Friday, 23 December 2016

Berkhatan Masa Cuti Sekolah - Sangat Senang dan Mudah

Alhamdulillah planning sepanjang cuti sekolah ni nampaknya berjalan lancar. Banyak juga aktiviti kami di rumah. Tak keluar mana sangat pun sebab kat rumah pun dah macam-macam aktiviti dibuatnya.

Plan 1st dulu nak pastikan Ahmad Akram habiskan Muqaddam. Masih berjalan dan alhamdulillah nampaknya dia dah dapat kenal huruf-huruf, dah boleh baca sendiri walaupun merangkak-rangkak.




Good job abang. Mama dah lega seround. Siap boleh ajar adik dah. Thumbs up my boy.

Walaupun setiap malam air mata dia keluar, berbaloi sangat-sangat. Anak manja camtu la kan. Mama plak bekeng.Huahua.. Rotan ada kat tangan sokmo masa mengajar Quran. Tapi tak pukul dia pun.Pukul lantai.

2nd plan nak khatankan dia. Alhamdulillah.. Sangat-sangat mudah. Tengok ajer gambarnya masa kat klinik tu. Sangat-sangat relax sampai mudimnya tanya 'dia memang nak sunat ke?'


Dah nak siap pun ha


Good job abang. Setel dah


Muka sememeh nak abis ubat bius


Pelik gamaknya tenang sangat. Naik ke katil, selak kain dan dok diam-diam. Kalau bab-bab camni memang mama tabik spring kat abang. Papa pun lari tak nak tengok prosesnya. Anak steady je pun

Ada jugak menangis lepas abis bius tu. Tapi Kak Jaz suruh lawan. Bius minda jangan kata sakit. Nanti ai cerita bab ni ya.

Proses penyembuhan pun nampak elok. Makan nasi ngan ikan bakar je tau. No sweet drink. Minum susu, mealshakes dan Omega Guard. Senang sangat, alhamdulillah.


Mealshakes ada zinc yang bantu anak bersunat sembuh dengan elok


Malam ni insyaAllah bakal balik kampung en suami kat Bukit Kuching nu ha. Ada kenduri anak sedaranya. Bermusafir la kami 3-4 hari ni.

Tapi apa-apa aktiviti pun, bisnes Kak Jaz tetap jalan. Jangan risau na. Nak suplemen Shaklee yang berkesan dan selamat ni boleh aje whatsapp. InsyaAllah Kak Jaz respon dengan segera.


011-1611 1619
Shaklee Consultant & Business Leader
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari