Friday, 21 October 2016

Kontroversi Shaklee Yang Menakutkan

Pernah tak tuan puan baca dan dengar isu-isu begini:-

  • Minum soya boleh sebabkan cyst, fibroid dan kanser. Minum ESP tu senjata yahudi nak kurangkan umat Islam.
-tapi bila kami explain ada beza GMO food dengan non GMO food tak nak dengar, tak nak baca, tak nak faham. Maka kekal dengan fahaman yang salah. Tak pernah ada satu konklusi pun mengatakan soya adalah penyebab kanser. Dok makan fast food sokmo tu takde masalah pula?

  • Mealshakes tu macam bagi dedak kat anak.
- dalam MS ada Arabic Gum a.k.a al manna. Tau ke tak? Tau ke tak khasiat al-manna ni? Tau takal-manna ni sangat elok untuk anak-anak yang sembelit? Dok bagi jajan kat anak-anak OK pula eh?

  • Makan GLA tu boleh sebabkan rahim bengkak. Dah ada kes camtu.
- tapi orang yang claim tu sampai sudah tak nak bersemuka dengan Shaklee. Lempar batu sembunyi tangan.
- cuba baca explanation daripada seorang Medical Officer tentang 'rahim bengkak'. Bukan mudah-mudah tau nak diagnose pasal rahim ni.
- in fact dah ramai sangat yang stabil kembali hormon dengan bantuan GLA. Period kembali teratur dan boleh merancang kehamilan dengan lebih baik.



contoh fibroid

  • Shaklee ni bukan makanan sunnah. Dari barat je semua tu. 
- kita kena faham apa maksud sunnah ni. Pemakanan yang baik adalah pemakanan sunnah. Ramai ilmuan dah sebut tentang isu ni.
- kalau nak juga argue, tau tak bahawasnya dalam Vivix ada anggur, dalam Nutriferon ada biji labu, dalam Herblax ada senna (sekadar sebut beberapa je). 


Banyak isu Shaklee ni kan? Terbukti ianya produk yang baik sebab semua nak tau pasal Shaklee. Dah berpuluh tahun dalam pasaran tau. Bukan sehari dua.

Bila ada je isu pasal Shaklee ni, apa yang Kak Jaz buat? Meroyan? Xdelah kot. But the best way is tanya pada yang lebih pakar.

Rujuk Nutritionist, rujuk para doktor, rujuk leaders kami dan rujuk Shaklee. Shaklee ada barisan pengkaji dan saintis terbaik.  InsyaAllah ada penjelasan untuk isu² yang diviralkan.

Kak Jaz masih setia dengan Shaklee. Sebab ia dah banyak bantu improve tahap kesihatan kami sekeluarga. Yang pasti, Kak Jaz pun nak ramai lagi sihat.

Kita memang perlukan suplemen pada masa sekarang. Makanan kita banyak yang kurang nutrisi, radiasi di sana sini, pencemaran di sana sini. Tapi pastikan kita pilih yang semulajadi.

Dan Shaklee adalah suplemen semulajadi terbaik. Tak percaya kena makan dan amalkan dan rasai perbezaannya.





Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari