Saturday, 24 September 2016

MLM = Money Game System = Skim Piramid

Sangat ramai yang skeptikal dgn MLM tanpa tahu apa maksud MLM yang sebenarnya.


Ramai yang anggap ia money game. Ia skim piramid etc etc.


Apa maksud MLM? Ia akronim pada Multi Level Marketing. Pemasaran pelbagai level. Pemasaran, marketing. Itu kata kuncinya.


Apa pula money game? Money game ni kebiasaannya orang yang mula-mula join adalah yang paling untung. Lepas tu cari orang bawah, then duit pendaftaran orang bawah digunakan oleh orang atas. Sistemnya berulang begitu.


Mungkin kerana ada term 'downline' yang menyebabkan masyarakat keliru dan menyamatarafkan MLM dengan Money Game System walhal keduanya adalah jauh berbeza.


Tapi kan, cuba renung sejenak pekerja makan gaji. Skim apa yang diamalkan? Perasan tak ia seperti skim piramid. Anda takkan boleh ada 2 pengarah dalam satu department. Betul tak?


Tapi in a real MLM company, kita boleh ada seramai mungkin leader tanpa sekatan. 10, 100, 1000. Takde yang menghalang as long as kita bekerja dengan sistem yang betul.


MLM bukan money game. Tapi money game mungkin memperalatkan term MLM dan membuatkan masyarakat salah faham.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari