Monday, 19 September 2016

Sejarah Cervical Incompetence Tapi Masih Ingin Menambah Cahaya Mata

Skeptikal dengan suplemen dan vitamin. Makan vitamin pun boleh bebankan buah pinggang, sama cam makan ubat jugak.

History kesihatan Kak Jaz tak berapa OK sebenarnya. In fact memang tak OK. Masa kecik² dulu ada asthma. Dah sekolah asthma resolve tapi asyik kena attack dengan resdung, gastrik, migraine dan buasir. Sadis sungguh :(

Jadi makan ubat tu dah jadi macam satu keperluan. Terutama untuk migraine. Sebulan sekali mesti berakhir di Emergency Department. Mesti kena inject. Gastrik pun boleh tahan teruknya. Kalau dah kena mesti berakhir di hospital dengan injection .

Akibatnya Kak Jaz agak fobia dengan ubat. Bosan kot kena makan ubat. Peha dgn punggung tempat selalu kena inject tu selalu rasa kebas. Sangat tak selesa. Pinggang pun adakalanya sakit. Memang serba tak kena.

So bila dah kawin, dah beranak pinak, dah bergaul sana sini minda makin terbuka. Bila anak sulung ada sembelit yang teruk, Kak Jaz ikhtiar untuk cari jalan. Tak nak anak ini asyik bergantung pada ubat cam mamanya dulu.

Baca baca baca terjumpa pasal Mealshakes dan Omega Guard. Buat sedikit pembacaan lagi dan dilorongkanNya untuk beli suplemen ini. Alhamdulillah cuba seminggu nampak progress dia yang sangat positif. Eh, berkesan nampaknya suplemen ni.

Kak Jaz hadiri kelas² nutrisi daripada Pakar Nutrisi. Dengar setiap penerangan, dengar tentang produk dan baca baca dan baca lagi. Rupa²nya sesuatu jenama itu bukan sekadar jenama. Ubah jenama boleh ubah seluruh hidup kita.

Dengan ilmu, Kak Jaz sangat yakin dengan Shaklee. Rasa sangat² selamat sebab produknya berasaskan bahan² semulajadi. Dah hampir 3 tahun dok makan suplemen² Shaklee, alhamdulillah kesihatan makin bertambah² baik. Alhamdulillah suplemen ini tidak membebankan buah pinggang seperti mana ubat²an.

Kak Jaz yakin Shaklee selamat kerana asasnya. Produk² Shaklee tidak diuji pada haiwan. Clinical research yang dijalankan diuji pada manusia sendiri. Produknya berasaskan bahan semulajadi, yang paling berkualiti. Kalau sumber yang dikehendaki ada defect, kualiti tak ditahap yang dikehendaki, sesuatu suplemen boleh ditangguh pengeluarannya. Ia tak tangkap muat camtu je.

Asbab Shaklee juga Kak Jaz beranikan diri untuk hamilkan Aesha. Dulu ingat nak stop sampai Aamily je kerana doktor dah diagnose Kak Jaz as cervical incompetence. Tup² bila dok amal makan Shaklee, Kak Jaz rasa kuat, rasa sihat. Jadi berani untuk buat keputusan penting untuk diri dan keluarga.


Cervical Incompetence, Cervical Cerclage,


Mesti ada yang kata ia² je puji Shaklee sebab Kak Jaz pengedar Shaklee kan? Tak kenal maka tak cinta. Tak rasa maka tak tau apa kesannya. Kak Jaz makan dan rasai kesannya, sebab tu Kak Jaz berani nak jadi pengedarnya.

Jaminan Shaklee bahawa produknya sentiasa selamat dan berkesan bukan sekadar moto. Tapi ia adalah janji yang diberikan oleh syarikat, dan Kak Jaz sedang menikmati janji tersebut. Alhamdulillah.

Sekarang buasir boleh kata dah sgt OK. Awal puasa kena jugak kejap tapi dah OK balik sbb cepat² ambik Herblax. Resdung manageable. Migraine 3-4 bulan sekali pun tak tentu kena attack dah. Gastrik no at all. Alhamdulillah atas nikmat kesihatannya.

#tsunamishaklee
#tts
#liveamazing
#pengedarshakleekelantan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari