Sunday, 30 October 2016

Krim Tanpa Paraben dan Steroid Untuk Kulit Eczema

Eczema boleh buat hidup jadi huru hara. Percaya atau tidak ia boleh jadi teruk lebih daripada apa yang kita jangka.

Bayi dan kanak-kanak antara individu yang paling mudah diserang eczema. Simpton eczema berbeza antara individu. Ada yang hanya biasa dan ada yang teruk hingga menyebabkan keradangan kulit. Ada yang sangat gatal hingga bila digaru ia melecet dan berdarah
Tanda eczema yang paling senang untuk kita nampak dan rasa ialah;

  • gatal 
  • pedih
  • kemerah-merahan
  • kulit kering
  • bersisik
  • berkerak APAKAH PENYEBAB ECZEMA?

Imuniti badan yang rendah boleh menjadi antara faktor terbesar eczema senang merebak. Kita maklum kanak-kanak antara yang senang diserang eczema. Kenapa?

Kanak-kanak dan bayi sangat rendah tahap imunitinya. Oleh kerana itu mereka lebih mudah sakit berbanding orang dewasa seperti kita.

Alahan terhadap makanan boleh menjadi sebab tercetusnya eczema. Ada yang alah dengan makanan laut, ada yang alah dengan kekacang dan sebagainya. Ada ramai yang tidak boleh duduk dalam suasana panas kerana eczemanya mungkin jadi lebih teruk.

Selain makanan dan persekitaran, sabun yang kita gunakan untuk membasuh pakaian juga boleh menjadikan eczema makin teruk. Bahan kimia yang terdapat dalam pencuci boleh menyebabkan kulit sensitif semakin 'sakit'.


HERBAL BLEND KRIM SERBAGUNA UNTUK ECZEMA
Untuk mengelakkan kegatalan,kita perlukan krim yang menyejukkan dan boleh memberi keselesaan pada kulit. Herbal Blend Shaklee bersifat sejuk dan tidak melekit. Ia sesuai untuk kulit eczema. Tetapi pastikan eczema anda kering terlebih dahulu, baru boleh gunakan krim serbaguna ini.

Lebih penting,HERBAL BLEND SHAKLEE BEBAS BAHAN KIMIA BERBAHAYA! Ia bebas paraben dan steroid. Ia diperbuat daripada ekstrak semulajadi seperti sage dan rosemary.


Anak Kak Jaz dulu pun ada eczema juga. Herbal Blend ni tak pernah putus bekalannya kat rumah kami. Kena gigit serangga atau nyamuk pun sapu krim ni. Memang berkesan dan sangat selamat.

Untuk dalaman Kak Jaz amalkan minyak ikan Omega Guard supaya imuniti badannya lebih kuat. Omega Guard bersifat anti radang yang boleh menjadi benteng pada eczema ini.

Harga setiub Herbal Blend : RM27.50

Tuan puan yang ingin ikhtiar untuk masalah eczema anak,boleh whatsapp nombor Kak Jaz seperti di bawah. InsyaAllah Kak Jaz akan berikan konsultasi yang lengkap berdasarkan ilmu dan pengalaman.Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari