Monday, 9 January 2017

Misi Kurus 2017

Happy New Year 2017! An excellent year insyaAllah.

Rasanya belum terlambat nak ucap Selamat Tahun Baru..Kan? Apa azam tahun ni?

Tahun lepas berazam sungguh nak kurangkan berat. Mana taknya berat badan dah masuk kategori obesiti, hui scary!!



Masa berat berlebihan tu, badan memang rasa lemau sokmo. Tak best tau badan besar ni. Cepat penat dan mengah.

Yang paling takut masa tau VISCERAL FAT tinggi masa tu. Kategori berisiko dah. Cuak oii

Visceral fat yang tinggi mengundang pelbagai penyakit bahaya. U name it. Kencing manis, darah tinggi jantung etc etc etc.




Maka start regim nak turunkan berat badan. Masa mula² makan balik Lecithin + Omega Guard, dada rasa sakit sungguh! Kadang sampai semput. Masa tu risau sangat.

Aku ni dah kenapa. Jantung ada prob ke? Check check rupanya visceral fat tinggi. Suplemen berdua tu pula pecahkan, urai dan bakar lemak. Itu yang agaknya berdebar dan berpeluh semacam je.




Then Kak Jaz buat detox parasit. Ikut juga jadual detox Shaklee. Mencabar! Jadual makan yang disediakan oleh Nutritionist dan Saintis Shaklee memang mencabar.

Hasilnya? Senang² hilang 2kg seminggu! Pasti berkesan, cuma kena sabar dan berdisiplin.

Visceral fat pun makin turun. Happy tau! Baju² lama dah start boleh pakai kembali.

So tahun ni kena teruskan program detox + kurus Kak Jaz ni. Misi untuk bercantik² tahun ni.

Aesha pun bakal wean off susunya. Mungkin lebih mudah journey ini, atau mungkin juga lebih mencabar. We'll wait and see.

Nak heret en suami sekali kuruskan badan. Perut isteri makin ke belakang, perut dia pula makin ke depan.

Wish us luck ya. Eh, korang yang nak join kurangkan berat berlebihan tu boleh whatsapp Kak Jaz. Kita buat group sama².

Berjemaah tu lebih seronok. Masa down insyaAllah akan ada yang tarik dan beri kata² semangat kembali.

Jom sihat dan fit semua.!


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
FB : Jazilah Ilyas 
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari