Tuesday, 20 September 2016

Cara Bakar Kalori Paling Mudah dan Senang

Asyik berzumba si kecik bangun. Sengih² join mama joget². Tak sampai seminit mintak upah dah. Hahaha. Sesi bakar kalori lagi ;)

Rajin² menyusu anak untuk proses bakar kalori paling mudah.

Juga untuk pastikan supply susu anak sentiasa cukup. Nak susu sentiasa cukup utk anak perlu patuhi konsep demand dan supply. Kalau konsep ini ibu-ibu tak faham, telan suplemen berkotak-kotak pun takkan jadi pape kalau konsep asas tak dipenuhi. 



:)
Susu tak perlu melimpah ruah pun. Tapi perlu CUKUP untuk keperluan anak kita. Enjoy the moment. Hindarkan stress yang tak perlu :)

Ada sekali ni, Kak Jaz borak² isu BF anak² dengan para ibu. Gelagat doktor dan misi dan etc etc. Pelbagai ragam pelbagai isu.

Kenapa kena menyusu anak?
1. Dalam Quran diterangkan dgn jelas mengenai penyusuan
2. Nutrisi paling lengkap ada dalam susu ibu. Takde mana² satu pun susu tepung dapat menyamai kandungan nutrisi dalam susu ibu
3. Create bonding anak dan ibu. Ini memang sangat-sangat unik dan tiada galang ganti
4. Elakkan risiko breast cancer pada ibu

Tu je? Banyak lagi ni. Tapi dengan 3-4 sebab ini pun cukup untuk kita menyusukan anak.

Halangan dan cabaran pasti ada. Sama² kita tambah ilmu untuk berikan yg terbaik pada baby kita.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari