Tuesday, 18 October 2016

Kurangkan Sakit Migrain Tanpa Painkiller

Migraine attack!

Lama dah tak kena migraine. Semalam memang kena kaw². Sakit yang memang takleh nak digambarkan.




Nampak cahaya sket kepala jadi makin sakit. Bunyi wassap pula tak henti². Ada dowline tanya pasal activation. Ada customer wassap nak bantal.

Sebelum Maghrib tu dah telan Ostematrix dan B Complex. Bertahan tunggu lepas Isya'.

Badan rasa berangin teruk. Tekan sket je sendawa. Eh tak boleh jadi ni. Gagahkan diri ke dapur dan telan Peppermint Ginger 3 biji. Aesha pun merengek nak vitamin. Bagi dia sebiji Omega Guard dan mamanya sendiri 3 biji.

Masuk bilik dan minta anak² pijak belakang. Gaduh plak sebab berebut nak pijak. Alahai..

Husband dah suruh telan panadol, the very at least painkiller. Tapi rasa boleh tahan lagi. Walaupun it brings no harm to Aesha, sebolehnya memang nak elak drug sepanjang tempoh susukan dia.

Paksa diri untuk tidur. Pusing sana sini sebab sakit. Lastnya terlelap juga. Makan tak, minum pun tak malam tadi..

Tengah malam masuk tidur bilik sendiri. Aesha dah start nangis bila mamanya takde kat sebelah. Papanya pujuk pun tak jalan dah. Terpaksa juga letak sebelah mamanya. Tak menyusu pun. Tapi nak melekat je.

Alhamdulillah bangun pagi ni dah sangat kurang sakitnya. Dah boleh bangun urus abang ke sekolah. Lega sket.

Kalau dulu-dulu, bila kena serangan migrain ni memang kena inject dah. Makan ubat memang tak jalan. Serius memang teruk.

Nikmat sihat itu amatlah penting utk seorang ibu. Memang kena jaga kesihatan sungguh² demi keluarga dan anak².

Dah lama sangat Kak Jaz tak makan ubat. Ada tak ada masa warded sebab kandungan berisiko untuk keluar awal, jadi kena ambil painkiller etc. Tapi lepas tu memang tak ada.

Jika anda nak elakkan ubat sekiranya masih menyusukan anak, Kak Jaz sangat sarankan anda cuba vitamin dan suplemen semulajadi Shaklee ini. InsyaAllah kesannya adalah positif.

Vitamin dan suplemen Shaklee diuji secara klinikal. Jadi tak perlu risau insyaAllah.

Set asas migrain ini boleh diamalkan sepanjang hari, bukan semasa sakit sahaja. Lebih baik kita cegah sebelum mengubati kan?




Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan set ini, anda boleh klik pada imej di bawah untuk urusan pembelian. Transaksi ini boleh dilakukan sama ada dengan kad debit atau kad kredit.



Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari