Tuesday, 6 December 2016

Suplemen Untuk Menghadapi Musim Tengkujuh Pantai Timur

Minggu lepas 3 hari berturut-turut hujan lebat. Memang langsung tak nampak matahari bulan bintang. Lebat sungguh. Kami tidur tak on langsung aircond. Sejuk..




Aamily dan Aesha sempat selsema seround. Makanya Kak Jaz bancuh Nutriferon sesachet, dan bagi 3 beradik ni minum. Nutriferon ni bagus sangat untuk tingkatkan imuniti badan secara semulajadi.

Kena bagi perhatian lebih sket since dah masuk musim tengkujuh ni. Ada gak rasa nak bagi anak main air hujan tapi relax-relax la dulu.

Musim hujan camni kena pastikan anak² sentiasa depan mata. Risau gak tengah² hujan lebat tu jadi super excited kan. Sekarang ni bila hujan semua dok dalam rumah. Yang suka tengok air hujan si kecik Aesha. Berdiri depan grill tu kelip² tengok air

Bila masuk musim tengkujuh ni, banyak nak kena berjaga². Risau juga kot² banjir besar lagi. Paling penting kena pastikan bekalan air bersih sentiasa mencukupi. Ini antara bekalan kritikal jika banjir.

Alhamdulillah mesin dan tangki air rumah kami dah dalam keadaan tiptop. Special thanks to en suami dan ayahanda yang bersusah payah minggu lepas.

Penjagaan diri utk keluarga dan anak² wajib ditingkatkan. Cuaca sejuk ni. Kena tingkatkan imuniti anak².

Kena pastikan at least stok Nutriferon, Vitamin C, Omega Guard, Mealshakes dan Herbal Blend cukup. Wajib ada ni. Check stock dan lega semua dah in place.


Produk Shaklee Malaysia


Kalau boleh elakkan anak² berhujan. Sejuk sangat nanti badan pun jadi letih. Demam masa musim hujan lebat ni tak berapa syok.

So jaga diri masing² ya. Elakkan memandu ketika hujan lebat kecuali untuk urusan² penting.

Berjaga² dahulu untuk elakkan kemungkinan yang tidak pasti. 

Jika anda mencari suplemen Shaklee yang sesuai untuk diri anda dan keluarga, whatsapp Kak Jaz untuk order ya :). I'm more than happy to serve u



Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari