Monday, 19 December 2016

Ostematrix Sumber Kalsium Terbaik Berbanding Susu dan Sayur

Apa sumber KALSIUM yang diambil tuan puan sehari-hari? Susu atau sayuran atau kekacang?

Secara asasnya badan kita perlukan 1000mg kalsium sehari. Segelas susu 200ml bekalkan kurang daripada 250mg kalsium. Boleh rujuk maklumat ini di belakang kotak susu yang kita minum.


Fakta Nutrisi Susu Segar


Agak-agak berapa gelas susu yang kita akan minum sehari? Kak Jaz rasa paling banyak pun 2 gelas sahaja. Betul tak?

Jika satu hidangan 250ml membekalkan 313mg kalsium (susu segar dalam imej di atas), kita perlukan sekurang-kurangnya 3 gelas susu sehari. Sekitar 800ml susu diperlukan.

Tapi kita pun dapat sumber kalsium daripada lauk dan sayuran. Soalannya cukup atau tidak? Sepinggan sayur hanya membekal kurang daripada 50mg kalsium. Berapa kuantiti sayur yang kita makan sehari-hari?
Semua sedia maklum jika badan kekurangan kalsium, kita lebih mudah berisiko untuk osteoporosis, sakit badan,lenguh-lenguh dan kebas. 

Alternatif pada keperluan kalsium ini, Shaklee menyediakan pil kalsium terbaik dalam pasaran, OSTEMATRIX.
1 tablet Ostematrix membekalkan 250mg kalsium. Dos harian yang disarankan untuk dewasa adalah 4 biji yang bersamaan dengan 1000mg kalsium. Selain kalsium, ia turut dilengkapi dengan magnesium, vitamin D dan boron. Semua unsur ini penting untuk penyerapan kalsium yang optimum.
Kak Jaz berani jamin Ostematrix Shaklee tidak sama dengan mana-mana pil kalsium di luar sana. Setiap suplemen dan produk Shaklee melalui kajian klinikal yang terperinci untuk menjaga kualitinya.

Dengan hanya RM64.93 untuk sebotol Ostematrix, insyaAllah tulang dan gigi anda lebih kuat dan sihat.

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan sebotol Ostematrix ini, anda boleh membeli terus dengan klik imej di bawah. Pembelian boleh dilakukan dengan menggunakan kad debit atau kad kredit.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari