Wednesday, 10 May 2017

Cara Kuruskan Badan Tanpa Perlu Berlapar

Masalah utama orang yang nak kuruskan badan selalunya CEPAT LAPAR, SOKMO LAPAR. Kadang-kadang tu dah jadi habit selalu nak mengunyah. Dah makan pun masih ada rasa nak makan itu ini.

Ada juga yang dah jaga makan, potong sana sini tapi tak juga kurus-kurus. Kenapa? Adakah anda pasti proses diet anda mengikut cara yang betul? Ramai yang ingat nak kurus kena berlapar, skip makan. Sedangkan itu cara yang SALAH.




Kalau nak KURUS, kita kena makan. Jangan sesekali tinggalkan waktu makan. Cuma kena tahu apa yang perlu kita makan. Jangan risau, kita masih boleh makan nasi.

Paling utama, jangan tinggal SARAPAN PAGI. Vital ni. Ia sangat penting. Ia ibarat starting point kita untuk setiap hari.

Dalam kebanyakan proses menguruskan berat badan, kita akan kehilangan lemak dan otot. Lemak memang sesuatu yang kita nak hilangkan, tetapi bukan otot.

Apabila kita kehilangan otot, kita akan kehilangan upaya untuk membakar lemak. Kadar metabolisma juga akan menurun. Ini situasi yang sangat perlu dielakkan jika kita nak hilangkan berat dengan cara yang sihat.

Antara SYARAT PENTING NAK KURUS - MESTI ADA PROTEIN DALAM HIDANGAN HARIAN. Penting tak penting protein ni bagi orang yang ingin turutkan berat badan sampaikan ada cara kurus dengan makan protein semata - Diet Atkin.

Kenapa PROTEIN?

Protein penting dalam membina otot, dan ototlah yang akan menaikkan kadar metabolisma badan dan membantu membakar kalori dengan lebih efficient.

Makanan yang kaya dengan protein boleh memberi rasa kenyang yang lebih lama jadi ia boleh membantu mengawal rasa lapar. Secara tidak langsung ia akan membantu mengurangkan pengambilan makanan tidak perlu antara waktu makan.





Cinch Shake adalah minuman yang mengandungi protein lengkap untuk anda yang nak kurangkan berat badan. Ia adalah 'meal replacement' yang lengkap dengan kalori, protein, fiber dan mineral.

Didatangkan dengan 3 perisa supaya mudah untuk anda memilih rasa kesukaan anda.

✔ Cinch Shake Coklat
✔ Cinch Shake Vanila
✔ Cinch Shake Cafe Latte

Pilih perisa yang anda kehendaki, minum setiap pagi atau bila-bila yang anda perlukan, dan rasai perbezaan penurunan berat dan pengurangan inci badan.

Cinch Shake berkesan dalam mengurangkan berat badan dengan :
✔ Kekalkan jisim otot tanpa lemak
✔ Hilangkan berat daripada lemak
✔ Membantu mengawal rasa lapar
✔ Meningkatkan tenaga
✔ Menyokong metabolisma
✔ Diperkasakan dengan leucine yang memelihara otot sepanjang proses menurunkan berat badan






Cara paling efektif untuk turunkan berat badan ialah :

✔ Jaga pemakanan
✔ Bersenam
✔ Suplemen lengkap untuk memastikan badan mendapat nutrisi yang diperlukan

Dengan Cinch Shake, anda tak perlu berlapar tapi tetap boleh kurus dan hilang inci! Menarik kan? Dahla rasanya pun sedap!! Serius sangat berbaloi minum Cinch Shake ni :)

Harga : RM192.13 (tidak termasuk kos penghantaran).

Whatsapp Kak Jaz untuk konsultasi lengkap Set Kurus Shaklee. Bertindak sekarang untuk dapat kesan yang anda inginkan!


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari