Tuesday, 25 October 2016

Nutrisi Tidak Lengkap Punca Pelbagai Penyakit Zaman Moden

Ramai yang berbicara pasal malnutrition. Ia bukan penyakit tetapi ia boleh jadi penyebab penyakit. Apa maksud malnutrition?

Ia bermaksud kita kekurangan nutrisi. Ia mungkin berpunca daripada corak pemakanan yang kurang sihat. Ia juga boleh berpunca daripada diet pemakanan yang sangat ketat dan rigid.

Apa pilihan yang kita ada? Makan makanan sihat. Kurangkan junk food. Eat real food.
Adakah anda makan mengikut piramid makanan ini? Jika YA,tahniah! Anda memang hebat. Tapi jika TIDAK,apa yang perlu dilakukan?

Anda perlukan suplemen dan vitamin terbaik untuk menampung lompong nutrisi yang ada. Contohnya,amalkan ESP untuk bekalan protein terbaik badan anda.

Kak Jaz pilih suplemen dan vitamin Shaklee. Yang sudah berpuluh tahun dalam pasaran. Beserta pelbagai ujian klinikal. Ia berdiri teguh bukan kerana testimoni sahaja,tetapi jauh lebih baik daripada ituShare:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari