Wednesday, 19 October 2016

Bila Masa Sesuai Nak Potty Training?


Budak kecik ni makin hari makin bijak. Terfikir jugak nak potty training dia ni. Tapi cam awal sangat la pula.

Tapi... Boleh kot pelan² ajar. Dia pun sekarang asyik bukak diaper. Taknak pakai. Masalahnya mama masih tak percayakan awak anak oii..Hehehe

Abang dulu lambat off diaper. Umur 4 tahun pun masih pakai tapi slowly off dah. Kakak awal sket sebab prosesnya serentak dengan si abang. Kakak tu 3 tahun memang dah free diaper rasanya.

Belajar daripada anak-anak terdahulu lebih senang kan? Makin bertambah anak, makin cepat tempoh nak off diaper sebab dah banyak belajar sebelum-sebelum ni.

Sekarang si comel ini dah 1 tahun 9 bulan. InsyaAllah sebelum 2 tahun setengah dah off diaper rasanya.

Moga Allah mudahkan, dan beri kesabaran pada mama insyaAllah. Tang sabar tu memang kena sangat-sangat lebih. Hehehe


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari