Saturday, 27 May 2017

Selamat Datang Bulan Ramadhan Yang Mulia

Assalamualaikum wbt

Selamat menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang mulia. Kak Jaz percaya kita semua menunggu-nunggu kedatangan bulan ini. Bulan yang dalamnya ada seribu rahmat, seribu kemaafan, seribu kebaikan.
Janganlah kita hanya berpuasa zahir sahaja.

Ia bermaksud elakkanlah berpuasa secara definisi sahaja. Tidak makan dan minum. Puasa ini merangkumi lebih banyak daripada itu.

Jagalah mata kita.
Jagalah telinga kita.
Jangalah mulut kita.
Jagalah kelakuan kita.

Berkatalah yang baik-baik, yang elok-elok untuk kesejahteraan semua. Elakkan berkata sesuatu yang buruk, sia-sia dan fitnah di sana-sini. Bersihkan kolam jiwa kita.

Banyakkan membaca Al-Quran. Satu juzuk sehari adalah target yang cukup boleh dicapai. InsyaAllah. Hanya 4-5 mukasurat setiap kali selepas solat, insyaAllah kita akan khatam Al-Quran di penghujung Ramadhan.

Marilah kita perbanyakkan ibadah kerana pahalanya berlipat kali ganda pada bulan ini. Kita wajib rebut semua peluang ini sewajarnya.

Salam sayang


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Bonjour & Welcome

Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Seorang wanita yang didiagnos cervical incompetence. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Kehamilan

Produk Shaklee

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari