Tuesday, 17 January 2017

Nak Cantik Tapi Akhirnya Merana Akibat Salah Pilih Produk

Takut bila tengok kerosakan kulit yang sentiasa dipaparkan di media gara-gara salah guna produk untuk kulit. Nak cantik tapi akhirnya badan yang merana.
Satu yang Kak Jaz nak pesan pada kawan-kawan, IKLAN PRODUK YANG KELUAR DI KACA TV KITA TIDAK BERMAKNA IA SELAMAT. Stesen TV hanya mengiklankannya semata-mata.

Yang selalu diwarwarkan ialah penggunaan MERKURI dalam produk pemutih kulit. Bahaya merkuri ini ialah ia boleh memberi kesan buruk pada organ pencernaan dan ginjal.

HIDROKINON juga biasanya terdapat dalam produk untuk memutihkan kulit. Kesannya wajah jadi berpigmentasi,ruam dan boleh membawa kepada KANSER KULIT.

BENZOYL PEROXYDE selalu terdapat dalam produk untuk JERAWAT. Kesan terburuk yang boleh terjadi ialah merosakkan DNA dan sel badan.


pengedar shaklee kota bharu


Habis tu, kalau semuanya berbahaya, PRODUK APA YANG SELAMAT?

Pilih dan cari produk yang organik dan semulajadi. Google dulu info-info berkenaan produk yang kita nak gunakan. Pasti banyak review di internet. Boleh baca dipautan-pautan Cawangan Penguatkuasa Farmasi juga.

Kak Jaz personally sangat jatuh cinta dengan produk PENJAGAAN KULIT NUTRIWHITE & ENFUSELLE.


Skin care yang selamat
Set Lengkap Nutriwhite Shaklee


I used both, so memang tau apa rasanya. ENFUSELLE lebh elok untuk mereka yang ada masalah kulit berjerawat, berminyak. NUTRIWHITE pula untuk kulit normal.

KECANTIKAN SEMPURNA DIPEROLEH DARIPADA ALAM SEMULAJADI, DISEMPURNAKAN DENGAN SAINS. Ini janji Nutriwhite pada pengguna-penggunanya
Jika anda berminat untuk mendapatkan rangkaian penjagaan kulit yang selamat dan berkesan yang dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit, anda patut memilih Nutriwhite @ Enfuselle. 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
Shaklee Distributor & Business Consultant
Share:

2 comments:

  1. Ramai orang yang terpengaruh dengan iklan semata-mata.. Akibatnya, lain yang diharapkan, lain pulak yang dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sangat2. Jangan kelabu mata dgn result yg ekspress tu

      Delete

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari