Wednesday, 30 November 2016

Sistem Imuniti Badan Ada 3 Lapisan

Imunisasi yang lengkap adalah sangat vital dalam era dunia kita sekarang. Setiap hari kita terdedah dengan pelbagai bakteria, virus dan radikal bebas yang menyerang sistem badan kita sama ada kita sedar atau tidak.

Vaksin adalah salah satu bentuk imunisasi. Tetapi vaksin hanya bertindak terhadap penyakit yang spesifik contohnya seperti batuk kokol atau TB. Begitu juga dengan antibiotik. Setiap satunya direka khas untuk satu penyakit sahaja.

Kita perlu AKTIFKAN SISTEM IMUN untuk kukuhkan sistem pertahanan badan. Kuatkan sistem imuniti badan kita supaya apa sahaja bakteria dan virus yang masuk akan dilawan oleh sistem imuniti badan kita. Mereka takde nak pilih-pilih dah tau. Itu yang special dengan sistem imuniti badan kita.


pengedar shaklee kelantanSistem imuniti badan kita secara asasnya ada 3 lapisan.


pengedar shaklee kota bharu
Level 1 pertahanan badan


KULIT merupakan asas pertahanan badan. Ia akan menghalang kuman daripada memasuki badan. Ini adalah pertahan pertama. Jadi sangat penting untuk kita ada kulit yang sihat dan bersih. Komponen pertahanan utama selain kulit ialah LENDIR, AIR LIUR, AIR MATA. Nampak remeh kan? Tapi setiap satu ada fungsinya sendiri.
Suplemen Shaklee yang membantu sistem imuniti badan lapisan pertama adalah Omega Guard, Vitamin C dan ESP (protein)
Lapisan pertahanan kedua adalah SEL DARAH PUTIH, INTERFERON dan sel semulajadi badan. Bila virus dan bakteria telah melepasi sistem pertahanan awal, sel darah putih akan diaktifkan untuk membenteng diri kita daripada serangan seterusnya.

Pada peringkat ini, tanda-tanda serangan adalah keradangan. Peringkat ini perlukan Nutriferon yang membantu merangsang interferon semulajadi dalam badan. Garlic Complex juga sesuai diamalkan untuk meningkatkan antibodi badan. Ia berfungsi sebagai antibiotik semulajadi.

Peringkat pertahanan terakhir adalah sel ANTIBODI kita. Pada lapisan ini,sel akan mengenali bakteria secara spesifik dan akan mengingatinya. Jadi sekiranya bakteria dan virus yang sama masuk lagi sekali dalam badan kita, antibodi kita akan mengenalinya dengan lebih cepat.

Vivix yang mengandungi polifenol dan resveratrol yang kaya antioksidan membantu menjaga sel badan. Ia satu-satunya suplemen yang berfungsi terus ke dalam sel.
Sistem imuniti badan kita terdiri daripada sistem imuniti semulajadi dan buatan.
NUTRIFERON membantu badan kita menghasilkan sistem imuniti badan secara semulajadi dengan meningkatkan antibodi badan. Ia membekalkan interferon secara semulajadi pada badan kita. Bila antibodi badan lebih kuat, serangan virus dan bakteria lebih mudah dihapuskan.
Whatsapp Kak Jaz untuk sebarang produk Shaklee :)


pengedar shaklee pengkalan chepa

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari