidrat walaupun cirit birit masih tak berhenti.




Malam masa asyik keluar masuk tandas, dah rasa lembik sangat, PD terus jadi peneman. Seharian tu sampai masuk 3 botol PD Kak Jaz teguk.


Alhamdulillah akhirnya derita kami berakhir sehari selepas itu. PD, Garlic Complex dan ESP memang jadi hero sepanjang tempoh ujian itu. Hehehe



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Saturday, 24 September 2016

MLM = Money Game System = Skim Piramid





Sangat ramai yang skeptikal dgn MLM tanpa tahu apa maksud MLM yang sebenarnya.


Ramai yang anggap ia money game. Ia skim piramid etc etc.


Apa maksud MLM? Ia akronim pada Multi Level Marketing. Pemasaran pelbagai level. Pemasaran, marketing. Itu kata kuncinya.


Apa pula money game? Money game ni kebiasaannya orang yang mula-mula join adalah yang paling untung. Lepas tu cari orang bawah, then duit pendaftaran orang bawah digunakan oleh orang atas. Sistemnya berulang begitu.


Mungkin kerana ada term 'downline' yang menyebabkan masyarakat keliru dan menyamatarafkan MLM dengan Money Game System walhal keduanya adalah jauh berbeza.


Tapi kan, cuba renung sejenak pekerja makan gaji. Skim apa yang diamalkan? Perasan tak ia seperti skim piramid. Anda takkan boleh ada 2 pengarah dalam satu department. Betul tak?


Tapi in a real MLM company, kita boleh ada seramai mungkin leader tanpa sekatan. 10, 100, 1000. Takde yang menghalang as long as kita bekerja dengan sistem yang betul.


MLM bukan money game. Tapi money game mungkin memperalatkan term MLM dan membuatkan masyarakat salah faham.







--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Friday, 23 September 2016

Shaklee Dah Tamatkan Keahlian Seumur Hidup

Shaklee sekarang sedang buat database cleaning. Jadi semua orang kena activate membership untuk beritahu 

"Hello, saya masih hidup!".

Maklumlah dah bertahun2 jadi member Shaklee tapi kalau dah meninggal pun nama masih ada dalam database sebab tak perlu renewal. Banyak tau belanja untuk maintain segala data walaupun orang tu dah tak ada. Meninggal ataupun sudah tidak aktif bershaklee.

'Eh, dulu kata lifetime membership'. Haa, betul la tu memang lifetime membership. Kali ini pun Shaklee bukan mintak kita perbaharui keahlian, cuma perlu aktifkannya je.

Bagaimana nak aktifkan keahlian ini?

Alaa, senang sangat eh. Ada 2 cara. Dua-dua pun tak merugikan kita. Cara paling mudah hanya beli e-voucher RM30. Automatik kira kita dah aktifkan keahlian. E-voucher tu pula boleh guna balik masa beli produk. Pendek kata tak hangus RM30 kita tu :)


Ataupun cara satu lagi ialah melalui pembelian produk sebanyak 200UV dalam satu resit. Automatik juga keahlian kita diaktifkan. Haaa..Tak perlu keluarkan duit extra pun kan?

Kalau tal aktifkan keahlian jadi camana? Jika dalam tempoh yang ditetapkan ni ahli masih tidak aktifkan kembali keahliannya, ia akan terbatal. Jadi hilang kelayakan nak beli produk dengan harga ahli. Nak jadi ahli kena register semula.

Jadinya mana-mana ahli Shaklee yang belum buat activation sila buat secepatnya. Hubungi upline anda untuk maklumat lanjut dan lengkap

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Thursday, 22 September 2016

Sarapan Pagi Yang Lazat dan Berkhasiat

Hidangan yang lengkap adalah hidangan yang seimbang.


Perlu ada karbo, protein, fiber etc etc.

Apa ada dalam satu hidangan ESP? Yang pasti bila dah tahu kandungannya memang tak cari yang lain dah
√ 9 asid amino perlu
√ protein
√ karbo
√ kalsium
√ vitamin B

Lengkap dah kan?

Kalau nak dapatkan protein berkualiti tinggi ni, Kak Jaz cadangkan dapatkannya bulan ni. Sebab sekarang tengah promo. Beli 2 @ 5% disc

Harga runcit : RM150 sebekas

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Wednesday, 21 September 2016

Hujung Rambut Sampai Hujung Kaki Anda Perlukan Vitamin Ini!

The everything vitamin - VITAMIN C

Manusia cam kita ni kan, tak boleh produce sendiri vitamin C sedangkan ia sangat penting pada badan kita.

Kuku, rambut, kulit, tisu semuanya perlukan Vitamin C. Daripada hujung rambut sampai hujung kaki badan kita perlukan Vitamin C.

Dalam buah²an dan sayur²an ada banyak vitamin C. Tapi kita kena tahu kandungan vitamin dalam buah dan sayur boleh berkurang seiring dengan masa ia dipetik dan dimasak.

Kalau anda selalu sangat selsema, itu tanda imuniti badan anda sangat lemah. Jadi antara cara untuk tingkatkan imuniti badan adalah dengan amalkan Vitamin C.

Jika anda selalu resdung, anda perlukan antihistamin. Dan ia ada dalam Vitamin C. Jika anda kerap alahan pada pelbagai unsur, Vitamin C bantu anda untuk lawan segala alahan ini.




Nak kulit cantik wajiblah makan Vitamin C. Fakta nan satu ini memang well known kan?

Apa Vitamin C yang terbaik? Adakah mana-mana Vitamin C adalah sama? The best Vitamin C pastinya Sustained Release Vitamin C Shaklee. Sebabnya ia dilepaskan sikit demi sikit dalam badan kita. Jadi tiada pembaziran vitamin C. Vitamin C adalah vitamin larut air. So yang tak digunakan/diserap akan dibuang melalui air kencing. Rugi kan?

Bulan September ini promo Vitamin C. Beli 2 dengan diskaun 5%.

Harga 2 botol ialah RM185. Dengan pengurangan 5% anda dapat RM175.75. So memang jimat kan? Grab peluang ini okay. Jangan lepaskan peluang keemasan ini :) ;)





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Tuesday, 20 September 2016

Cara Bakar Kalori Paling Mudah dan Senang

Asyik berzumba si kecik bangun. Sengih² join mama joget². Tak sampai seminit mintak upah dah. Hahaha. Sesi bakar kalori lagi ;)

Rajin² menyusu anak untuk proses bakar kalori paling mudah.

Juga untuk pastikan supply susu anak sentiasa cukup. Nak susu sentiasa cukup utk anak perlu patuhi konsep demand dan supply. Kalau konsep ini ibu-ibu tak faham, telan suplemen berkotak-kotak pun takkan jadi pape kalau konsep asas tak dipenuhi. 



:)
Susu tak perlu melimpah ruah pun. Tapi perlu CUKUP untuk keperluan anak kita. Enjoy the moment. Hindarkan stress yang tak perlu :)

Ada sekali ni, Kak Jaz borak² isu BF anak² dengan para ibu. Gelagat doktor dan misi dan etc etc. Pelbagai ragam pelbagai isu.

Kenapa kena menyusu anak?
1. Dalam Quran diterangkan dgn jelas mengenai penyusuan
2. Nutrisi paling lengkap ada dalam susu ibu. Takde mana² satu pun susu tepung dapat menyamai kandungan nutrisi dalam susu ibu
3. Create bonding anak dan ibu. Ini memang sangat-sangat unik dan tiada galang ganti
4. Elakkan risiko breast cancer pada ibu

Tu je? Banyak lagi ni. Tapi dengan 3-4 sebab ini pun cukup untuk kita menyusukan anak.

Halangan dan cabaran pasti ada. Sama² kita tambah ilmu untuk berikan yg terbaik pada baby kita.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Monday, 19 September 2016

Sejarah Cervical Incompetence Tapi Masih Ingin Menambah Cahaya Mata

Skeptikal dengan suplemen dan vitamin. Makan vitamin pun boleh bebankan buah pinggang, sama cam makan ubat jugak.

History kesihatan Kak Jaz tak berapa OK sebenarnya. In fact memang tak OK. Masa kecik² dulu ada asthma. Dah sekolah asthma resolve tapi asyik kena attack dengan resdung, gastrik, migraine dan buasir. Sadis sungguh :(

Jadi makan ubat tu dah jadi macam satu keperluan. Terutama untuk migraine. Sebulan sekali mesti berakhir di Emergency Department. Mesti kena inject. Gastrik pun boleh tahan teruknya. Kalau dah kena mesti berakhir di hospital dengan injection .

Akibatnya Kak Jaz agak fobia dengan ubat. Bosan kot kena makan ubat. Peha dgn punggung tempat selalu kena inject tu selalu rasa kebas. Sangat tak selesa. Pinggang pun adakalanya sakit. Memang serba tak kena.

So bila dah kawin, dah beranak pinak, dah bergaul sana sini minda makin terbuka. Bila anak sulung ada sembelit yang teruk, Kak Jaz ikhtiar untuk cari jalan. Tak nak anak ini asyik bergantung pada ubat cam mamanya dulu.

Baca baca baca terjumpa pasal Mealshakes dan Omega Guard. Buat sedikit pembacaan lagi dan dilorongkanNya untuk beli suplemen ini. Alhamdulillah cuba seminggu nampak progress dia yang sangat positif. Eh, berkesan nampaknya suplemen ni.

Kak Jaz hadiri kelas² nutrisi daripada Pakar Nutrisi. Dengar setiap penerangan, dengar tentang produk dan baca baca dan baca lagi. Rupa²nya sesuatu jenama itu bukan sekadar jenama. Ubah jenama boleh ubah seluruh hidup kita.

Dengan ilmu, Kak Jaz sangat yakin dengan Shaklee. Rasa sangat² selamat sebab produknya berasaskan bahan² semulajadi. Dah hampir 3 tahun dok makan suplemen² Shaklee, alhamdulillah kesihatan makin bertambah² baik. Alhamdulillah suplemen ini tidak membebankan buah pinggang seperti mana ubat²an.

Kak Jaz yakin Shaklee selamat kerana asasnya. Produk² Shaklee tidak diuji pada haiwan. Clinical research yang dijalankan diuji pada manusia sendiri. Produknya berasaskan bahan semulajadi, yang paling berkualiti. Kalau sumber yang dikehendaki ada defect, kualiti tak ditahap yang dikehendaki, sesuatu suplemen boleh ditangguh pengeluarannya. Ia tak tangkap muat camtu je.

Asbab Shaklee juga Kak Jaz beranikan diri untuk hamilkan Aesha. Dulu ingat nak stop sampai Aamily je kerana doktor dah diagnose Kak Jaz as cervical incompetence. Tup² bila dok amal makan Shaklee, Kak Jaz rasa kuat, rasa sihat. Jadi berani untuk buat keputusan penting untuk diri dan keluarga.


Cervical Incompetence, Cervical Cerclage,


Mesti ada yang kata ia² je puji Shaklee sebab Kak Jaz pengedar Shaklee kan? Tak kenal maka tak cinta. Tak rasa maka tak tau apa kesannya. Kak Jaz makan dan rasai kesannya, sebab tu Kak Jaz berani nak jadi pengedarnya.

Jaminan Shaklee bahawa produknya sentiasa selamat dan berkesan bukan sekadar moto. Tapi ia adalah janji yang diberikan oleh syarikat, dan Kak Jaz sedang menikmati janji tersebut. Alhamdulillah.

Sekarang buasir boleh kata dah sgt OK. Awal puasa kena jugak kejap tapi dah OK balik sbb cepat² ambik Herblax. Resdung manageable. Migraine 3-4 bulan sekali pun tak tentu kena attack dah. Gastrik no at all. Alhamdulillah atas nikmat kesihatannya.

#tsunamishaklee
#tts
#liveamazing
#pengedarshakleekelantan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Sunday, 18 September 2016

Protein ESP Patut Jadi Suplemen Wajb untuk Ibu Menyusu

Bila ditanya apa suplemen kegemaran Kak Jaz, hati terus terbayang ia. Minda terus terfikirkannya 😉. Susah nak lupakannya, susah nak tinggalkannya. Sekali rasa memang terus jatuh cinta ☺️

3 tahun lepas semasa dalam proses menyusukan Aamily, Kak Jaz selalu penat. Lepas menyusu badan selalu menggigil. Penat dan lapar bersatu. Makanya selalu makan dan badan makin kembang 😭😭

Kak jaz juga selalu sakit bawah perut (abdomen pain). Tidak dapat dipastikan puncanya, tetapi ia berkemungkinan besar akibat kondisi cervical incompetence dan cerclage yang dipasang semasa mengandungkan si kakak.

Dilorongkan Allah untuk mencuba ESP Shaklee umpama dapat satu harapan baru buat Kak Jaz. Sakit bawah perut yang ditanggung bertahun-tahun hilang begitu sahaja selepas seminggu minum protein soya ini.

Dah takde lagi gigil-gigil penat melampau lepas susukan anak. Sakit pinggang keterlaluan sebelum ini juga bagai dah ada penawarnya. Alhamdulillah 😂

Mula daripada saat itu, ESP sentiasa ada dalam list suplemen yang Kak Jaz kena ambik. Sampai hari ini, Kak Jaz masih setia dengan ESP.

Ia umpama pembantu utama untuk ibu yang menyusukan anak seperti Kak Jaz. Ia umpama kekasih hati yang sentiasa support surirumahtangga seperti Kak Jaz.

ESP dah sangat banyak meningkatkan kualiti hidup Kak Jaz. Lemau letih lesu melampau bagai dah tiada dalam kamus hidup (kecuali masa malas 😝). Memang kena sentiasa energetik dengan 3 orang hero heroin yang tengah lasak membesar

Ini sebahagian pengalaman Kak Jaz. Bagaimana pengalaman anda pula?


Jika anda berminat untuk mendapatkan ESP, boleh hubungi Kak Jaz melalui aplikasi whatsapp:

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
 ID : 1070931 
Share:

Tuesday, 13 September 2016

Badan Melepek Terus Bertenaga Selepas Minum Protein Terbaik

Semalam ayahanda cirit birit, hilang tenaga dan takde selera. Badan makin lembik. Pujuk makan pun tak nak.

Risau dgn keadaan dirinya, Kak Jaz bancuh protein ESP ini untuknya. Alhamdulillah daripada melepek je nampak ada sedikit tenaga.




Alhamdulillah ESP mampu bekalkan tenaga untuknya. Moga ayahanda kami terus kuat badannya.

Moga panjang umurnya dan terus sihat badannya

Jika ibubapa tuan puan juga selalu hilang tenaga, tak ada selera boleh sarankan untuk minum protein soya ini.

011-1611 1619
Pengedar Shaklee Kelantan

#tsunamishaklee #ttsgroup #liveamazing
Share:

Saturday, 10 September 2016

Abdomen Pain Hilang Selepas Bertahun-tahun Dengan Protein Terbaik

Sape pernah rasa abdomen pain? Sakit bawah perut tu. Terutama masa hamil? Dan masa lepas bersalin?

Kak Jaz start sakit bawah perut lepas buat cerclage masa hamilkan Aamily. Sakit ini berterusan lepas lahirkannya.

Dah banyak kali ke hospital. Doc pun tak tau sebab apa.

Pertama kali cuba ESP, it surprised me! Sakit bawah perut yg dah suffer setahun lebih hilang begitu je! Menangis bila rasa sakit ini hilang. Bertahun sakit dan alhamdulillah jumpa penawarnya :)




Sebab itu Kak Jaz suka ESP. Saranan Kak Jaz, untuk ibu hamil yang ada masalah rahim lemah dan mungkin kena go thru cervical cerclage, ESP is fully recommended!

Cuba dan rasa badan semakin sihat!

#shakleeeffect #tsunamishakee #ttsgroup #shakleekotabharu #esp #sakitbawahperut #abdomenpain
Share:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari