Saturday, 12 November 2016

Kenali Pengasas Shaklee ~ Dr Forrest C Shaklee

Beliau bermula dengan bidang nutrisi kerana penyakit zaman kanak-kanaknya. BATUK KERING a.k.a TB. Dan doktor andaikan beliau hanya dapat bertahan sehingga umurnya 8 tahun!

Lantas beliau dibawa keluar dan tinggal di kawasan luar bandar Iowa. Persekitaran yang sihat dengan makanan berkhasiat menjadi pilihan beliau dan keluarga pada masa itu.

Membesar dalam suasana alam semulajadi membuahkan minat yang mendalam dalam bidang kesihatan nutrisi. Beliau memilih untuk menjadi chiropractic practitioner.

Beliau ialah Dr Forrest Clell Shaklee


dr forrest Shaklee
Pengasas Shaklee


Beliau tidak menentang perubatan moden, tetapi percaya nutrisi yang lengkap sangat penting kerana ia berupaya mencegah dan merawat daripada akar umbi,berbanding dengan ubat yang hanya menghentikan sesuatu simpton, bukan merawat puncanya.

Antara falsafah pentingnya ialah Living in Harmony with Nature
Pada tahun 1915, beliau telah mencipta Vitalized Mineral. Ia kini dikenali sebagai Vitalea yang merupakan multivitamin lengkap dalam Shaklee. Dah ada stok kembali ni tau.

Beliau juga pernah didiagnose KANSER. Tapi beliau kekal positif dan berikhtiar dengan segala nutrisi suplemen semulajadi dan alhamdulillah, akhirnya disahkan bebas kanser.

Sebenarnya, apabila kita berada dalam kesulitan, akan sentiasa ada peluang lain yang muncul. Kerana kesakitannya semasa kecil, kita sekarang sedang menikmati nutrisi brkualiti yang lengkap daripada alam semulajadi.

Mari kita sama-sama sebarkan kebaikan vitamin semualajadi Shaklee.

Jika anda nak makan suplemen dan vitamin, PASTIKAN IA ADALAH VITAMIN SHAKLEE


PENGEDAR SHAKLEE KOTA BHARU

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari