Monday, 31 October 2016

Tips Berpantang Seorang Diri Tanpa Ibu Atau Mertua

Ramai yang takut kalau terpaksa pantang seorang diri. Risaunya hati tak boleh nak bayangkan. Bagaimana nak mandikan anak? Bagaimana nak uruskan diri sendiri? Tambahan lagi kalau dah ada anak sulung. Risau risau risau >_<. Suami pastinya bekerja,paling lama pun 3-5 hari je dapat cuti.


ibu pantang selepas bersalin


Biasanya kerisauan ini datang kerana kita dok bayangkan keadaan diri kita yang pastinya lesu, penat, tak berdaya. Maklumlah baru lepas bersalin kan? Mestilah badan masih tak kuat. 

Tapi puan manis sorang ni happy je walau pantang seorang diri. Apa rahsianya? Jom tengok sama-sama. Pasti senyum sendiri kita jadinya :)



  

Lega kan lepas tengok video ni? Bukan Puan Khadeejah Hasmad ni je yang rasa camni bila berpantang dengan Shaklee, Kak Jaz pun sama.

Masa pantangkan anak ke4, walau most of the time suami ada, tapi mandikan anak tu semua Kak Jaz yang buat sendiri. Daripada hari pertama lagi tau.

Sembelit memang takde langsung. Alhamdulillah. Ngeri amat tau kalau kena sembelit waktu pantang. Minta simpang la kan?

Nak rasa best pantang macam kami ni tak? Boleh whatsapp Kak Jaz untuk dapatkan Set Pantang Shaklee okay





Share:

Sunday, 30 October 2016

Krim Tanpa Paraben dan Steroid Untuk Kulit Eczema

Eczema boleh buat hidup jadi huru hara. Percaya atau tidak ia boleh jadi teruk lebih daripada apa yang kita jangka.

Bayi dan kanak-kanak antara individu yang paling mudah diserang eczema. Simpton eczema berbeza antara individu. Ada yang hanya biasa dan ada yang teruk hingga menyebabkan keradangan kulit. Ada yang sangat gatal hingga bila digaru ia melecet dan berdarah




Tanda eczema yang paling senang untuk kita nampak dan rasa ialah;

  • gatal 
  • pedih
  • kemerah-merahan
  • kulit kering
  • bersisik
  • berkerak 



APAKAH PENYEBAB ECZEMA?

Imuniti badan yang rendah boleh menjadi antara faktor terbesar eczema senang merebak. Kita maklum kanak-kanak antara yang senang diserang eczema. Kenapa?

Kanak-kanak dan bayi sangat rendah tahap imunitinya. Oleh kerana itu mereka lebih mudah sakit berbanding orang dewasa seperti kita.

Alahan terhadap makanan boleh menjadi sebab tercetusnya eczema. Ada yang alah dengan makanan laut, ada yang alah dengan kekacang dan sebagainya. Ada ramai yang tidak boleh duduk dalam suasana panas kerana eczemanya mungkin jadi lebih teruk.

Selain makanan dan persekitaran, sabun yang kita gunakan untuk membasuh pakaian juga boleh menjadikan eczema makin teruk. Bahan kimia yang terdapat dalam pencuci boleh menyebabkan kulit sensitif semakin 'sakit'.


HERBAL BLEND KRIM SERBAGUNA UNTUK ECZEMA




Untuk mengelakkan kegatalan,kita perlukan krim yang menyejukkan dan boleh memberi keselesaan pada kulit. Herbal Blend Shaklee bersifat sejuk dan tidak melekit. Ia sesuai untuk kulit eczema. Tetapi pastikan eczema anda kering terlebih dahulu, baru boleh gunakan krim serbaguna ini.

Lebih penting,HERBAL BLEND SHAKLEE BEBAS BAHAN KIMIA BERBAHAYA! Ia bebas paraben dan steroid. Ia diperbuat daripada ekstrak semulajadi seperti sage dan rosemary.






Anak Kak Jaz dulu pun ada eczema juga. Herbal Blend ni tak pernah putus bekalannya kat rumah kami. Kena gigit serangga atau nyamuk pun sapu krim ni. Memang berkesan dan sangat selamat.

Untuk dalaman Kak Jaz amalkan minyak ikan Omega Guard supaya imuniti badannya lebih kuat. Omega Guard bersifat anti radang yang boleh menjadi benteng pada eczema ini.

Harga setiub Herbal Blend : RM27.50





Tuan puan yang ingin ikhtiar untuk masalah eczema anak,boleh whatsapp nombor Kak Jaz seperti di bawah. InsyaAllah Kak Jaz akan berikan konsultasi yang lengkap berdasarkan ilmu dan pengalaman.



Share:

Saturday, 29 October 2016

3 Cara Untuk Hidup Tenang Tanpa Stress

Sebagai manusia ni kita memang tak boleh nak lari daripada stress dan tekanan. Banyak punca kita jadi stress. Kewangan, kerja, persekitaran dan banyak lagi.





Hidup kita ni singkat je sebenarnya. Kalau asyik stress je jadi rugi kan? Cuba kita apply 3 cara ini untuk hidup tenang dengan mengurangkan stress yang ada. Senang sangat je pun sebenarnya




Kuncinya NIKMATI HIDUP KITA. Kadang kita dok rasa selalu ada yang tak cukup, tapi cuba adapt dengan keadaan tersebut. Satu cara nak rasa cukup, cuba kita tengok orang yang lebih kurang daripada kita.

InsyaAllah hidup kita akan lebih tenang tanpa tekana.

Tapi kalau sokmo stress tu, meh amalkan B Complex dan Ostematrix. Murah, berkesan dan selamat:)




Share:

Suplemen Untuk Masalah Saraf dan Tulang Belakang

Siapa pelanggan Shaklee yang paling beri kesan pada Kak Jaz? Pasti dan nyata mama Kak Jaz sendiri.

Almost 3 tahun lepas mama tiba² didiagnose ada masalah saraf dan tulang. Daripada tengkuk sampai ke belakang badannya.

Mama Kak Jaz ni Cikgu. Bila dah jadi camtu memang tak boleh ke sekolah. Warded pun tak ingat dah lama mana. Kepala memang tak boleh digerakkan langsung. Cakap pun dengar tak dengar, jelas tak jelas. Memory pun merosot.





Beliau diberi MC agak lama. 3 atau 6 bulan. Dah tak berapa ingat. Lepas dah discharge, dok rumah pun kena pakai pendakap leher. Langsung tak boleh lasak. Hanya rehat semata² rehat.





Satu bulan tu promo Vivix. Lepas bincang² mama setuju nak beli satu set beli 6 dapat 7 tu. Konsisten la beliau ambik Vivix berbotol².

Kesannya? Tak abis MC lagi mama dah tak perlu pakai pendakap leher lagi! Kami syukur sangat². Progress agak cepat. Kulit pun jadi pinkish nampak lebih muda. Alhamdulillah 'ala kulli hal.

Sepanjang ambik Vivix, ubat²an hospital pun masih makan. Kombinasi suplemen yang betul dan ubat²an mempercepatkan proses penyembuhannya. Alhamdulillah.





Vivix bagi impak yg sangat significant pada mama. Lepas dah abis berbotol² Vivix tu, mama makan vitamin² asas. Sekali sekala ada juga Vivix. Dengan sponsor che cik Rabihah Ilyas kat sebelah dia tu

Yang paling mama suka makan Omega Guard. Paling² tidak dia mesti makan minyak ikan ni. Omega Guard sangat elok untuk jantung, stabilkan tekanan darah, sendi dan banyak lagi manfaatnya.

Tahun depan mama akan pencen daripada jadi Cikgu pada usia 60 tahun. Doakan kesihatan mama Kak Jaz ya. Moga lepas ni dipermudahkan segala urusannya insyaallah




Share:

Friday, 28 October 2016

Bila Isteri Jadi Pengedar Bebas Shaklee,Suami Buat Apa?

Nak buat pape kalau dengan izin si dia insyaallah kerja jadi mudah. Kena dapatkan sokongan dia supaya pape jadi senang ada back up. Lagipun kalau si dia tahu apa yang kita buat,nak mengadu pun senang. Hehehe

Sepanjang berkecimpung dalam bisnes, be it Shaklee be it bantal hotel be it kelapa jelly, dia sentiasa ada di belakang Kak Jaz.

Dia tak larang tapi tak suruh. Tak pernah halang Kak Jaz nak berbisnes. Cara dia support?

Dia bawakan Kak Jaz ke kelas-kelas nutrisi. Tolong jagakan anak-anak bila Kak Jaz ke kelas dan hadiri seminar. Bila nak ke branch pun dia bawakan. Padahal boleh je Kak Jaz drive sendiri. Tapi lebih syok kalau dia hantar. Boleh manja-manja kan?

Ada juga masa nak COD vitamin si dia ikut. Tambah² kalau pergi masa malam.

Walaupun dia tak pernah join masuk kelas bersama-sama, Kak Jaz tau dia tetap sokong daripada belakang.

Dan dia juga pengamal vitamin² Shaklee okay. Dah tau kalau selsema nak kena makan Vitamin C :)




Terima kasih encik suami atas sokongan tak berbelah bahagi. Walau kadang-kadang pedih jugak telinga kena bahasakan dengan dia, Kak Jaz tau itu demi kejayaan Kak Jaz juga. I'll do my best untuk orang-orang yang Kak Jaz sangat sayang, insyaAllah




 
Share:

Thursday, 27 October 2016

Suplemen Untuk Sakit Kulit Psoriasis

Psoriasis adalah satu penyakit kulit yang menyerang mereka yang mempunyai tahap imuniti badan yang rendah.

Ia gatal dan tidak boleh dijangka bila nak merebak teruk.

Sel kulit yang mati akan cepat tersebar dan dan 'membiak' 10 kali lebih cepat. Ia akan berada di atas lapisan kulit yang lain.

Simpton yang biasa terjadi pada kulit pesakit psoriasis:
  • kulit berkerak
  • kemerah-merahan
  • gatal
  • pedih
  • sakit sendi dan otot.

Lapisan sel kulit mati yang berada di atas kulit normal


VIVIX MEMBAIKI SEL

Dengan Vivix, sel badan diperbaiki dan diperbaharui. Ia membaiki sel DNA dan mengurangkan inflamasi.

Vivix juga menyokong kesihatan sendi dan melindungi saraf serta meningkatkan imuniti badan.

Bila asas kita sihat, seluruh badan akan sihat. Inilah fungsi utama Vivix.



Poster menunjukkan Pak Sudin yang menghidap psoriasis. Kita boleh nampak dengan jelas perubahan kulitnya selepas beliau menggunakan vitamin dan suplemen Shaklee.

Vivix yang utama dan disokong dengan suplemen lain yang membantu Pak Sudin untuk sihat dengan lebih cepat.

Adakah orang yang anda kenal disahkan psoriasis? Bantu mereka dengan share info ini. Mudah²an kita boleh membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat

#psoriasis #vivix #autoimmune #penyakitkulit




Share:

Wednesday, 26 October 2016

Beza Soya ESP Shaklee Berbanding Soya Lain di Pasaran

Protein adalah asas kepada sel-sel kita. Nak tak nak kita kena makan makanan bersumberkan protein. Kurang protein menyebabkan sel kita tak dapat asas yang baik. Antara sumber protein terbaik pastinya ESP Shaklee.

Ada beza tak ngan soya lain?

SANGAT² BANYAK BEZA. Percaya? Wajib percaya. Sebab fakta ini kita dapat menerusi kajian klinikal tau. Bukan syok sendiri.


1. Ia adalah soya non GMO. Rata² dah sedar kita kena makan makanan daripada sumber non GMO untuk kesihatan. Sbb kalo makanan yg GMO ni, banyak unsur² lain yg dimasukkan tau. Tak selamat.

2. ESP Shaklee sangat semulajadi. Tak manis cam soya yg kita beli kat luar tu. Tidak sama sekali.

3. Ia adalah minuman yang rendah indeks glisemik. Maksudnya apa? Ia lepaskan gula ke dalam sistem darah dengan perlahan². Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amat penting untuk kesihatan jangka masa panjang.




4. Ia lengkap dengan 9 asid amino perlu. Wajib ambil dalam diet harian ni tau. Asid amino perlu ini sangat diperlukan badan tetapi badan kita tak dapat nak hasilkannya sendiri.

5. ESP bagi tenaga lebih lama dalam badan. Takde la kita rasa letih melampau. Terutama ibu menyusu. Fully recommended!






Sebab tu Kak Jaz suka sangat dengan ESP ni. Eh bukan Kak Jaz je suka tau. Aamily kat rumah ni pun suka. Eh ramai lagi lah yang suka ESP ni.

Anda nak dapatkan protein berkualiti tinggi ni? Wassap je Kak Jaz okay



Share:

Tuesday, 25 October 2016

Nutrisi Tidak Lengkap Punca Pelbagai Penyakit Zaman Moden

Ramai yang berbicara pasal malnutrition. Ia bukan penyakit tetapi ia boleh jadi penyebab penyakit. Apa maksud malnutrition?

Ia bermaksud kita kekurangan nutrisi. Ia mungkin berpunca daripada corak pemakanan yang kurang sihat. Ia juga boleh berpunca daripada diet pemakanan yang sangat ketat dan rigid.

Apa pilihan yang kita ada? Makan makanan sihat. Kurangkan junk food. Eat real food.




Adakah anda makan mengikut piramid makanan ini? Jika YA,tahniah! Anda memang hebat. Tapi jika TIDAK,apa yang perlu dilakukan?

Anda perlukan suplemen dan vitamin terbaik untuk menampung lompong nutrisi yang ada. Contohnya,amalkan ESP untuk bekalan protein terbaik badan anda.

Kak Jaz pilih suplemen dan vitamin Shaklee. Yang sudah berpuluh tahun dalam pasaran. Beserta pelbagai ujian klinikal. Ia berdiri teguh bukan kerana testimoni sahaja,tetapi jauh lebih baik daripada itu



Share:

Monday, 24 October 2016

Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Yang Menjimatkan Untuk Anda Yang Alergik

Ada ramai ibu-ibu yang mengadu tangan mereka rasa pedih dan pijar selepas mencuci pinggan mangkuk. Kulit jadi merah dan gatal. Adakah anda pun tergolong dalam kategori ini juga?

Anda mungkin alah dengan sabun pencuci pinggan yang terdapat di rumah anda.

Nak tak kalau Kak Jaz perkenalkan sabun pencuci pinggan daripada Shaklee yang lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar? Anda mungkin anggap ia tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda tapi percayalah,ia handal menanggalkan minyak pada pinggan mangkuk dengan hanya beberapa titisan.



Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan yang merbahaya. Ia dijamin 

  • tidak bertoksik
  • hipoalergenik
  • tanpa klorin
  • lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • tanpa bahan kimia berbahaya
  • berkesan untuk menaggalkan kotoran berminyak
  • buih sabun yang lebih tahan lama
  • berasaskan bahan semualajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • tanpa fostat
  • boleh dikitar semula
Anda pasti sayangkan kulit dan badan sendiri :). Jom bertukar pada pencuci yang mesra pengguna dan alam ini.

Harga : RM28.00 (16oz)



Share:

Sunday, 23 October 2016

Vitamin Untuk Bantu Kurangkan Masalah Selsema dan Batuk Berkahak

Berapa ramai ibu bapa yang selalu risau bila anak-anak selalu sakit? Hampir setiap bulan perlu ke klinik untuk mendapatkan ubat. Apakah ini normal?

Demam secara amnya adalah perkara biasa. Ia elok kerana badan akan menghasilkan antibodi sendiri untuk melawan virus-virus ini. Tetapi bagaimana jika ia terlalu kerap terjadi?

Antara punca anak kerap tidak sihat adalah persekitaran. Kita maklum bahawa sistem imuniti badan anak-anak tidak sekuat kita yang dewasa. Sebab itu anak-anak perlu divaksin dan ditingkatkan imuniti badan mereka.

Apa ikhtiar untuk mengurangkan masalah kesihatan anak? Ada tak vitamin yang boleh membantu?

OMEGA GUARD TELAH BANYAK MEMBANTU MENGURANGKAN MASALAH SELSEMA DAN BATUK BERKAHAK ANAK-ANAK DI LUAR SANA.




Omega Guard bersifat anti radang dan anti inflamasi. Ia meningkatkan sistem imun badan dan menyihatkan paru-paru. Anak-anak selalu asthma kebiasaannya mempunyai imuniti badan yang rendah.



Memandangkan Omega Guard adalah dalam bentuk kapsul,bagaimana nak bagi anak-anak makan? Ibu-ibu boleh picit minyak ikan ini dalam makanan atau minuman anak-anak.

Kalau anak-anak saya, mereka kunyah dan telan sahaja minyak ikan ini :). Anak-anak anda juga pasti akan menyukai Omega Guard Shaklee.

Pastikan anda beli minyak ikan Omega Guard Shaklee kerana ia merupakan MINYAK IKAN PALING TULEN DI DUNIA.

Boleh whatsapp saya untuk pembelian dan sebarang pertanyaan ya :)







Share:

Saturday, 22 October 2016

Rahsia Ibu Menyusu Dapat Berpuasa Penuh Tanpa Menjejaskan Kuantit dan Kualiti Susu Anak

Selalu sangat kita dengar dan baca keluhan ibu-ibu yang risau bekalan susu anak akan merudum dan berkurang bila tiba musim puasa. Kerisauan yang bukan dibuat-buat dan sangat menggusarkan ibu-ibu. Apa sahaja yang disarankan untuk maintain pengeluaran susu ibu akan diamalkan sepanjang tempoh berpuasa.

Sekarang ni pula tempoh untuk kita ibu-ibu ni ganti puasa yang tertinggal masa bulan puasa lepas. Cabarannya lagi banyak berbanding bulan puasa. Betul tak? Kalau masa bulan Ramadhan semua orang berpuasa, maka rutin harian ibu-ibu mungkin sedikit relax. Tak perlu masak tengah hari,minum petang dan sebagainya. Tapi kalau bulan-bulan biasa ni, semua tetap kena buat walau berpuasa.

Berpuasa bukan untuk melemahkan badan. Dan ibu-ibu adalah orang-orang hebat.Kan?

Tapi kita faham berpuasa memang memenatkan. Itu memang tujuan kita berpuasa, supaya kita rasa bagaimana insan yang kurang bernasib baik rasa bilamana mereka tidak mampu makan dan minum seperti kita.

Bagaimana untuk maintain susu ibu sepanjang tempoh berpuasa? Cik Puan ini berkongsi pengalamannya berpuasa dan hamil serta berpuasa serta menyusukan anak



  Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD

Kak Jaz sangat-sangat berharap prkongsian ini dapat membantu anda sedikit sebanyak untuk menyempurnakan tempoh penyusuan untuk anak-anak tersayang.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee yang boleh membantu sepanjang tempoh penyusan anda, boleh whatsapp Kak Jaz di nombor tertera di bawah ya:)

Happy breastfeeding mommies!



Share:

Staycation Untuk Yang Tersayang

Seronok baca perkongsian kawan-kawan yang dah ber "staycation". Tujuan utama nak berstaycation ni untuk lari daripada rutin harian di rumah. Mama papa pun boleh rehat bila tak berada di rumah. Kalau dok rumah tu, mesti ada je kerja rumah yang nak buat :)

Cam kawan Shaklee saya ni berstaycation kat Grand Lexis Penang. Seronok aiiih baca pengalaman orang. Boleh relax,boleh mandi pool, boleh tengok pemandangan lain. Confirm best.




Mama kena menabung dengan bersungguh-sungguh nampak gayanya ni. Bak kata mentor Shaklee kami, letak siap-siap 10% daripada bonus Shaklee dalam tabung khas untuk reward diri dan anak-anak camni. 

Kena survey tempat dan harga. Harga tu antara faktor penting. Dan apa kemudahan yang boleh dapat dengan pakej harga tertentu.

Jadi mau tak mau,kena gandakan usaha untuk bagi yang terbaik pada anak-anak. Kerja kerja kerja. Life is short. So gunakan sebaiknya untuk capai kebahagiaan di sana kelak :)






Share:

Friday, 21 October 2016

Kontroversi Shaklee Yang Menakutkan

Pernah tak tuan puan baca dan dengar isu-isu begini:-

  • Minum soya boleh sebabkan cyst, fibroid dan kanser. Minum ESP tu senjata yahudi nak kurangkan umat Islam.
-tapi bila kami explain ada beza GMO food dengan non GMO food tak nak dengar, tak nak baca, tak nak faham. Maka kekal dengan fahaman yang salah. Tak pernah ada satu konklusi pun mengatakan soya adalah penyebab kanser. Dok makan fast food sokmo tu takde masalah pula?

  • Mealshakes tu macam bagi dedak kat anak.
- dalam MS ada Arabic Gum a.k.a al manna. Tau ke tak? Tau ke tak khasiat al-manna ni? Tau takal-manna ni sangat elok untuk anak-anak yang sembelit? Dok bagi jajan kat anak-anak OK pula eh?

  • Makan GLA tu boleh sebabkan rahim bengkak. Dah ada kes camtu.
- tapi orang yang claim tu sampai sudah tak nak bersemuka dengan Shaklee. Lempar batu sembunyi tangan.
- cuba baca explanation daripada seorang Medical Officer tentang 'rahim bengkak'. Bukan mudah-mudah tau nak diagnose pasal rahim ni.
- in fact dah ramai sangat yang stabil kembali hormon dengan bantuan GLA. Period kembali teratur dan boleh merancang kehamilan dengan lebih baik.



contoh fibroid

  • Shaklee ni bukan makanan sunnah. Dari barat je semua tu. 
- kita kena faham apa maksud sunnah ni. Pemakanan yang baik adalah pemakanan sunnah. Ramai ilmuan dah sebut tentang isu ni.
- kalau nak juga argue, tau tak bahawasnya dalam Vivix ada anggur, dalam Nutriferon ada biji labu, dalam Herblax ada senna (sekadar sebut beberapa je). 


Banyak isu Shaklee ni kan? Terbukti ianya produk yang baik sebab semua nak tau pasal Shaklee. Dah berpuluh tahun dalam pasaran tau. Bukan sehari dua.

Bila ada je isu pasal Shaklee ni, apa yang Kak Jaz buat? Meroyan? Xdelah kot. But the best way is tanya pada yang lebih pakar.

Rujuk Nutritionist, rujuk para doktor, rujuk leaders kami dan rujuk Shaklee. Shaklee ada barisan pengkaji dan saintis terbaik.  InsyaAllah ada penjelasan untuk isu² yang diviralkan.

Kak Jaz masih setia dengan Shaklee. Sebab ia dah banyak bantu improve tahap kesihatan kami sekeluarga. Yang pasti, Kak Jaz pun nak ramai lagi sihat.

Kita memang perlukan suplemen pada masa sekarang. Makanan kita banyak yang kurang nutrisi, radiasi di sana sini, pencemaran di sana sini. Tapi pastikan kita pilih yang semulajadi.

Dan Shaklee adalah suplemen semulajadi terbaik. Tak percaya kena makan dan amalkan dan rasai perbezaannya.





Share:

Makanan Untuk Rohani dan Jasmani Supaya Kekal Sihat

Apa resepi nak kekal sihat di dunia ni? Apa faktor-faktornya?  Cukup ke kalau setakat makan vitamin dan suplemen je?

Pastinya TIDAK. Kalau makan vitamin tapi asas pemakanan pun tak dijaga, tak jadi tau semua tu. Makan vitamin tapi hari-hari makan fast food, pasti tak ada manfaatnya juga.

Vitamin dan suplemen ni pelengkap apa yang terkurang je. Nama lagi makanan tambahan kan?


Imej daripada www.cikguhailmi.com

Kalau boleh makan kena ada portion. Ada protein, karbo, fiber. Senang cerita nasi, lauk, sayur. Dah bukan kalau boleh,tapi MESTI, WAJIB. Camtu eh cara makan kita?

Bersenam pun perlu tau. Kalo Kak Jaz ni aktiviti bakar kalori yang utama ialah menyusukan anak. Pastu joget² bersenam ngan anak² dalam rumah. Untung kan? Hehehehe

Luaran je terjaga elok pun tak OK jugak kan? Bagaimana nak sihat dalaman? Buat apa yang Allah suka. Hindarkan laranganNya. Solat, zikir untuk dalaman. Untuk ketenangan hati.

Nak dapatkan hidup yg sihat kena amalkan gaya hidup yang sihat. From A-Z. Daripada segenap sudut dan ruang. Baru hidup pun tenang dan bahagia, insyaAllah



Share:

Thursday, 20 October 2016

Rahsia Bebas Gastrik Bertahun-tahun

Sebelum nak mula kerja² rumah setiap pagi, Kak Jaz selalu pastikan dah shake ESP + susu @ ESP dengan air kosong. Karang dah ralit buat kerja rumah lupa plak nak makan. Kang kena gastrik melepek pula jadinya.

Pengalaman Kak Jaz dulu² yang selalu kena gastrik ni memang menyeksakan. Sampai ke hospital la sokmonya. Solutionnya inject pain killer.

Simpton gastrik yang paling nyata ialah pedih hulu hati. Rasa tak selesa bahagian perut. Kalau kena yang teruk cam Kak Jaz dedulu memang terus berguling lembik kat situ la jugak.

So takmau dah camtu. Tambah² sekarang kita dah kawin dan anak suami, kena jaga kesihatan lebih daripada segalanya.

Jom bershake shake shake ESP yang marvelous. Badan kita perlukan PROTEIN dan pastikan kita bagi protein yang terbaik untuk diri sendiri



Setong ESP berharga RM150 (tidak termasuk pos dan delivery). Kebiasaannya bertahan dalam sebulan ke sebulan setengah. Sangat-sangat berkhasiat dan bernutrisi. Rendah indeks glisemik yang sesuai untuk semua golongan even untuk pesakit diabetes sekalipun.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Vitamin Untuk Kulit Kusam dan Berjerawat

Siapa nak cerah secara semulajadi dan selamat? Haa.. dah sah² Kak Jaz akan suggest Vitamin C dan ESP kat korang tau. InsyaAllah boleh say bye bye pada kulit kusam dan jerawat itu

Sebab apa? Daripada banyak² suplemen, suplemen Shaklee ada kajian klinikal tau. Ada hologram daripada KKM lagi.

Vitamin Shaklee tak memutihkan tapi boleh mencerahkan secara perlahan². Secara selamat tau. Ini yang paling penting. SELAMAT TANPA BAHAN KIMIA BERBAHAYA. Terbukti dengan ujian klinikal. Bukan testimoni kosong ye tau.

Ujian klinikal ni maksdunya ujian dijalankan pada manusia. Bukan pada tikus. Direkod sebelum dan selepas amalkan Shaklee. Dan hasilnya memang WOW la kan 





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Wednesday, 19 October 2016

Bila Masa Sesuai Nak Potty Training?


Budak kecik ni makin hari makin bijak. Terfikir jugak nak potty training dia ni. Tapi cam awal sangat la pula.

Tapi... Boleh kot pelan² ajar. Dia pun sekarang asyik bukak diaper. Taknak pakai. Masalahnya mama masih tak percayakan awak anak oii..Hehehe

Abang dulu lambat off diaper. Umur 4 tahun pun masih pakai tapi slowly off dah. Kakak awal sket sebab prosesnya serentak dengan si abang. Kakak tu 3 tahun memang dah free diaper rasanya.

Belajar daripada anak-anak terdahulu lebih senang kan? Makin bertambah anak, makin cepat tempoh nak off diaper sebab dah banyak belajar sebelum-sebelum ni.

Sekarang si comel ini dah 1 tahun 9 bulan. InsyaAllah sebelum 2 tahun setengah dah off diaper rasanya.

Moga Allah mudahkan, dan beri kesabaran pada mama insyaAllah. Tang sabar tu memang kena sangat-sangat lebih. Hehehe


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Kenapa Kami Seronok Sangat Berkongsi Kebaikan Shaklee Walau Banyak Kontroversi?

Kenapa Kak Jaz seronok berShaklee?

Yang paling pasti sebab TAHAP KESIHATAN Kak Jaz dan family improve dgn baik. So mesti nak share produk terbaik dengan semua kan?

Shaklee ada kajian klinikal. Setiap produk ada kajian klinikal. So tak ada isu overclaim atau tipu testimoni. Sebab tu bila ada isu macam-macam pun,jika kita minta bukti klinikal semuanya diam membisu. Tiada bukti pun nak sabitkan Shaklee




Dalam Shaklee, siapa buat dia dapat. Tak kira siapa pun anda. Plan ganjaran semua dah ada. Untung runcit, bonus tunai, bonus kereta, bonus melancong. Nak dapatkannya? Fight for it.

Ada pernah tengok pengedar Shaklee tayang duit untuk tarik orang? Almost tak ada. Kak Jaz tak pernah jumpa pun.

Yang penting, kalau nak bisnes kena join group yang supportive cam group kami. Sama² naik, sama² berjaya. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Tuesday, 18 October 2016

Kurangkan Sakit Migrain Tanpa Painkiller

Migraine attack!

Lama dah tak kena migraine. Semalam memang kena kaw². Sakit yang memang takleh nak digambarkan.




Nampak cahaya sket kepala jadi makin sakit. Bunyi wassap pula tak henti². Ada dowline tanya pasal activation. Ada customer wassap nak bantal.

Sebelum Maghrib tu dah telan Ostematrix dan B Complex. Bertahan tunggu lepas Isya'.

Badan rasa berangin teruk. Tekan sket je sendawa. Eh tak boleh jadi ni. Gagahkan diri ke dapur dan telan Peppermint Ginger 3 biji. Aesha pun merengek nak vitamin. Bagi dia sebiji Omega Guard dan mamanya sendiri 3 biji.

Masuk bilik dan minta anak² pijak belakang. Gaduh plak sebab berebut nak pijak. Alahai..

Husband dah suruh telan panadol, the very at least painkiller. Tapi rasa boleh tahan lagi. Walaupun it brings no harm to Aesha, sebolehnya memang nak elak drug sepanjang tempoh susukan dia.

Paksa diri untuk tidur. Pusing sana sini sebab sakit. Lastnya terlelap juga. Makan tak, minum pun tak malam tadi..

Tengah malam masuk tidur bilik sendiri. Aesha dah start nangis bila mamanya takde kat sebelah. Papanya pujuk pun tak jalan dah. Terpaksa juga letak sebelah mamanya. Tak menyusu pun. Tapi nak melekat je.

Alhamdulillah bangun pagi ni dah sangat kurang sakitnya. Dah boleh bangun urus abang ke sekolah. Lega sket.

Kalau dulu-dulu, bila kena serangan migrain ni memang kena inject dah. Makan ubat memang tak jalan. Serius memang teruk.

Nikmat sihat itu amatlah penting utk seorang ibu. Memang kena jaga kesihatan sungguh² demi keluarga dan anak².

Dah lama sangat Kak Jaz tak makan ubat. Ada tak ada masa warded sebab kandungan berisiko untuk keluar awal, jadi kena ambil painkiller etc. Tapi lepas tu memang tak ada.

Jika anda nak elakkan ubat sekiranya masih menyusukan anak, Kak Jaz sangat sarankan anda cuba vitamin dan suplemen semulajadi Shaklee ini. InsyaAllah kesannya adalah positif.

Vitamin dan suplemen Shaklee diuji secara klinikal. Jadi tak perlu risau insyaAllah.

Set asas migrain ini boleh diamalkan sepanjang hari, bukan semasa sakit sahaja. Lebih baik kita cegah sebelum mengubati kan?




Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan set ini, anda boleh klik pada imej di bawah untuk urusan pembelian. Transaksi ini boleh dilakukan sama ada dengan kad debit atau kad kredit.



Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931
Share:

Monday, 17 October 2016

Vitamin Kesukaan Si Manja Kurangkan Risiko Selsema dan Kahak



Sejak dia umur setahun lebih, Kak Jaz dah start bagi Aesha makan minyak ikan terbaik dunia, Omega Guard.

Sangat la suka dengan Omega Guard, dia kunyah camtu je. Relax selamba je.

Mak pak sedaranya komplen gak bau Omega Guard tu bila dia lepas makan. Sebab memang pure baunya. Tapi apa ada hal, takat bau minyak ikan je pun.

Yang best bagi Omega Guard kat dia masa tengah selsema dan batuk. Gerenti muntah lepas tu. Kak Jaz senang hati bila dia dah muntah, keluar kahak-kahak segala bagai tu.




Orang dok tanya jugak apa rahsia aktif bijak semacam budak kecik ni. Haaa inilah antara rahsianya.

Nak anak bijak kan? Amalkan minyak ikan ni masa hamil. Insyaaallah nampak bezanya. Tapi minyak ikan OMEGA GUARD SHAKLEE tau,sebab ia memang berbeza dengan jenama lain.

Lain apa? Lain daripada segi ketulenannya, daripada kandungan EPA & DHA, si Omega 3 itu sendiri. Kebanyakan minyak ikan di pasaran adalah minyak HATI ikan. Jadi berhati-hati dengan apa yang kita makan dan amalkan.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Sunday, 16 October 2016

Setitik Cecair Ini Mampu Membersih dan Menyegarkan Kembali Sayur di Dapur

Kita kalau nak makan sayur mesti nak yang segar-segar kan? Baru feel nak makan tu lain. Hehe..

Tapinya, kalau lama² dok dalam peti ais sayur jadi tak berapa segar dah. Layu je jadinya

Semalam nak masak sayur air, tengok² sawi ni dah tak bermaya je. Kita tengok pun sedih

Kak Jaz cuba bereksperimen sendiri. Titik Basic H setitik, rendam kejap dan tengok hasilnya dan walllaweeeh!! Sayur dah bersih dan kembali segar. Seronok Kak Jaz tau.




Multipurpose sungguh Basic H ni. Apa sahaja kerja boleh guns Basic H. Selamat tanpa bahan kimia berbahaya. Diperbuat daripada tumbuhan, tu yang best.

Ia adalah daripada ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa. Bungkusannya boleh dikitar semula pula tu. Memang mesra alam dan selamat.

Dengan hanya RM46 (16oz) sebotol, ia mampu menghasilkan 48 gelen pembersih berkuasa setelah dicampur dengan air. Ia sangat pekat dan berkualiti tinggi.

Wajib ada sebotol kat rumah ni tau



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

Saturday, 15 October 2016

Nak Suami Asyik Melekat Dengan Anda Gara-gara Anjal Sana Sini?



Pujian yang paling best ialah daripada suami tercinta. Kan kan? Haaa tengok dah senyum tu :). Kalau kawan-kawan atau family yang puji perubahan kita,memang dah seronok tapi kalau suami yang puji,fuuuhhhh! Dia punya feeling tu lain betul

Cam kakak kita ni yang kata lain macam rasanya bila suami puji. Sampai suami asyik nak melekat je gara-gara cantik comel gebu gebas anjal kulit dan ehem ehem yang lain. Anjal tu memang para wanita nak sangat, kan?

Camana nak gebu gebas anjal semua ni? Amalkan SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP). Kolagen Shaklee tau,bukan jenama lain. Ada beza tak? SANGAT ADA BEZA.

SCP ini dah diuji secara klinikal. Maknanya ia diuji pada manusia, dan direkod segala kesannya. Apa keputusannya?

KUALITI KULIT SIHAT MENINGKAT SEBANYAK 71% SELEPAS AMALKAN SCP SELAMA 8 MINGGU BERTURUT-TURUT DENGAN KONSISTEN.

Kulit lebih lembab, licin dan cerah. Kedut-kedut juga berkurangan dengan nyata. Kesannya kita akan nampak dan rasa lebih muda. Kuku akan makin kuat, bintik putih akan menghilang. Kulit lebih elastik dan parut akan semakin pudar.

Harga : RM298 - 15 sachet

Jika tuan puan ingin menggunakan kad kredit atau kad debit untuk terus membeli Shaklee Collagen Powder,boleh terus klik link di bawah ini dan seterusnya boleh whatsapp saya untuk consultation.



011-1611 1619
Jazilah Ilyas
Shaklee ID: 1070931
FB : Jazilah Ilyas


Share:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari