Saturday, 22 October 2016

Rahsia Ibu Menyusu Dapat Berpuasa Penuh Tanpa Menjejaskan Kuantit dan Kualiti Susu Anak

Selalu sangat kita dengar dan baca keluhan ibu-ibu yang risau bekalan susu anak akan merudum dan berkurang bila tiba musim puasa. Kerisauan yang bukan dibuat-buat dan sangat menggusarkan ibu-ibu. Apa sahaja yang disarankan untuk maintain pengeluaran susu ibu akan diamalkan sepanjang tempoh berpuasa.

Sekarang ni pula tempoh untuk kita ibu-ibu ni ganti puasa yang tertinggal masa bulan puasa lepas. Cabarannya lagi banyak berbanding bulan puasa. Betul tak? Kalau masa bulan Ramadhan semua orang berpuasa, maka rutin harian ibu-ibu mungkin sedikit relax. Tak perlu masak tengah hari,minum petang dan sebagainya. Tapi kalau bulan-bulan biasa ni, semua tetap kena buat walau berpuasa.

Berpuasa bukan untuk melemahkan badan. Dan ibu-ibu adalah orang-orang hebat.Kan?

Tapi kita faham berpuasa memang memenatkan. Itu memang tujuan kita berpuasa, supaya kita rasa bagaimana insan yang kurang bernasib baik rasa bilamana mereka tidak mampu makan dan minum seperti kita.

Bagaimana untuk maintain susu ibu sepanjang tempoh berpuasa? Cik Puan ini berkongsi pengalamannya berpuasa dan hamil serta berpuasa serta menyusukan anak  Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD

Kak Jaz sangat-sangat berharap prkongsian ini dapat membantu anda sedikit sebanyak untuk menyempurnakan tempoh penyusuan untuk anak-anak tersayang.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee yang boleh membantu sepanjang tempoh penyusan anda, boleh whatsapp Kak Jaz di nombor tertera di bawah ya:)

Happy breastfeeding mommies!Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari